Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Flowbo - Zaterdag 29 Maart 2023

  Wat is de beste tijd om leibomen te planten?

  Het grote voordeel aan het planten van een leiboom is dat dit vrijwel het gehele jaar door kan gebeuren. Voornamelijk wanneer je kiest voor leibomen in een pot hoef je geen rekening te houden met jaargetijden. Ga je de leibomen direct in de grond plaatsen? Dan kan je dit beste na de zomer doen en om precies te zijn in september. Dit heeft verschillende redenen en hierover gaan we je in dit blogartikel natuurlijk meer over vertellen.

  Belangrijke punten tijdens het planten van een leiboom

  Zoals we in de introductie al even hebt vermeld kan je het beste aan de slag met het planten van leibomen net na de zomer. Dit heeft te maken met het feit dat je in dit geval de vorst voor zal zijn, aangezien het tijdens vorst vrijwel onmogelijk is om deze bomen te planten. Bevroren grond leent zich namelijk niet voor het graven van graten en daarnaast zullen ook de wortels van de leibomen hieronder lijden. Daarnaast is het ook in hartje zomer niet aan te raden om aan de slag te gaan met leibomen planten. In dit geval wordt de grond namelijk bijzonder snel droog. Echter is dit laatste wel mogelijk, maar dan dien je er wel voor te zorgen dat je de planten meer dan voldoende water geeft.

  Naast bovenstaande aandachtspunten tijdens leibomen planten zijn er nog andere factoren waar je rekening mee zal willen houden. Het is namelijk ook belangrijk om te controleren of de grond waarin je de leibomen wilt plaatsen hiervoor wel geschikt is. Niet iedereen leiboom heeft namelijk behoefte aan dezelfde soort grond. Probeer de soorten leibomen dan ook altijd af te stemmen op de aanwezige grond in je tuin. Mocht je hier nu advies bij nodig hebben is het uiteraard mogelijk om contact op te nemen met Flowbo voor meer informatie.

  Hoe leibomen planten?

  Het planten van leibomen is niet de meest eenvoudige klus en we hebben dan ook een ander blogartikel geschreven over hoe je het beste aan de slag kunt met het planten van leibomen. We leggen je hierin stap voor stap uit hoe je te werk moet gaan en we raden je dan ook zeker aan om dit artikel zorgvuldig door te nemen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

  Het onderhouden van leibomen

  Verder vinden we het minstens zo belangrijk om te vermelden dat leibomen eens in de zoveel tijd onderhoud nodig hebben. Dit onderhoud heeft niet bijzonder veel voeten in de aarde, maar toch vertellen we je hier graag meer over. Het is namelijk belangrijk voor de uitstraling van de leibomen om deze tweemaal per jaar te snoeien. Dit kan dan ook beste een keer in de winter en een keer in de zomerperiode. Knip tijdens het snoeien de scheuten van vorig jaar tot aan de hoofdtak af.

  Bestel je leibomen direct bij Flowbo

  Nu dat je meer weet over hoe je precies aan de slag kunt gaan met leibomen planten is het slechts een kwestie van enkele handelingen voordat je een leiboom kunt bestellen via de webwinkel van Flowbo. Natuurlijk bieden we je een ruime keuze aan uit allerlei verschillende soorten en we raden je dan ook zeker aan om ons assortiment te ontdekken. Mocht je nu vragen hebben over ons assortiment of over een leiboom planten dan kan je er natuurlijk altijd voor kiezen om contact op te nemen met onze deskundige klantenservice voor advies op maat. Onze medewerkers kunnen in ieder geval niet wachten om je verder te helpen met alle informatie die je nodig hebt over het planten van een leiboom en meer.

  Flowbo blog

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »