Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Engels gras | Armeria maritima

  Engels gras is ideaal voor iedereen die van tuinieren houdt of nieuwe plantensoorten wilt ontdekken. Steeds meer liefhebbers van mooie tuinen kiezen ervoor om siergrassen te planten. Dit is bijvoorbeeld een goed alternatief voor een gazon of ter afwisseling met het gazon. Een van de redenen waarom siergras zo populair is, is omdat je hiermee elke t Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Armeria maritima 'Splendens'

  Armeria maritima 'Splendens'

  ✓ Geschikt als bodembedekker
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 15 cm
  ✓ Bloeiperiode: mei t/m september
  Op voorraad
  2,53

  Engels gras is ideaal voor iedereen die van tuinieren houdt of nieuwe plantensoorten wilt ontdekken. Steeds meer liefhebbers van mooie tuinen kiezen ervoor om siergrassen te planten. Dit is bijvoorbeeld een goed alternatief voor een gazon of ter afwisseling met het gazon. Een van de redenen waarom siergras zo populair is, is omdat je hiermee elke tuin gemakkelijk een natuurlijkere of ‘wildere’ look geeft. Tegelijkertijd, ziet de tuin er wel verzorgd uit en heb je er weinig onderhoud aan. Een geweldige combinatie, niet? Lees daarom hier snel meer over Engels gras (dat eigenlijk geen gras is) en vergelijkbare mooie tuinplanten.

  Engels gras in Nederland

  De botanische naam van deze vaste plant is ‘Armeria maritima’ en komt van oorsprong veel voor op zilte gronden langs de Engelse, Ierse, Nederlandse en Deense kust, net zoals aan de rand van de Noorse Fjorden. Verder komt deze plant van nature ook veel voor in Zuid-Amerika. Deze plant houdt dan ook van gematigde klimaten. In Nederland kun je ze in het wild tegenkomen, onder andere langs de Waddenzee. Hoewel we in Nederland deze plant Engels gras noemen, behoort hij niet tot de grassen. Echter, lijken de sprietige bladeren wel veel op gras. Daarnaast wordt deze plant ook wel ‘Strandkruid’ genoemd. Hij behoort namelijk tot de Plumbaginacea, oftewel de strandkruidfamilie.

  Kenmerken van de Armeria maritima

  Engels gras kenmerkt zicht doordat het een laagblijvende plant is die ongeveer 15 cm hoog wordt. Het is een plant die weinig eisen stelt. Hoewel ze van zilte gronden houden, groeien ze eigenlijk op elke grondsoort wel goed. In mei verschijnen er lieflijke roze bloemetjes aan. Deze groeien in een bolvorm. Het is mooi om te zien hoe ze boven het groen uitsteken en je tuin een vrolijke twist geven. Je hebt er lang plezier van, want je kunt van mei tot en met september van deze bloemetjes genieten. Wat helemaal fijn is, is dat het om een wintergroene plant gaat. Heb je een hekel aan grauw en grijze wintertuinen? Dan is het een goed idee om deze Engels gras een plekje te geven in je tuin.

  Tips en toepassingen

  Spreekt het Engels gras je wel aan? Dan zijn er diverse manieren waarop je deze vaste planten mooi tot hun recht kunt laten komen in je tuin. Zo gaat het hier onder meer om een zodevormende plant, waardoor hij zeer geschikt is als bodembedekker. Is dat precies wat je zoekt? Aarzel dan niet langer en bestel deze tuinplanten online bij Flowbo. Ook als je vaste plant soorten zoekt die niet hoog worden en mooi staan tussen randen van betegeling of in smalle randen waar nog beplanting mist, is Engels gras een aanrader. Daarbij komt deze plant ook uitstekend tot zijn recht in elke soort border. Woon je aan de kust, dan hoef je er niet aan te twijfelen of deze planten wel goed zullen groeien.

  Welke eisen stelt deze plant?

  We hebben al enigszins laten doorschemeren dat het hier gaat om een gemakkelijk plantje. De Armeria maritima is een zoutminnende plant, maar doet ook niet moeilijk als je hem in een andere grondsoort zet. We raden je wel aan om Engels gras op een zonnige plek te planten, want dan kun je optimaal genieten van de roze bloemetjes. Wil je je nieuwe tuinplanten wat extra kracht geven? Dan is het een goed idee om bij het aanplanten een organische bodemverbeteraar toe te voegen. Voor de rest heb je eigenlijk geen onderhoud aan deze planten. Om het door laten bloeien van deze planten te stimuleren, is het wel een goede tip om steeds de uitgebloeide bloemen weg te halen.

  Wat staat mooi bij Engels gras?

  Ben je misschien op zoek naar een leuke variatie aan nieuwe planten voor in je tuin? Dan geven we je hier alvast een impressie van welke andere vaste plant soorten mooi staan bij Engels gras. Denk bijvoorbeeld aan Thymus, Lavandula angustifolia Hidcote en Nepata. Dit soort combinaties geven zelfs een nostalgische touch aan je tuin en zorgen bovendien voor een mix aan heerlijke geuren. Bij Flowbo ben je overigens niet alleen aan het juiste adres om tuinplanten en overige benodigdheden online te bestellen, maar onze experts staan ook graag voor je klaar met tips en adviezen. Neem gerust contact met ons op.

  Tijd om te starten met tuinieren

  Nu je een goede indruk hebt gekregen van de toepassingen en voordelen van Armeria maritima, is het tijd om de mouwen op te stroken en aan het tuineren te slaan. Plaats eenvoudig je bestelling online bij Flowbo en binnen maximaal zes werkdagen worden je nieuwe planten thuisbezorgd. Ben je zelf geen liefhebber van tuinieren, maar wel van een mooie tuin? Dan kun je ook een beroep doen op de aanplantservice. Met veel plezier en vakmanschap zorgen de medewerkers van Flowbo ervoor dat het Engels gras perfect wordt geplant.