Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Festuca Glauca | Zwenkgras

  Wanneer je Festuca Glauca in je tuin zet, dan zeggen je buren niet meer dat het gras bij jou altijd groener is. Dit siergras heeft namelijk een mooie blauwe gloed. We noemen deze plant ook wel de ‘Elijah Blue’ of ‘Blauw schapengras’. Houd je van een onderhoudsvriendelijke tuin, dan zijn deze siergrassen ideaal. Je kunt ze ook uitstekend com Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Zwenkgras - Festuca glauca 'Elijah Blue'

  Zwenkgras - Festuca glauca 'Elijah Blue'

  ✓ Onderhoudsvriendelijk
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 30 cm
  ✓ Bloeiperiode: mei t/m juni
  Op voorraad
  2,46

  Wanneer je Festuca Glauca in je tuin zet, dan zeggen je buren niet meer dat het gras bij jou altijd groener is. Dit siergras heeft namelijk een mooie blauwe gloed. We noemen deze plant ook wel de ‘Elijah Blue’ of ‘Blauw schapengras’. Houd je van een onderhoudsvriendelijke tuin, dan zijn deze siergrassen ideaal. Je kunt ze ook uitstekend combineren met andere mooie siergrassen uit de online shop van Flowbo voor een speelse variatie. We gaan hier in op de kenmerken van Festuca Glauca en hoe je deze kunt toepassen in je tuin of op een terras.

  Kenmerken van de Festuca Glauca

  Hierboven haalden we al enkele andere benamingen aan voor dit siergras. We zijn in dat rijtje er nog een vergeten, want de Festuca Glauca noemen we in Nederland ook wel zwenkgras. Deze siergrassen worden normaal gesproken niet hoger dan 40 cm. De reden dat deze planten zoveel verkocht worden in tuincentra, is omdat ze mooi blauwgrijs van kleur zijn. Andere fijne kenmerken zijn dat dit siergras eigenlijk om geen onderhoud vraagt. Zo nu en dan de dorre stengels weghalen is eigenlijk het enige wat er nodig is. Nog een prettig kenmerk van Festuca Glauca is dat hij winterhard is. Heb je weinig tijd voor tuinieren of ben je op zoek naar manieren om jouw tuin onderhoudsvriendelijker te maken? Dan is siergras kopen een goed idee!

  Tips voor een tuin met zwenkgras

  Spreken de fijne kenmerken van een siergras als de Festuca Glauca je wel aan? Dan is de volgende stap dat je gaat nadenken over op welke manier deze planten goed tot hun recht zullen komen in jouw tuin. We helpen je daarmee graag op weg met enkele tips. Allereerst wordt zwenkgras veel gebruikt voor het opvullen van kale hoekjes in de tuin. Je kent ze wel, van die hoekjes waar eigenlijk geen plek meer is voor grote heesters of bomen, waarbij je het gevoel hebt dat er nog iets mist. Of misschien wil je wel een of meerdere moderne bloembakken plaatsen in je voortuin, langs de voordeur of op je terras of balkon? Dan is de Festuca Glauca een onderhoudsvriendelijke oplossing waar je jarenlang plezier van zal hebben. De blauwe kleur van het siergras, zorgt er bovendien ook voor dat het chique staat.

  Wat dacht je van een rotstuin?

  Wat vandaag de dag ook helemaal trendy is op het gebied van tuinen, is een rotstuin. Dit concept is overgewaaid uit Japan en is ook in ons land ontzettend populair geworden. Maar hoe leg je zo’n tuin aan? Denk daarbij goed na over de soort beplanting. Siergrassen passen hier in ieder geval perfect bij. In dat geval mag Festuca Glauca dan ook zeker niet in je tuin ontbreken. De grijsblauwe kleur van komt uitstekend tot zijn recht in combinatie met rotsen en keien. Bekijk daarnaast ook eens het complete online assortiment aan siergras bij Flowbo. Voorbeelden van andere mooie siergrassen zijn: de Stipa tenuifolia ‘Ponytails’, de Carex Morrowii ‘Ice Dance’ en de Imperata Cylindrica ‘Red Baron’.

  Creëer een heidetuin

  Een ander leuk concept voor een onderhoudsvriendelijke tuin met een natuurlijke uitstraling is een heidetuin. Ook in een dergelijke tuin mag blauw zwenkgras niet ontbreken. Met een heidetuin haal je de ‘wilde’ natuur in jouw tuin. Er zijn vele prachtige siergrassen, waarmee je een nostalgische heide kunt nabootsten. De siergrassen die je in het online aanbod van Flowbo kunt vinden woekeren niet en hebben nauwelijks tot geen onderhoud nodig. Is dat niet ideaal? Naast de Festuca Glauca kunnen we je ook de Cortaderia Selloana, oftewel Pampasgras, aanraden. Hieraan groeien schitterende bloempluimen die je voortaan elke dag toewuiven in de wind. Wil je wat meer kleur in je tuin? Kies dan voor siergras als de Liriope muscari ‘Moneymaker’. Tegen het einde van de zomer bloeien er violetblauwe bloemetjes aan dit siergras.

  Hoe moet je siergras planten?

  Wil je siergras, zoals de Festuca Glauca, gaan planten? Dat is geen moeilijke klus. We geven je hier graag enkele aanwijzingen, zodat jouw nieuwe plantjes straks prima wortelen in jouw tuin. Kies voor de plant in ieder geval voor een zonnig plekje uit. Daarbij moet de grond voldoende voedzaam en iets vochtig zijn. Graaf een gat dat net iets groter is dan de kluit van het plantje. Strooi vervolgens een handje tuinplantengrond onder in het gat. Dit zorgt voor voldoende voeding voor je plant en het houdt de grond een beetje vochtig. Daarna zet je het plantje in het gat en schep je de uitgegraven aarde terug. Zet planten nooit dieper dan de bovenkant van de aarde, want anders kan het plantje gaan rotten. Waar wacht je nog op? Bestel vandaag nog gemakkelijk online Festuca Glauca siergras en eventueel nog andere mooie tuinplanten van Flowbo.