Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Helenium | Zonnekruid

  Door een Helenium te planten fleur je jouw tuin op voor de zomer. De bloemen bloeien prachtig in roodbruin en op hun hoge, ranke stengels. In Nederland noemen we deze schoonheid ook wel ‘zonnekruid’. Dat is een benaming die deze plant volledig recht doet. Het is namelijk een plant die graag in de zon staat en daarnaast heeft hij ook een kruidac Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Helenium 'Moerheim Beauty'

  Helenium 'Moerheim Beauty'

  ✓ Opgaande struikachtige plant
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 90 cm
  ✓ Bloeiperiode: juli t/m september
  Op voorraad
  2,37

  Door een Helenium te planten fleur je jouw tuin op voor de zomer. De bloemen bloeien prachtig in roodbruin en op hun hoge, ranke stengels. In Nederland noemen we deze schoonheid ook wel ‘zonnekruid’. Dat is een benaming die deze plant volledig recht doet. Het is namelijk een plant die graag in de zon staat en daarnaast heeft hij ook een kruidachtig uiterlijk. Ben je nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere vaste planten? Dan nodigen we je hier graag uit om verder te lezen en alle unieke weetjes en details van de Helenium te ontdekken.

  Wat voor plant is de Helenium eigenlijk?

  De plant behoort tot de familie van de Asteraceae. Dit is echter een zeer omvangrijke plantenfamilie met talloze varianten. De Helenium groeide oorspronkelijk in de Verenigde Staten. De bladeren zijn groen en hebben een lancetachtige vorm. In de maanden juli, augustus en september geven de roodbruine bloemen op hun lange en slanke stelen een speelse en vrolijke touch aan de uitstraling van je tuin. Opmerkelijk zijn ook de volle bloemenharten met een bruine kleur. De plant kan maximaal 90 cm hoog worden. Deze vaste planten zullen je geen problemen bezorgen, want ze zijn goed winterhard. Ze kun temperaturen verdragen tot wel -25ºC.

  Staat prachtig in elke siertuin

  Wil je van jouw tuin een echte siertuin maken, dan is het planten van de Helenium zeker het overwegen waard. De opvallende bladeren, bloemen en bloemenharten zijn geweldig om te zien en zijn gemakkelijk te combineren met andere prachtige tuinplanten. Je creëert zo gemakkelijk een fraaie en sierlijke border. De experts van Flowbo geven je graag tips en adviezen voor het kleur en vorm geven van jouw siertuin. Of wat dacht ervan als je gewoon je eigen snijbloemenboeketten samen kunt stellen met planten uit je eigen tuin? Zonnekruid doet het namelijk ook uitstekend als snijbloem. Daarnaast is de Helenium ook geschikt voor als je graag een prairietuin wilt realiseren. Kortom, een fantastische plant met enorm veel mogelijkheden.

  Zonnekruid: waarop letten bij het planten en onderhouden?

  Wil je graag zonnekruid planten? Dan zijn er een klein aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst, de standplaats, want deze vaste plant staat graag in de volle zon. Heb je alleen een plekje beschikbaar in de halfschaduw, dan zal hij daar ook best tevreden mee zijn. Verder houd Helenium van een voedzame bodem. Je kunt bij het planten de grond bijvoorbeeld verrijken met plantenvoeding. Daarbij is het belangrijk dat de bodem het water goed doorlaat om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Droge periodes kan deze plant prima doorstaan, maar hij staat daarentegen liever niet voortdurend met zijn voeten in het water. Je plant bij voorkeur zo’n vijf tot zeven planten per vierkante meter voor een mooie, volle uitstraling.

  Tips voor tuinplanten combineren

  Is je oog gevallen op de Helenium, dan wil je ook vast weten met welke andere tuinplanten je deze mooi kunt combineren. Het geheim van een oogstrelende tuin zit hem vooral in het juist combineren van planten. Helenium is vanwege zijn kruidachtige uitstraling bijvoorbeeld uitstekend te combineren met siergrassen. Denk onder meer aan kleurrijke varianten, zoals de Liriope muscari ‘Moneymaker’. Andere interessante planten die goed combineren met de Helenium zijn de Calamintha nepeta (Steentijm) en de Nepeta Faassenii met zijn opvallende paarse bloemen. Zorg er bij het verfraaien van je tuin voor dat je planten kiest die variëren voor wat betreft hun bloeiperiode. Op die manier heb je in elk jaargetijde altijd iets om naar uit te kijken. Je vindt in het online assortiment ook schitterende wintergroene planten en winterbloeiers.

  Is het nodig om deze planten te snoeien?

  Wanneer je nieuwe planten in je tuin zet, dan is het belangrijk dat je er het fijne van af weet. Flowbo laat je niet aan je lot over en geeft je graag informatie over de verzorging en het snoeien van je vaste planten. Wanneer we het hebben over de Helenium, dan is het advies om deze planten af en toe af te scheuren om de bloei te bevorderen. De beste periode om dit te doen is in het voorjaar. Echter, kun je ook in het najaar de plant scheuren. Vlak voor de bloei is het mogelijk om de helft van de bloemstengels weg te knippen. Dit zorgt voor een luchtige bloei. Zet de stengels in een vaas en je hebt binnen de kortste keren prachtige bloemen in huis. Wil je deze vaste plant kopen? Dat doe je gewoon online.

  Plaats je bestelling

  Een fraaie siertuin samenstellen? Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Laat je inspireren door het uitgebreide online aanbod van Flowbo vol mooie tuinplanten. Vervolgens plaats je gemakkelijk je bestelling en ontvang je alles binnen maximaal zes werkdagen thuis. Waar wacht je nog op? Zorg dat de Helenium binnen no-time in jouw tuin staat te stralen.