Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Phlox | Vlambloem

  De Phlox is een vaste plant die ongetwijfeld de show steelt in je tuin. Wanneer de bloemen van deze plant in bloei staan zorgt dit voor een bijzonder mooi effect. We kunnen je garanderen dat niemand er zijn ogen vanaf kan houden. Houd je wel van planten met een uitbundige bloei voor een expressieve tuin? Lees dan hier snel verder. We vertellen je g Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Phlox subulata 'Candy Stripes'

  Phlox subulata 'Candy Stripes'

  ✓ Geschikt als bodembedekker
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 15 cm
  ✓ Bloeiperiode: april t/m juni
  Niet op voorraad
  2,86

  De Phlox is een vaste plant die ongetwijfeld de show steelt in je tuin. Wanneer de bloemen van deze plant in bloei staan zorgt dit voor een bijzonder mooi effect. We kunnen je garanderen dat niemand er zijn ogen vanaf kan houden. Houd je wel van planten met een uitbundige bloei voor een expressieve tuin? Lees dan hier snel verder. We vertellen je graag meer over de unieke kenmerken van deze tuinplanten en hoe ze het beste tot hun recht komen in je tuin. Je kunt Phlox bovendien ook meteen online bestellen bij Flowbo.

  Weetjes over de Phlox

  De volledige naam van deze plant is de Phlox subulata ‘Candystripes’. Andere namen voor deze plant zijn de ‘Kruipphlox’ of de ‘Vlambloem’. Wat dit exemplaar zo bijzonder maakt, is dat de bloemen tweekleurig bloeien. De schitterende stervormige bloemetjes zijn witroze gestreept. Zoals we hierboven al verklapten, groeien deze planten zeer uitbundig. Als ze optimaal bloeien bedekken de bloemen zelfs de hele plant volledig en zie je nauwelijks nog de bladeren. Dat is een fantastisch gezicht. De bloei duurt van april tot en met juni. Je hebt er dus maandenlang plezier van. Deze planten behoren tot de Polemoniaceae familie. Van oorsprong komen ze uit Noord-Amerika en deze planten zijn ideaal om jouw tuin te sieren met een zee aan bloemen.

  Nog meer kenmerken van de Vlambloem

  De Phlox wordt tussen de 10 en 15 cm. Het is dus een laagblijvende plant, maar dat weerhoudt hem er niet van om op te vallen in je tuin. Naast de tweekleurige bloemen die uitbundig groeien, kenmerkt deze plant zich door zijn priemvormige en behaarde bladeren. Deze zijn donkergroen van kleur. Bovendien blijven de bladeren groen in de winter, waardoor je ook in dit anders zo kale en kleurloze seizoen toch kleuraccenten in je tuin hebt. Verder staat de Phlox ook bekend als een populaire bodembedekker. De dunne bladeren vormen een dicht tapijt en vormen zoden. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt er ook voor dat onkruid geen kans krijgt om te groeien en het aanzicht van je tuin aan te tasten.

  Schitterende bodembedekkers en borderplanten

  Er zijn diverse mooie manieren om de Phlox in je tuin te integreren. Zo zijn deze tuinplanten heel populair als bodembedekkers. Heb je nog ergens een kale zone of een saai hoekje in de tuin waar je een onderhoudsvriendelijke oplossing voor zoekt, maar die wel in het oog springt? Denk dan zeker eens aan de Vlambloem. Daarbij staan deze planten ook prachtig in elke border. Een andere veel gebruikte toepassing is om de Phlox zo te planten dat hij over een muurtje kan groeien. In de bloeiperiode geeft dit de indruk van een waterval aan bloemen. Deze kleurrijke vaste plant is gewoon een aanwinst voor in elke tuin. Er zijn echter nog meer mooie vaste plant soorten. Ook daarvoor ben je bij Flowbo aan het juiste adres.

  Tips voor kleurrijke borders

  Is het jouw doel om een kleurrijke border te creëren die één en al vrolijkheid uitstraalt gedurende de lente en de zomer? Dat is een uitstekend idee. In dat geval mag de Phlox zeker niet in je tuin ontbreken. Een voordeel van deze planten is dat ze gemakkelijk te combineren zijn met andere kleurrijke vaste planten. We geven je hier graag enkele suggesties. Denk bijvoorbeeld ook eens aan de Geranium macrorrhizum met zijn paarse bloemen. Daarnaast is ook de Geranium macrorrhizum 'Spessart' schitterend. Een andere mooie plant die rijk bloeit, is de Agastache ‘Blue Fortune’. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden. Laat je eens inspireren door het online assortiment van Flowbo of neem contact op voor meer tips en advies.

  Waarop letten bij het planten?

  Om de Vlambloem optimaal te laten groeien en bloeien is het belangrijk om een mooi plekje in de zon of in de halfschaduw uit te zoeken. Daarnaast is het belangrijk dat de grond voldoende water doorlaat. Ook houden deze planten van een humusrijke bodem. Geef ze na het aanplanten meteen een flinke scheut water om een goede inworteling en een goede start te bevorderen. Verder heeft de Phlox weinig onderhoud nodig. Wat misschien wel interessant is om te weten is dat je de planten in het voorjaar kunt vermeerderen. Dat doe je door ze op te nemen, te scheuren en ze vervolgens weer terug te planten. Zo kun je jaar na jaar van steeds meer mooie bloemen genieten in je tuin. Tip: plant tussen de 7 en 9 plantjes per vierkante meter.

  Plaats hier meteen je bestelling

  Wie wil er niet van talrijke kleurrijke bloemen genieten? Waar wacht je nog op? Plaats meteen je bestelling bij de webshop van Flowbo. Binnen maximaal 6 werkdagen worden de mooiste exemplaren met veel zorg thuisbezorgd. Voor je het weet geniet je van de bloemenzee van de Phlox.