Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Astilbe chinensis

  Maak kennis met de Astilbe chinensis wanneer je op zoek bent naar een decoratieve bodembedekker. De kracht van deze bodembedekker is dat hij zeer decoratief is. Veel bodembedekkers zorgen alleen voor veel groen en weinig onderhoud. Dat kan ook een fijne combinatie zijn, maar als je van een fleurige en vrolijke uitstraling houdt, dan is deze plant e Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Astilbe chinensis 'Pumila'

  Astilbe chinensis 'Pumila'

  ✓ Geschikt als bodembedekker
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 30 cm
  ✓ Bloeiperiode: juni t/m augustus
  Op voorraad
  2,62

  Maak kennis met de Astilbe chinensis wanneer je op zoek bent naar een decoratieve bodembedekker. De kracht van deze bodembedekker is dat hij zeer decoratief is. Veel bodembedekkers zorgen alleen voor veel groen en weinig onderhoud. Dat kan ook een fijne combinatie zijn, maar als je van een fleurige en vrolijke uitstraling houdt, dan is deze plant een betere keus. De mooie paarse bloemen geven gedurende de zomermaanden je tuin net dat beetje meer. Lees hier meer over deze unieke bodembedekker en plaats direct je bestelling online.

  Wat zijn de eigenschappen van de Astilbe chinensis?

  De Astilbe chinensis ‘Pumila’ noemen we in Nederland ook wel de Pluimspirea of de Prachtspirea. Het zijn laagblijvende plantjes die niet hoger dan 30 cm worden. Ze zijn vooral erg geliefd als bodembedekkers. Daarbij zijn ze ook gewoon populair in borders vanwege de schitterende paarse pluimen die in de maanden juni, juli en augustus aan deze planten verschijnen. De opvallende paarse kleur geeft direct een frisse tint aan je tuin. Bovendien bloeien ze rijk, waardoor een hoekje of plekje met deze planten echt een eyecatcher is in je tuin. De Astilbe chinensis komt van oorsprong uit Noord-China en Korea, maar is vandaag de dag niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuinen.

  Hoe bloeit en groeit de Pluimspirea?

  De groene lancetvormige bladeren van de Astilbe chinensis mogen er ook zijn. Ze zijn bovendien mooi getand en licht behaard. Ook nadat de bloemen zijn uitgebloeid en de pluimen een herfstkleur krijgen, blijft het een mooie plant om te zien. Als koning winter eenmaal zijn intrede heeft gedaan, verliest de plant zijn bladeren. Maar wees gerust, want het gaat om een vaste plant die goed winterhard is. In het voorjaar doet hij weer hard zijn best om uit te lopen. In de zomer word je opnieuw verrast door een spectaculaire bloemenpracht. De Astilbe chinensis staat ook bekend om zijn uitlopers, waardoor je onder gunstige omstandigheden steeds meer bloemen krijgt.

  Waarop letten als je deze plant in je tuin wilt?

  Ben je nieuwsgierig geworden naar de Astilbe chinensis? Is dit misschien wel iets voor in jouw tuin? We vertellen je hier graag wat meer over onder welke condities deze plant het beste groeit en in de zomer de meeste bloemen geeft. Op de eerste plaats houdt de prachtspirea van een humusrijke bodem. Op de tweede plaats mag de grond ook een beetje vochtig zijn en op de derde plaats gedijt deze plant het beste in de halfschaduw. Heb je alleen nog plek vrij in de schaduw, dan is dat geen groot probleem. Je zal dan alleen merken dat je doorgaans wat minder bloemen krijgt. Te veel zon is ook niet goed, want daardoor kunnen de bladeren van de Astilbe chinensis verbranden.

  Waar begin je met planten kopen voor je tuin?

  Veel mensen die tobben over hoe ze hun tuin kunnen verfraaien, vinden het lastig hoe ze aan deze klus moeten beginnen. We kunnen je de tip meegeven om eerst geschikte vaste planten uit te kiezen. Dit zijn namelijk de hoekstenen van je tuin. Wil je groene planten? Bloemrijke planten? Welke kleuren wil je graag in je tuin? Denk daarbij ook aan de bloeitijden. Door planten met verschillende bloeitijden af te wisselen, is er altijd iets moois te ontdekken in je tuin. Laat je eens inspireren door het uitgebreide online aanbod van Flowbo aan vaste planten. In dit assortiment vind je ook de Astilbe chinensis terug. We kunnen je alvast verklappen, dat deze plant tot de toppers behoort. Je kunt hier ook meteen online de mooiste vaste planten kopen!

  Hoe werkt online planten kopen?

  Tegenwoordig is het een hele gangbare manier om tuinplanten online te kopen. Flowbo in Lienden is een vooraanstaande naam binnen de branche, met gezonde en goed verzorgde tuinplanten. Je vindt hier bodembedekkers zoals de Astilbe chinensis, maar ook andere vaste planten, heesters, klimplanten, sierplanten, schaduwplanten en bomen. Daarnaast ben je hier ook op de juiste plek voor overige tuinbenodigdheden. Denk bijvoorbeeld aan een organische bodemverbeteraar, die jouw planten een extra boost geven.

  Overal is aan gedacht, zodat jouw tuinproject beslist een succes wordt. Je kunt gemakkelijk online je bestelling plaatsen, waarna onze medewerkers aan de slag gaan om jouw bestelling voor te bereiden. Je wordt ook direct op de hoogte gesteld van wanneer je jouw Astilbe chinensis kunt verwachten. Alles wordt met veel zorg binnen enkele werkdagen bij je thuis afgeleverd.

  Heb je geen groene vingers?

  Ook dat is geen probleem! Bij Flowbo staan ze niet alleen voor je klaar voor het bestellen en thuisbezorgen van de mooiste tuinplanten. Wil je bijvoorbeeld ook graag hulp met het aanplanten van al dat moois, dan kun je een beroep doen op de vakkundige aanplantservice!. Deze klus hebben de hoveniers van Flowbo zo voor je geklaard. Er rest je niets meer, dan op en top genieten van de Astilbe chinensis die in jouw tuin staat te stralen.