Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Toscaanse jasmijn | Trachelospermum jasminoides

  Met de Toscaanse jasmijn creëer je gemakkelijk een mediterrane sfeer in je tuin. Het is een schitterende klimplant waarmee je vanaf juni tot en met september kunt genieten van vrolijke witte bloemetjes met een stervorm. Vanwege de vorm van de bloemen, wordt deze plant ook wel sterjasmijn genoemd. Wil je meer weten over deze bijzondere plant, dan b Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Trachelospermum jasminoides

  Trachelospermum jasminoides

  ✓ Wintergroene klimplant
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 300 cm
  ✓ Bloeiperiode: juni t/m augustus
  Op voorraad
  14,63

  Met de Toscaanse jasmijn creëer je gemakkelijk een mediterrane sfeer in je tuin. Het is een schitterende klimplant waarmee je vanaf juni tot en met september kunt genieten van vrolijke witte bloemetjes met een stervorm. Vanwege de vorm van de bloemen, wordt deze plant ook wel sterjasmijn genoemd. Wil je meer weten over deze bijzondere plant, dan ben je hier op het juiste adres. Ontdek alle unieke eigenschappen en waar je op moet letten bij het planten en verzorgen van de Sterjasmijn.

  Winterharde en wintergroene klimplant uit Italië

  Er komen veel mooie dingen uit Italië en denk daarbij niet alleen aan de Italiaanse keuken, maar ook op het gebied van planten en bloemen is Italië een prachtig land. Eén van de mooiste planten uit dit land en die ook uitstekend groeit in Nederland is de Toscaanse jasmijn. Hierboven verklapten we al dat er prachtige stervormige bloemen aan groeien. Deze bloemen ruiken overigens heerlijk. Een ander voordeel is dat deze klimplant winterhard is en in de winter dus groen blijft. Je maakt met deze klimmer dus gemakkelijk korte metten met een kale en saaie wintertuin.

  De Toscaanse jasmijn is een echte zonaanbidder

  Wie houdt er niet van het zonovergoten Toscane? Dit is de thuisbasis van de Toscaanse jasmijn. Het is dan ook niet vreemd dat deze klimplant van de zon houdt. En niet van een beetje zon, maar het liefst zelfs volle zon. Kies dus een mooi zonnig plekje in je tuin om optimaal van de bloemenpracht en het groen te kunnen genieten. Ook is het verstandig om een plek te zoeken die vrij is van wind. Mocht er strenge vorst op komst zijn? Dan raden we je aan om de voet van de plant af te dekken, bijvoorbeeld met een laag stro of bladeren.

  Trachelospermum jasminoides

  De Latijnse naam voor de Toscaanse jasmijn is de Trachelospermum jasminoides. Een interessant weetje is dat deze plant familie is van de Vinca, oftewel de kruipende maagdenpalm. Ook deze plant staat bekend om zijn stervormige bloemen. De Trachelospermum jasminoides groeit graag tegen een muur of schutting op. Je kunt bijvoorbeeld ook een trellispaneel monteren of een ander soort gaaswerk waar je de plant tegenaan kunt laten groeien. Ze draaien zich hier gemakkelijk omheen. We raden je echter af om de Toscaanse jasmijn tegen een pergola te laten groeien.

  Hoe laat je deze plant klimmen?

  Voordat je aan de slag gaat met tuineren en de Toscaanse jasmijn gaat planten is het goed om je te verdiepen in wat deze plant nodig heeft om te stralen in jouw tuin. Hoewel het een goede klimmer is, raden we je aan om deze klimplanten in het begin te begeleiden langs een gevel, schutting of schuur. Dat doe je het beste met behulp van een spandraad en schroefogen. Bind vervolgens de ranken middels multibinders op aan deze draad. In de zomermaanden, als de plant goed groeit, kun je takken constateren die naar steun zoeken. Het is dan een aanrader om een handje te helpen door deze takken vast te zetten aan het gaas. Wil je graag hulp bij het planten van je nieuwe tuinplant? Doe dan een beroep op de aanplantservice van Flowbo. Ook kan je bij deze specialisten terecht voor meer informatie en tips over een Toscaanse jasmijn.

  Verzorgen en snoeien: wat moet je weten?

  Een fijn weetje is dat de Toscaanse jasmijn geen moeilijke plant is om te verzorgen. Het wordt ook wel een middelgrote groeier genoemd, die goed voor zichzelf kan zorgen. Extra bemesten is niet nodig, tenzij je merkt dat de plant niet goed groeit. Verder hoef je de Sterjasmijn ook geen extra water te geven, want de leerachtige bladeren beschermen de plant uitstekend tegen uitdrogen. Mocht het daarentegen heel warm en droog zijn, dan kun je eventueel wat extra water geven. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin de grond geheel uitgedroogd raakt. Hadden we ook al gezegd dat je de Trachelospermum jasminoides in een pot kunt houden, bijvoorbeeld voor op het terras? In dat geval is het een aanrader om van april tot aan september wekelijks wat mest toe te voegen.

  Welke soorten klimplanten zijn er nog meer?

  De Toscaanse jasmijn is voor vrijwel alle Nederlandse tuinen een uitstekende keus als klimplant. Wil je graag meer weten over klimplanten, andere opties bekijken of wil je misschien deze Sterjasmijn combineren met andere geschikte tuinplanten? Dan hebben we bij Flowbo nog veel meer interessante suggesties voor je. Wat dacht je bijvoorbeeld van in de zomer genieten van de schitterende witte bloemen van de Toscaanse jasmijn en in de winter van de gele bloemenpracht van de Winterjasmijn (Jasminum nudiflorum)? Zo heb je in elk seizoen een explosie van kleur in de tuin. De Winterjasmijn groeit van december tot maart.

  Bestel tuinplanten gewoon online

  Je hoeft niet lang te zoeken naar een mooie klimplant voor in de tuin. Ook deze planten bestel je vandaag de dag eenvoudig online. Daarvoor ben je bij Flowbo op de juiste plek. Binnen 6 werkdagen wordt jouw mooie Toscaanse jasmijn bij je thuisbezorgd.