Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Skimmia japonica

  De Skimmia Japonica heeft niet alleen een mooie naam, maar het is ook een prachtige plant om in de tuin te hebben. Maar wat voor soort plant is het precies? Welke soorten zijn er? Welke variant past het beste in mijn tuin? Hier ben je op het juiste adres voor de antwoorden op deze vragen. Ook kun je rekenen op tips voor het planten en verzorgen van Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Skimmia japonica 'Rubella'

  Skimmia japonica 'Rubella'

  ✓ Rode bloemtrossen met glanzende groene bladeren
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 100 cm
  ✓ Bloeiperiode: maart t/m mei
  Op voorraad
  9,73

  De Skimmia Japonica heeft niet alleen een mooie naam, maar het is ook een prachtige plant om in de tuin te hebben. Maar wat voor soort plant is het precies? Welke soorten zijn er? Welke variant past het beste in mijn tuin? Hier ben je op het juiste adres voor de antwoorden op deze vragen. Ook kun je rekenen op tips voor het planten en verzorgen van deze struiken. Lees snel verder en bestel de mooiste tuinplanten gemakkelijk online.

  Skimmia Japonica, wat voor soort plant is dit?

  De Skimmia Japonica is een prachtige wintergroene sierheester, die in geen enkele tuin misstaat. Is deze heester misschien precies wat je zoekt voor het verfraaien van jouw tuin? Dat zou ons niets verbazen. Deze tuinplanten komen van oorsprong uit Oost-Azië. Vooral als je op zoek bent naar planten die ervoor zorgen dat je tuin in de winter groene elementen bevat, dan zijn deze tuinplanten een uitstekende keuze. Ze beschikken namelijk over groenblijvende leerachtige bladeren. Maar ook de bloemen, die van maart tot en met april of mei aan deze heesters groeien, bieden een schitterend kleuraccent in je tuin. In het online assortiment van Flowbo vind je twee versies, namelijk de Skimmia Japonica ‘Rubella’ en de ‘Godrie’s Dwarf’.

  Welke soort kies je?

  Wil je heesters kopen, dan is het zeker het overwegen waard om voor een Skimmia Japonica te kiezen. We vertellen je hier wat meer over de Skimmia ‘Rubella’. Deze heesters vallen op vanwege hun rode bloemen in mooie trosjes. Daarnaast heeft deze plant dikke, groene bladeren. De bloeiperiode loopt van maart tot en met mei. Ze worden ongeveer 100 cm hoog. Dat is een perfecte maat voor in de borders van zowel grote als kleine tuinen. Zoek je een kleinere, charmante tuinplant? Dan is de Skimmia Japonica ‘Godrie’s Dwarf’ misschien een betere keuze. Deze plant groeit in een stijlvolle bolvorm en heeft langwerpige, donkergroene bladeren. In de bloeiperiode van april tot mei geniet je van rozerode bloemen. Maar ook in het najaar en in de winter heeft deze plant een grote sierwaarde. In die periode prijken er aan de takken trossen met rode bloemknoppen.

  Waar kun je deze heesters het beste planten?

  Bij elke tuinplant is het belangrijk om je af te vragen op welk plekje je deze het beste kunt planten. Elke heester heeft zo zijn voorkeuren. De ene groeit beter in de halfschaduw, terwijl de ander je pas trakteert op een rijke bloemenpracht als je hem in de volle zon zet. Zo houdt de Skimmia Japonica ‘Rubella’ van een plekje in de halfschaduw. Daarnaast houdt deze plant ook van een zure en humusrijke bodem. Ook de ‘Godrie’s Dwarf’ zet je het beste in de halfschaduw of zelfs helemaal in de schaduw. Zorg daarnaast voor een humusrijke bodem en een grond die goed het water doorlaat. Verder heeft de Skimmia Japonica geen ingewikkelde handleiding. Ze zijn bovendien ook uitstekend winterhard.

  Tips voor het planten

  Met deze heesters is er in elk seizoen iets moois te ontdekken in je tuin. We benadrukten al dat ze prima tot hun recht komen in zowel grote als kleine tuinen. Maar wat als je geen tuin hebt, maar alleen een terras of balkon? Ook dan biedt deze plant uitkomst. De Skimmia Japonica kun je namelijk ook prima in een pot zetten. Je hebt er dan het hele jaar door plezier van. De rode bloemknoppen zijn bovendien ook altijd een succes in sfeervolle kerststukken. Geen wonder dat deze tuinplanten zo geliefd zijn. Iets voor jou? Je kunt ze binnen enkele dagen in huis hebben.

  Hoe werkt tuinplanten online bestellen?

  Dat is heel eenvoudig. In de webshop van Flowbo vind je een uitgebreid assortiment aan planten, heesters, hagen en andere tuinbenodigdheden. In dit aanbod vind je ook de Skimmia Japonica. De plantjes zijn bij aankoop tussen de 15 en 20 cm groot, maar groeien in jouw tuin uit tot heesters van een meter hoog in het geval van de ‘Rubella’. De ‘Godrie’s Dwarf’ wordt hooguit 40 cm. Na het plaatsen van je online bestelling ontvang je binnen 6 werkdagen alles thuis. Je wordt van tevoren via de e-mail ingelicht over de bezorgdatum. Een half uur voor het afleveren van de bestelling neemt de chauffeur contact met je op.

  Heb je hulp nodig met het aanplanten?

  Ben je geen held in tuinieren? Of heb je niet de mogelijkheid om zelf je nieuwe tuinplanten te planten? Ook dan ben je bij Flowbo op het juiste adres. Wij beschikken namelijk over een handige aanplantservice. Wil je hier graag een beroep op doen voor het aanplanten van onder meer jouw nieuwe heesters, hagen of bomen? Neem dan contact op met Flowbo voor een gratis offerte. Ook kunnen we je natuurlijk voorzien van meer informatie over een Skimmia Japonica.