Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Herfstaster

  Wanneer jouw favoriete jaargetijde de herfst is mag de herfstaster niet in jouw tuin ontbreken. Het najaar is een schitterend seizoen als het gaat om kleuren in de natuur. Ben je daar ook zo door gefascineerd? Dan leren we je hier graag hoe je met de juiste selectie van tuinplanten een waar kleurenspektakel in je tuin creëert. Terwijl veel bloemen Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Aster (D) 'Starlight'

  Aster (D) 'Starlight'

  ✓ Geschikt als rotsplant
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 25 cm
  ✓ Bloeiperiode: augustus t/m oktober
  Op voorraad
  2,76

  Wanneer jouw favoriete jaargetijde de herfst is mag de herfstaster niet in jouw tuin ontbreken. Het najaar is een schitterend seizoen als het gaat om kleuren in de natuur. Ben je daar ook zo door gefascineerd? Dan leren we je hier graag hoe je met de juiste selectie van tuinplanten een waar kleurenspektakel in je tuin creëert. Terwijl veel bloemen hun hoofdjes laten hangen en veel bladeren verdorren, zijn er ook planten die juist graag in de herfst schitteren. We vertellen je hier graag meer over de bijzondere herfstaster.

  Maak kennis met de herfstaster

  Wie eenmaal deze mooie vaste tuinplanten heeft ontdekt, wil er direct een of meerdere in de tuin hebben. Ben je een liefhebber van de nazomer en wil je na kunnen genieten van de zomer in een mooie kleurrijke tuin? Zorg dan dat de herfstaster hierin een plekje krijgt. Deze tuinplant staat namelijk prachtig in bloei tegen het einde van de zomer tot diep in de herfst. Aan deze plant groeien bloemetjes in een stervorm en ze hebben een opvallend paarse kleur. Dat contrasteert geweldig met andere planten die na een lange zomer uitgebloeid zijn en de typische herfstkleuren gaan vertonen.

  Bijzondere weetjes over deze aster

  Er bestaan vele soorten asters, ze behoren tot de zogeheten composietenfamilie, oftewel de Asteraceae. De prachtige bloemen zijn wereldwijd zeer geliefd. Dat is ook de reden dat er talrijke cultivars als tuinplant zijn gekweekt. De naam ‘aster’ is Oudgrieks voor ‘ster’. Wie bekend is met de vorm van deze bloem, snapt wel waarom. De bloem heeft namelijk een typische stervorm. Dat geldt ook voor de herfstaster. De groeiwijze van de bloemen heeft ook wel wat weg van de margriet. De bladeren zijn glanzend donkergroen en zijn lancetvormig, Deze vaste plant behoort tot de toppers in het online assortiment van Flowbo.

  Help de natuur een handje

  Er zijn veel goede redenen om de herfstaster in je tuin te planten. Het is niet alleen een schitterende plant, maar het is ook een belangrijke plant als het gaat om biodiversiteit. De bloemen van deze planten trekken namelijk nog laat in het jaar bijen, hommels en vlinders aan. Zij kunnen dan nog een laatste maal stuifmeel en nectar ophalen. Door herfstasters te planten kun je dus de natuur een handje helpen en in het bijzonder een belangrijke rol spelen in het voorkomen van het uitsterven van de honingbij. Is dat geen mooie missie? Waar wacht je nog op. Wil je ook graag deze tuinplanten kopen? Dan vind je de mooiste exemplaren in de webshop van Flowbo.

  Aandachtspunten bij het aanplanten

  Om te garanderen dat de herfstaster zich straks helemaal thuis voelt in jouw tuin en rijkelijk bloeit, is het belangrijk om te weten waar deze plant van houdt. Daarvoor ben je hier op het goede adres. We wijzen je graag op enkele aandachtspunten voor het aanplanten van deze asters. Een herfstaster staat graag op een warm en zonnig plekje in de tuin of anders eventueel in de halfschaduw. Daarnaast is een goed gedraineerde grond ook een vereiste. De grond mag niet te droog worden, maar deze planten houden er ook niet van om voortdurend met hun ‘voeten’ in het water te staan. Verder doen ze het goed in vrijwel elke soort grond. Deze mag zowel iets zuur als kalkrijk zijn. Als de bloemen zijn uitgebloeid kun je de plant het beste meteen flink terugsnoeien. Daar worden de stengels steviger van, waardoor je plant steeds sterker en mooier wordt.

  Tips voor herfstbloeiende planten

  Wil je nog veel meer weten over de herfstaster en over andere herfstbloeiende planten voor het creëren van de ultieme herfsttuin? Aarzel dan niet om raad te vragen aan de experts van Flowbo. Wij kunnen je hiermee perfect helpen. We geven je hier meteen al enkele goede suggesties, waarmee je je tuin kunt verfraaien. Plant bijvoorbeeld ook de Gaura Lindheimeri ‘Whirling Butterflies’ met prachtige vlinderachtige bloemen die tot in de herfst steeds nieuwe bloemen blijft geven. Een andere aanrader is de Verbena bonariensis ‘Lollipop’ met kleine roze bloemen die trouwens ook veel vlinders en bijen aantrekken. Een andere plant die niet in jouw kleurrijke herfsttuin mag ontbreken, is de Anemone Hybr. ‘Honorine Jobert’; een schitterende herfstanemoon.

  Bestel jouw tuinplanten gewoon online

  Krijg je er al zin in om meteen aan de slag te gaan met deze prachtige herfstbloeiende planten? Dan kun je er meteen werk van maken. Bestel jouw favoriete vaste tuinplanten gemakkelijk online bij Flowbo. Ook de herfstaster vind je terug in het assortiment. We kunnen je verzekeren dat je hier alleen maar de mooiste en gezondste exemplaren vindt. Je bestelling wordt vlot in orde gemaakt en alles wordt binnen maximaal zes werkdagen bij je thuis afgeleverd. Je kunt dan meteen beginnen met het aanplanten van de herfstaster in jouw tuin.