Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Knotwilg

  De knotwilg, is net als alle soorten wilgen, een hele karakteristieke boom. Overweeg je om een of meerdere knotwilgen in je tuin te planten? Dan kunnen we je alvast verklappen dat dit altijd een goed idee is. Het is een boom die vrijwel overal goed tot zijn recht komt. Deze boomsoort zie je vooral langs beken, sloten en rivieren, maar ook op droger Toon meer

  Prijs

  -
  1 Product
  Knotwilg- Salix Alba

  Knotwilg- Salix Alba

  ✓ Snelgroeiend
  ✓ Verdraagt natte grond
  ✓ Nostalgische boom
  Op voorraad
  57,23

  De knotwilg, is net als alle soorten wilgen, een hele karakteristieke boom. Overweeg je om een of meerdere knotwilgen in je tuin te planten? Dan kunnen we je alvast verklappen dat dit altijd een goed idee is. Het is een boom die vrijwel overal goed tot zijn recht komt. Deze boomsoort zie je vooral langs beken, sloten en rivieren, maar ook op drogere plekken groeit hij prima. We geven je hier tips en adviezen voor het aankopen, planten en onderhouden van knotwilgen.

  In de kijker: de knotwilg

  Voor veel mensen brengt de knotwilg of Salix Alba veel nostalgie met zich mee. Je ziet hem vooral in landelijke streken met veel rivieren en beken. Knotwilgen zijn een verwijzing naar het boerenleven. Kenmerkend aan deze bomen is dat ze zonder problemen een tijdje in het water kunnen staan. Daarentegen, zullen ze het ook goed doen op drogere gronden. De Salix Alba is dan ook een boom die tegen een stootje kan. Zo is deze boom bijvoorbeeld ook winterhard. Verwar dit niet met een wintergroene boom, want in de wintermaanden is de knotwilg kaal. De bladeren hebben een lancetvorm. De bovenkant van de bladeren zijn groen en de onderkant is grijs of zilverachtig. Vroeg in het voorjaar verschijnen er wilgenkatjes aan de takken.

  Hoe werkt het knotten van knotwilgen?

  Wil je graag een knotwilg in je tuin? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je wat meer weet over knotten. Hoe pak je dan aan? Hoe vaak moet dat gebeuren? Houd er rekening mee dat knotwilgen snel groeien en dat takken die te lang worden gaan scheuren. Doorgaans is het voldoende om de wilg om de twee jaar te snoeien. Het is belangrijk dat je de snoeiwerkzaamheden in de wintermaanden uitvoert. Doe je dit op andere tijden in het jaar, dan belemmer je de zuurstofproductie en zal de boom afsterven. Let op: knot de twijgen niet direct bij de stam, maar iets daarboven om het scheuren van de twijgen te voorkomen.

  Tips voor een mooie volle kroon

  Als je een knotwilg in je tuin gaat planten, dan wil je natuurlijk wel zo snel mogelijk een mooie volle kroon. Om dat te stimuleren kun je de boom ook uitdunnen. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar dit zorgt er juist voor dat de twijgen sneller zullen uitlopen. Hierdoor krijg je sneller een volle kroon. Voor een zo mooi mogelijk resultaat kun je de twijgen tot een derde van de lengte inkorten. Vaak is dit op ongeveer een lengte van 70 cm. Natuurlijk beantwoorden de bomenexperts van Flowbo graag al je vragen over het planten en onderhouden van je knotwilg. Twijfel dan ook zeker niet om contact met ons op te nemen.

  Waarop letten bij knotwilgen planten?

  Je kunt één knotwilg planten, maar je kunt ook een mooie rij bomen plaatsen, bijvoorbeeld omdat je tuin grenst aan het water. Ga je meerdere bomen planten zorg dan voor voldoende ruimte tussen de bomen. Plant ze bijvoorbeeld op een afstand van tussen de 4 tot 8 meter van elkaar. Verder is het belangrijk om een ruim gat te graven, waarin de wortels gemakkelijk hun weg kunnen vinden. Ook mag de aarde niet te vast zijn. Haal ook eventuele grote stenen weg, zodat de wortels niet belemmerd worden. Verder dient de bovenkant van de kluit samen te vallen met de oppervlakte. Je kunt bij het planten de uitgegraven grond vermengen met een organische bodemverbeteraar. Dit zal de groei en gezondheid van de boom bevorderen.

  Ben je geen held in tuinieren?

  Misschien vind je aan de ene kant een mooie tuin met sierbomen heel belangrijk, maar ben je aan de andere kant geen held in tuineren. Dat is geen probleem! In dat geval schakel je gewoon de hulp in van de aanplantservice van Flowbo. De ervaren hoveniers komen graag bij je langs om je al het werk uit handen te nemen. Binnen no-time planten ze voor jou op eem vakkundige wijze jouw nieuwe knotwilg. Dan weet je meteen zeker dat het goed gebeurt en dat je vele jaren plezier zal hebben van je boom. Kortom, bij Flowbo maken ze het je graag gemakkelijk.

  Online al je tuinbenodigdheden bestellen

  Wil je een sierboom kopen? Dan hoef je niet aan een lange zoektocht te beginnen om een mooie knotwilg te kopen. Ook het kopen van bomen doe je vandaag de dag gewoon via de digitale weg. Op die manier hoef je ook niet zelf voor het transport te zorgen. Alles wordt tot in de puntjes voor je geregeld. Na het online plaatsen van je bestelling wordt alles binnen enkele dagen thuisbezorgd en je het weet staat jouw knotwilg te stralen in je tuin.