Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Arenaria montana | Zandkruid

  Ontdek de Arenaria montana wanneer je op zoek bent naar een rijkbloeiende plant. Deze planten zorgen voor een tapijt van schitterende bloemen.5Daar fleurt je tuin direct van op! Wil je daar meteen meer van weten? Dan ben je hier aan het juiste adres. We leren je hier meer over de bloeiwijze van deze tuinplant. Daarbij geven we je tips over de diver Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Arenaria montana

  Arenaria montana

  ✓ Rijkbloeiende plant
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 20 cm
  ✓ Bloeiperiode: mei t/m juli
  Op voorraad
  2,92

  Ontdek de Arenaria montana wanneer je op zoek bent naar een rijkbloeiende plant. Deze planten zorgen voor een tapijt van schitterende bloemen.5Daar fleurt je tuin direct van op! Wil je daar meteen meer van weten? Dan ben je hier aan het juiste adres. We leren je hier meer over de bloeiwijze van deze tuinplant. Daarbij geven we je tips over de diverse manieren waarop je de Arenaria montana, ook wel Zandkruid genoemd, kunt toepassen in je tuin. Er zijn vele goede redenen om deze plant direct online te bestellen en zo snel mogelijk in je tuin te zetten!

  Wat je moet weten over Zandkruid

  Steeds meer mensen ontdekken de pracht van de Arenaria montana; een schitterende plant waarmee je je tuin kunt verrijken. Wist je al dat deze tuinplant familie is van de alom bekende Anjer? Let maar eens op de manier waarop deze groeit, dan zie je al snel de overeenkomsten. De belangrijkste reden waar de Arenaria montana haar populariteit aan te danken heeft, is omdat er in de lente een overvloed aan witte bloemetjes aan verschijnen. Hier heb je zeker tot in de maand juli plezier van. Doordat deze plant zo rijk bloeit, krijgt onkruid in de zomermaanden op deze plek geen kans. Ideaal, want dat betekent dat jij minder tijd kwijt bent met onkruid wieden.

  Hoe pas je de Arenaria montana toe?

  Deze tuinplant staat mooi in allerlei soorten tuinen. De Arenaria montana is echter bij uitstek geschikt voor het verfraaien van een rotstuin als rotsplant. Deze tuinplant is dan helemaal in zijn element. In de zomer is het een uitstekende bodembedekker. Het is namelijk een laagblijvende plant, die vlak over de bodem groeit. Op die manier worden er als het ware dichte bodem gevormd. Sommige mensen zetten deze plant op bepaalde plekken in hun tuin ter vervanging van gras. Je moet wel weten dat hij in de winter niet volledig groen blijft. In die periode is hij dus niet geschikt als bodembedekker.

  Wil je graag een onderhoudsarme tuin? Ook dan is de Arenaria montana een uitstekende keuze. Combineer hem met andere tuinplanten of bodembedekkers die om weinig onderhoud en snoeiwerk vragen. De tuinexperts van Flowbo geven je graag tips. Verder is het mogelijk om het Zandkruid toe te passen als groepsbeplanting, in een gravel tuin of tussen tegels en op stapelmuurtjes. De Arenaria montana is ook een graag geziene gast in alpiene tuinen. Verder gedijen deze tuinplanten ook goed in bloembakken.

  Attentiepunten bij het aanplanten

  Om van een zo rijk mogelijk bloementapijt te kunnen genieten, zijn er bij het aanplanten van deze vaste planten enkele dingen waar je op moet letten. Zo houdt de Arenaria montana van een plekje in de volle zon. Daarnaast is een kalkhoudende bodem ook een belangrijke voorwaarde voor deze plant om optimaal te kunnen groeien. Een ander attentiepunt is dat de bodem goed het water moet kunnen doorlaten. Deze plant heeft geen moeite met een droge grond. Om elk jaar opnieuw van de bloemen van het Zandkruid te kunnen genieten, is het aanbevolen om na de bloeiperiode het oude loof te verwijderen. In de lente verschijnen er dan al snel weer nieuwe uitlopers en begint de plant nog uitbundiger te bloeien.

  Andere interessante bodembedekkers

  De Arenaria montana is prachtig in de zomer, maar misschien wil je ook graag bodembedekkers in je tuin die in de winter groen blijven. In dat geval vind je in het online assortiment van Flowbo ook andere interessante mogelijkheden. De groenblijvende Vinca minor spreekt je dan mogelijk wel aan! Deze tuinplant wordt ook wel de Maagdenpalm genoemd. Van maart tot en met mei groeien er paarsblauwe bloemen aan. Andere suggesties voor groenblijvende bodembedekkers zijn: de vinca minor ‘Gertrude Jekyll’, de Pachysandra terminalis, de Waldsteina ternata en de Dianthus deltoides ‘Albiflorus’.

  Snel een mooie, bloemrijke tuin; hoe doe je dat?

  Heb je weinig ervaring met het aanleggen, ontwerpen of renoveren van tuinen? Dan kun je rekenen op advies op maat van Flowbo. In het uitgebreide assortiment aan tuinplanten ontdek je snel wat jou echt aanspreekt. De experts van Flowbo geven je graag advies over de uiteenlopende planten en of ze geschikt zijn voor in jouw tuin. Wil je graag aan de slag met het planten, maar weet je niet hoe je dit het beste aanpakt? Geen probleem, want je kunt in de online shop van Flowbo niet alleen deze mooie vaste planten bestellen, maar je kunt ook een beroep doen op onze vakkundige aanplantservice. Dan weet je zeker dat jouw Arenaria montana gezond en weelderig zal bloeien.