Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Waldsteinia ternata | Goudaarbei

  Het is een misvatting dat een mooie tuin veel onderhoud vergt en daar is de Waldsteinia ternata het levende bewijs van. Wil je je tuin verfraaien met veel groen en frisse gele bloemetjes, zonder dat je er steeds naar om moet kijken of de handen uit de mouwen moet steken? Dan is een onderhoudsvriendelijke bodembedekker je beste vriend! We zetten hie Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Waldsteinia ternata

  Waldsteinia ternata

  ✓ Groenblijvende bodembedekker
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 10 cm
  ✓ Bloeiperiode: april t/m juni
  Op voorraad
  1,64

  Het is een misvatting dat een mooie tuin veel onderhoud vergt en daar is de Waldsteinia ternata het levende bewijs van. Wil je je tuin verfraaien met veel groen en frisse gele bloemetjes, zonder dat je er steeds naar om moet kijken of de handen uit de mouwen moet steken? Dan is een onderhoudsvriendelijke bodembedekker je beste vriend! We zetten hier de Waldsteinia ternata voor je in de kijker, want dit is mogelijk precies wat je zoekt. Ontdek hier alle voordelen van deze gemakkelijke plantjes.

  Het lijkt wel een aardbeienplant

  Bij de eerste aanblik denk je misschien dat het om de traditionele aardbeienplant gaat. Dat is niet zo vreemd, want de Waldsteinia ternata lijkt hier namelijk heel veel op. Echter, groeien er aan deze plant in het voorjaar gele bloemen aan. Daarom heeft hij ook de bijnaam de Goudaardbei gekregen. Daarnaast groeien er geen aardbeien aan deze plant. Wat je wel van deze planten mag verwachten, is dat ze dienstdoen als een hele gemakkelijke bodembedekker. Ze hebben geen last van strenge winters of van hele droge en warme periodes. Bladeren kunnen er enigszins wat onder te lijden hebben, maar de planten herstellen zich weer heel snel. Voor je het weet ontdek je nieuwe groene uitschieters en kun je volop genieten van deze bodembedekker.

  Voordelen van de Waldsteinia ternata

  De Waldsteinia ternata wordt bovenal geprezen om zijn geweldige kwaliteiten als bodembedekker. De glanzende groene bladeren geven een frisse uitstraling aan je tuin. Als er vervolgens gedurende de maanden april, mei en juni mooie heldergele bloemetjes tussen het groen verschijnen geeft dit helemaal een vrolijk uitzicht. Wat ook een voordeel is van deze bodembedekkers is dat ze heel sterk zijn en overal te planten zijn. Zet je ze in de volle zon, dan zijn ze tevreden. Het is daarentegen ook geen probleem als ze de meeste tijd in de schaduw vertoeven. Klinkt je dat niet als muziek in de oren en wil je daarom meteen deze tuinplanten kopen? Dan moet je in de online shop van Flowbo zijn.

  Goudaardbei; dé oplossing om onkruid te voorkomen

  De Goudaardbei komt van oorsprong uit landen in het zuidoosten van Europa. Dat weerhoudt deze bodembedekker er niet van om ook uitstekend zijn best te doen om de tuinen in ons land te verfraaien. Niet alleen staat deze vaste tuinplant mooi, maar hij is ook nog eens heel praktisch als je niet elk weekend in de tuin onkruid wilt wieden. De Waldsteinia ternata vormt namelijk al snel een dik tapijt van blad op de bodem. Daarmee zorgt deze plant ervoor dat onkruid geen kans krijgt om te groeien. Zoek je dus een mooie én praktische oplossing voor je tuin dan plant je gewoon deze bodembedekker. Om het gewenste effect te krijgen, raden we je aan om per vierkante meter 8 tot 11 van deze plantjes neer te zetten.

  Wanneer kun je ze het beste planten?

  Dat is nog zo’n voordeel van de Waldsteinia ternata; elk moment van het jaar is eigenlijk een goed moment. We raden je alleen aan om ze niet te planten in tijden van extreme vorst of juist extreme droogte. Voor de rest maakt het niet zoveel uit wanneer je ze plant. Zorg wel voor een voedzame ondergrond. Het is altijd een goed idee om de bestaande tuingrond te mengen met een organische bodemverbeteraar uit het assortiment van Flowbo. Een goed begin is dan gegarandeerd. Ook dient de grond voldoende vochtig te zijn. Geef deze plantjes na het aanplanten meteen een flinke scheut water. Verder is het bevorderlijk voor de planten als ze in de eerste weken niet geteisterd worden door veel vorst of droogte. Meteen na het planten kun je genieten van het bodembedekkend tapijt met Waldsteinia ternata.

  Minimaal onderhoud

  Onder een gemakkelijke bodembedekker verstaan we natuurlijk ook een plant die minimaal onderhoud nodig heeft. Dat geldt ook zeker voor de Waldsteinia ternata. Sommige bodembedekkers staan erom bekend dat ze woekeren, maar dat gaat niet op voor deze plant. Eigenlijk hoef je hem niet eens te snoeien. Soms kan het nodig zijn om de randjes bij te knippen of deze met een steekschop af te steken om een mooie strakke vorm te behouden. Eén tot twee keer per jaar is voldoende. De Goudaardbei brengt je dus voornamelijk veel gemak en plezier.

  Tips voor het combineren van tuinplanten

  Ben je niet alleen op zoek naar een gemakkelijke bodembedekker, zoals de Waldsteinia ternata, maar wil je je tuin graag verfraaien met nog meer mooie tuinplanten. Denk dan ook eens aan planten, zoals Helleborus, de Trachelospermum jasminoides of de Vinca minor. Deze planten kun je ook in het online assortiment van Flowbo vinden en zijn uitstekend te combineren met de Waldsteinia ternata.