Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Blauwe regen | Wisteria

  Eén van de meest romantische tuinplanten is de Blauwe regen. Wie is het daar niet mee eens? Met deze plant in je tuin lijkt het wel alsof het bloemen regent. Wees gerust, de bloemen blijven lang aan de struik hangen, zodat je er wekenlang plezier van hebt. Wil je alles weten over deze tuinplanten? Dan ben je hier op de juiste plek. We vertellen je Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Prijs

  -
  1 Product
  Wisteria sinensis 'Prolific'

  Wisteria sinensis 'Prolific'

  ✓ Bladverliezend
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 900 cm
  ✓ Bloeiperiode: april t/m september
  Op voorraad
  14,63

  Eén van de meest romantische tuinplanten is de Blauwe regen. Wie is het daar niet mee eens? Met deze plant in je tuin lijkt het wel alsof het bloemen regent. Wees gerust, de bloemen blijven lang aan de struik hangen, zodat je er wekenlang plezier van hebt. Wil je alles weten over deze tuinplanten? Dan ben je hier op de juiste plek. We vertellen je meer over de herkomst van deze plant, de toepassingen en over de aandachtspunten bij het planten en het verzorgen. Is dit exact wat je zoekt? Dan kun je de Blauwe regen gemakkelijk online bestellen!

  Wat is de Blauwe regen eigenlijk voor plant?

  Deze bijzondere tuinplant is afkomstig uit oosterse landen, waaronder Korea, China en Japan. Een andere benaming is de Wisteria. Daarbij heeft deze plant ook de bijnaam ‘slingerplant’, omdat hij zich rondom bomen of andere objecten kan slingeren. Op die manier kan de Blauwe regen tot wel 20 meter hoog klimmen. Houd er rekening mee dat jonge planten gedurende de eerste 2 tot 3 jaar nog geen bloemen geven. Als hij eenmaal begin te bloeien, dan pronken er van begin mei tot en met juni mooie blauwe bloemen aan in de vorm van hangende pluimen. Deze trossen doen aan ‘regen’ denken of misschien nog wel meer aan een waterval van blauwe bloemen.

  Een unieke en veelzijdige tuinplant

  Wil je creatief aan de slag met het vormgeven van je tuin? Dan is de Blauwe regen één van de elementen die niet in je plannen mag ontbreken. Deze unieke tuinplant biedt namelijk ontzettend veel mogelijkheden. Je tovert een kale schuur zo om tot een eyecatcher door hem te laten begroeien met de Wisteria. Of wat dacht je van een pergola, waar deze plant omheen kan slingeren? Dat is ook gegarandeerd een succes. Verder kun je Blauwe regens ook mooi tegen muren en schuttingen laten groeien, zodat deze er prachtig uit komen te zien. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wil je hier graag meer van weten of wil je tips voor andere mooie klimplanten? Schroom dan niet om contact op te nemen met de tuinexperts van Flowbo! Je kunt hier ook meteen online je favoriete klimplant bestellen.

  Belangrijke weetjes over de Wisteria

  De Wisteria behoort tot de familie van de vlinderbloemigen. Als je de blauwe bloemen van de Blauwe regen goed bekijkt, zie je dat het om vlindervormige bloemen gaat. Wist je bovendien dat niet alle Wisteria’s blauwe bloemen hebben? Er zijn ook varianten met witte, roze, rode en paarse bloemen. Zoals je al weet, gaat het om een slingerplant. Laat deze plant echter liever niet om een boom heen slingeren. Dat kan er namelijk toe leiden dat de boom wordt verstikt. Houd er bovendien rekening mee dat deze tuinplant van veel zon houdt, maar dat zijn voeten in de schaduw dienen te staan. Verder heeft de Blauwe regen een lichtzure en goed waterdoorlaatbare grond nodig. Het is bovendien een goed idee om de plant in het voorjaar te bemesten om een rijke bloei te stimuleren.

  Een giftige plant

  Een belangrijk weetje, waar we hier de nadruk op willen leggen, is dat het om een giftige plant gaat. Heb je kleine kinderen? Of lopen er huisdieren rond in je tuin? Dan is het misschien geen goed idee om een Blauwe regen te planten of je moet extra voorzichtig zijn. Vooral de peulen en de zaden van deze plant zijn erg giftig, vanwege het stofje glycoproteïne lectine. Daarbij zijn ook de takken en wortels giftig. Wanneer iemand wat van deze giftige stof van deze plant binnenkrijgt, dan kan dit leiden tot maagpijn, misselijkheid en braken. In veel gevallen is een opname in het ziekenhuis noodzakelijk. Vind je het vanwege je kinderen of huisdieren te riskant om een Blauwe regen aan te schaffen? Dan vind je bij Flowbo een uitgebreid aanbod aan andere heesters, tuinplanten en klimplanten.

  Tips voor het onderhoud van deze tuinplanten

  Houd er rekening mee dat de Blauwe regen snel groeit. Je zal er daarom niet aan ontkomen om deze regelmatig te snoeien. Doe je dat niet, dan begint hij alles te overwoekeren. Je kunt het beste snoeien als de plant is uitgebloeid. Knip echter de takken nooit helemaal weg. Deze plant bloeit namelijk op tweejarig hout. Wil je graag deze plant op stam houden, dan kan dat ook. Wel zal je het snoeien in dit geval wat grondiger moeten aanpakken, zodat je de vorm kunt behouden. Mogelijkheden genoeg in ieder geval met de Blauwe regen uit ons assortiment.