Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Bamboe planten

  Bij bamboe denken veel mensen meteen aan een mooie exotische plant, maar ook aan een sterk woekerende plant. Deze staat er namelijk om bekend dat hij supersnel groeit. Gelukkig kun je dit ‘probleem’ met enkele maatregelen onder controle houden. Het kan dus een uitstekend idee zijn om deze planten in je tuin te zetten. Ontdek hier alle voordelen Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Phyllostachys nigra

  Phyllostachys nigra

  ✓ Wintergroen
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 400 cm
  ✓ Winterhard
  Op voorraad
  27,80

  Bij bamboe denken veel mensen meteen aan een mooie exotische plant, maar ook aan een sterk woekerende plant. Deze staat er namelijk om bekend dat hij supersnel groeit. Gelukkig kun je dit ‘probleem’ met enkele maatregelen onder controle houden. Het kan dus een uitstekend idee zijn om deze planten in je tuin te zetten. Ontdek hier alle voordelen van bamboe planten, leer meer over de verschillende soorten en lees onze tips voor het aanplanten hiervan.

  Houd je van wintergroen in je tuin?

  Heb je er genoeg van dat je tuin in de winter zo kaal en troosteloos oogt? Dan is het tijd om te zorgen voor een portie wintergroen. Welke planten kun je dan het beste in je tuin zetten? Eén van de meest populaire mogelijkheden is bamboe. Dit is namelijk een wintergroene grassoort die je op verschillende manieren in je tuin kunt integreren. Wat dacht je van een groene haag van bamboestruiken? Je kunt ook juist kiezen voor een bamboestruik als een solitaire plant. In de winter creëer je hiermee een frisgroen element in je tuin. Let op, plant deze groenblijvende plant pas als de vorst uit de grond is.

  Haal een oosterse sfeer in je tuin

  Bamboe planten is niet alleen een goed idee als je van wintergroen houdt, maar ook als je graag een oosterse sfeer in je tuin wenst. Het is een plant die echt voor een unieke sfeer kan zorgen. Het brengt veel mensen terug in de vakantiesfeer en ook het zacht ruisende blad spreekt veel mensen aan. Het past in een tuin waarin je lekker tot rust kunt komen. Om te voorkomen dat je last krijgt van een woekerende bamboe kies je in het online assortiment van Flowbo voor niet woekerende exemplaren wanneer je dit wenst. We lichten hieronder nog meer mogelijkheden toe.

  Bamboe planten in je tuin: waar moet je rekening mee houden?

  Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je bamboe gaat planten. Op de eerste plaats moet je er rekening mee houden dat deze planten behoorlijk kunnen woekeren. Is dat niet de bedoeling? Plaats dan een wortelbegrenzer. Dit is een strook van stevig materiaal en bij voorkeur van een recyclebare kunststof. Je kunt deze doorgaans op rol kopen. Je plaatst deze strook om de plant heen in de grond. Op die manier zullen de wortels niet gaan woekeren. Toch zal je wel in de gaten moeten blijven houden of de wortels zich er omheen groeien.

  De ideale heester: Phyllostachys aurea

  Wist je dat bamboe tot de ideale heesters behoren? Kies bijvoorbeeld voor de Phyllostachys aurea. Dit is namelijk een hele sterke plant. Het is wel belangrijk om een wortelbegrenzer te gebruiken. Hoe doe je dat en hoe werkt dat? De experts van Flowbo vertellen je er graag meer over. De Phyllostachys aurea groeit niet hoger dan 5 meter. Je kunt deze bamboesoort zowel in de volle zon als op een plekje half in de schaduw plaatsen. Daarnaast doet deze soort het prima op vrijwel elke soort grond en hij kan ook goed tegen vorst. Wist je dat ‘aurea’ staat voor ‘goudgeel’? Deze bamboesoort heeft de naam te danken aan de stengels die een mooie goudgele kleur hebben. Je kunt deze tuinplanten online kopen bij Flowbo.

  Ontdek de pracht van de Phyllostachys nigra

  ‘Nigra’ staat voor ‘zwart’. Wat deze bamboesoort dan ook zo bijzonder maakt zijn de zwarte halmen die mooi glanzen. We raden je aan om de Phyllostachys nigra op een plek in de zon te zetten, want dan verkleuren de groene takken van lichtbruin naar glanzend en diepzwart. Dit geeft een bijzonder effect, want de donkere takken contrasteren prachtig met de groene scheuten. Voorkom dat deze bamboe gaat woekeren door bij het planten gebruik te maken van een wortelbegrenzer. Hij wordt maximaal 4 meter hoog. Deze bamboesoort komt van oorsprong uit Japan, uit het Himalaya gebied om precies te zijn. Je kunt deze heester op veel manieren toepassen, namelijk als:

  • Solitaire plant;
  • Haagplant;
  • Kruipplant;
  • In borders.

  Bestel gemakkelijk bamboeplanten online

  Wil je bamboe planten? Dan vind je in de webshop van Flowbo alles wat je nodig hebt. Hier bestel je gemakkelijk online de Phyllostachys aurea of de Phyllostachys nigra voor het verfraaien van je tuin. Binnen enkele dagen worden je nieuwe planten bij je thuisbezorgd en kun je de handen uit de mouwen steken. Heb je geen tijd of zin om zelf je nieuwe tuinplanten in de tuin te planten? Of kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Ook dan kun je rekenen op Flowbo. Doe dan gewoon een beroep op de aanplantservice. Een ding is zeker, binnenkort kun je genieten van prachtige sfeervolle bamboe planten in je tuin.