Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Duizendblad | Achillea millefolium

  Door duizendblad in je tuin te planten kun je je tuin de sfeer van de echte wilde natuur geven. Het is een plant die je namelijk ook veel in de vrije natuur tegenkomt in graslanden, maar ook in bermen en op dijkhellingen. Echter, wordt deze plant ook steeds vaker zeer gewaardeerd vanwege zijn sierwaarde in siertuinen. Hij staat waarschijnlijk ook m Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Achillea millefolium 'Paprika'

  Achillea millefolium 'Paprika'

  ✓ Staat graag in de volle zon
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 60 cm
  ✓ Bloeiperiode: juli t/m september
  Op voorraad
  2,37

  Door duizendblad in je tuin te planten kun je je tuin de sfeer van de echte wilde natuur geven. Het is een plant die je namelijk ook veel in de vrije natuur tegenkomt in graslanden, maar ook in bermen en op dijkhellingen. Echter, wordt deze plant ook steeds vaker zeer gewaardeerd vanwege zijn sierwaarde in siertuinen. Hij staat waarschijnlijk ook mooi in jouw tuin! We geven je hier graag wat meer informatie over de specifieke kenmerken van deze plant en op welke manieren je hem mooi kunt toepassen in jouw tuin.

  Een mooie plant met een bijzondere naam

  Het duizendblad behoort tot de Composietenfamilie. Het is niet alleen een mooie plant met speelse bloemetjes, maar het is ook een lekker ruikende plant. De geur doet een beetje denken aan kamille. De benaming ‘duizendblad’ verwijst naar het uiterlijk van de bladeren. Door de veerdelige vorm hiervan lijkt het alsof de bladeren uit wel duizenden blaadjes bestaan. Ook ‘millefolium’ in de botanische naam ‘Achillea millefolium’ refereert hieraan. ‘Achilles’ verwijst waarschijnlijk naar de Griekse held Achilles, die deze plant gebruikt tijdens de oorlog vanwege de wondhelende krachten. Van oorsprong komt deze kruidachtige plant voor in Europa en Noord-Amerika.

  Duizendblad met rode bloemen

  Er bestaan verschillende varianten van het duizendblad, oftewel de Achillea millefolium. De bekendste, die je op veel plekken in de natuur tegenkomt, is de variant met witte bloemen. Ze groeien op lange stelen en je herkent ze aan de vele fijne, geveerde blaadjes. De bloemen groeien in schermvorm of in tuilvorm. Dat ziet er prachtig uit, maar de variant die we hier aan je voor willen stellen, is die met rode bloemen. Deze plant heeft een extra sierwaarde voor je tuin. We noemen deze ook wel de millefolium ‘Paprika’. Niet alleen in kleur onderscheidt deze zich van de witte versie, maar hij blijft ook iets lager. Hij groeit doorgaans tot maximaal 60 cm hoog.

  Achillea millefolium: groei en bloei

  Het rode duizendblad kun je gemakkelijk online bestellen in de webshop van Flowbo. Deze plant is zeer geliefd voor het opfleuren van borders. Doordat ze niet zo hoog worden als de andere varianten, zijn ze bijvoorbeeld ook heel geschikt voor in tuinen met kleine borders. Deze plant staat in de maanden juli, augustus en september prachtig in bloei met kleine rode bloemetjes, die een frisse en speelse touch geven aan jouw tuin. Eén van de voordelen van het duizendblad is dat hij goed droge periodes kan doorstaan. Ze mogen met recht omschreven worden als taaie planten, want ze kunnen wel ergens tegen. Deze plant is dan ook al snel tevreden.

  Waarop letten bij het aanplanten?

  Hoewel duizendblad een gemakkelijk plantje is waar je nauwelijks omkijken naar hebt, wil je natuurlijk wel dat hij zo optimaal mogelijk groeit. Een fraaie tuin is jouw missie. Om ervoor te zorgen dat deze planten rijk bloeien zet je ze het beste in de volle zon, want het zijn echte zonaanbidders. Zoals voor het grootste deel van de planten, geldt ook voor de Achillea millefolium dat hij het beste gedijt in een grond die goed water doorlaat. Anders kunnen de wortels gaan rotten. Het maakt niet zo veel uit in welke grondsoort je deze planten zet, alleen liever niet in klei.

  Tips voor vaste planten

  Ben je op zoek naar vaste planten voor in je tuin? Dan is het de kunst om een mooie variatie aan planten te kiezen. Bij voorkeur kies je voor planten met uiteenlopende bloeitijden, zodat er vrijwel op elk moment van het jaar wel iets in bloei staat in je tuin. Het duizendblad mag in deze collectie aan vaste planten eigenlijk niet ontbreken. Hiermee heb je in de zomer altijd kleur in je tuin. Wist je bovendien dat de rode bloemen van de ‘Paprika’ variant heel geliefd zijn bij vlinders? In de winter is deze plant kaal, maar omdat het om een vaste plant gaat, kun je het jaar daarna opnieuw van de bloemschermen genieten. Je kunt het duizendblad bijvoorbeeld goed combineren met planten als de Nepeta faassenii of de Calamintha Nepeta. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden en onze deskundige medewerkers vertellen je hier dan ook graag meer over.

  Tijd om je tuin te verfraaien?

  Dan kun je heel gemakkelijk tuinplanten bestellen bij Flowbo. Je doet in onze webshop eenvoudig veel inspiratie op voor hoe je van je tuin een paradijsje maakt. Je vindt er schitterende vaste planten, siergrassen, heesters in alle maten, klimplanten, hagen en bomen. Heb je vragen of wil je graag meer advies? Dan staan onze experts je graag te woord. Vervolgens kun je eenvoudig alles wat je nodig hebt online bestellen. Superhandig! Binnen enkele dagen wordt alles bij je thuisbezorgd en kun je beginnen met het planten van jouw duizendblad.