Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Lampenpoetsersgras | Pennisetum

  Ben je nieuwsgierig naar siergras voor in je tuin? Ontdek dan eens lampenpoetsersgras! Dit siergras behoort tot de populairste siergrassen in Nederlandse tuinen. Dat vinden wij helemaal niet gek, want de pluimen van deze plant zijn heel sierlijk gedurende vele maanden in het jaar. Wil je hier graag meer van weten? Dan ben je op de juiste plek! We l Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’

  Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’

  ✓ Pluimvormige bloeiwijze
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 60 cm
  ✓ Bloeiperiode: augustus t/m oktober
  Op voorraad
  2,04

  Ben je nieuwsgierig naar siergras voor in je tuin? Ontdek dan eens lampenpoetsersgras! Dit siergras behoort tot de populairste siergrassen in Nederlandse tuinen. Dat vinden wij helemaal niet gek, want de pluimen van deze plant zijn heel sierlijk gedurende vele maanden in het jaar. Wil je hier graag meer van weten? Dan ben je op de juiste plek! We lichten hier graag de bijzondere kenmerken van dit siergras toe en we vertellen je meer over hoe je deze planten mooi in je tuin kunt integreren. Het zijn bovendien ook gemakkelijke en betaalbare planten en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Lees hier snel verder.

  Lampenpoetsersgras; waar komt die naam vandaan?

  Bij de eerste aanblik van deze plant, snap je meteen waar de naam lampenpoetsersgras vandaan komt. De lange aren en sierlijke pluimen, zouden namelijk perfect voor dat doel gebruikt kunnen worden. De Latijnse naam voor dit siergras is overigens; Pennisetum alopecuroides. Ook deze woorden verwijzen naar het uiterlijk van deze plant. Zo is het woord pennisetum een samenstelling van ‘penna’ (veer) en ‘seta’ (stoppel). Het woord alopecuroides staat voor ´lijkend op een vossenstaart’. Een andere bijnaam voor Lampenpoetsersgras is borstelveergras.

  Kenmerken van dit siergras

  Lampenpoetsersgras bestaat uit sierlijke en hele smalle, groene bladeren. Hieruit groeien vervolgens dunne bloemaren. Hieraan verschijnen in de maanden augustus en september prachtige pluimen waar je tot ver in de herfst plezier van hebt. De goudbruine kleur van de wuivende pluimen geven je tuin extra charme. Je waant je hiermee in de vrije natuur. Ook de zowel opgaande als bolvormige groeiwijze is schitterend. Het ziet eruit als een fontein aan bloempluimen. De plant kan tot circa 60 cm hoog worden. Wat dit siergras ook interessant maakt, is dat het een zeer betaalbare plant is.

  Pennisetum: tips & adviezen

  Ben je op zoek naar een goede bodembedekker, dan is de Pennisetum zeker het overwegen waard. Sierlijk, gemakkelijk en betaalbaar; wat wil je nog meer? Echter, kun je deze plant op nog veel meer manieren mooi toepassen in je tuin. Hij komt vanwege zijn sierlijke uitstraling ook uitstekend tot zijn recht als solitaire plant. Ben je op zoek naar een mooie en onderhoudsvrije oplossing om je balkon of terras mee te verfraaien? Ook dan kan siergras een goed idee zijn. Lampenpoetsersgras doet het namelijk ook goed in een plantenbak. Wat ook leuk is, is dat je de bloemstelen kunt plukken en kunt verwerken in een boeket, bijvoorbeeld in een droogboeket.

  Aandachtspunten en verzorging

  Wil je optimaal kunnen genieten van de pracht van lampenpoetsersgras, dan is het belangrijk om dit siergras op een plaatsje in de zon te planten. Voor deze plant geldt dat hoe meer zon hij krijgt, hoe beter hij groeit. Echter, zal je net zo veel plezier hebben van deze plant als hij op een plekje in de halfschaduw komt te staan. Lampenpoetsersgras is verder ook niet veeleisend als het gaat om de bodemsoort.

  Het enige waar je wel op moet letten, is dat hij niet constant met zijn voeten in het water staat. De grond mag dus wel iets vochtig zijn, maar moet wel water doorlaten, anders kunnen de wortels gaan rotten. Bij het aanplanten van het Lampenpoetsersgras is het een goed idee om onder in het plantgat en organische bodemverbeteraar toe te voegen. In het voorjaar is het een aanrader om de oude aren en bladeren te verwijderen tot circa 10 cm boven de grond. Al met al ben je verzekerd van een sterke tuinplant, waar je weinig onderhoud aan hebt.

  Laat je betoveren door dit ‘magisch’ siergras

  In elk seizen heeft het lampenpoetsersgras zijn charme. In het voorjaar als de aren beginnen te groeien, begint bij jou het lentegevoel ook te kriebelen. Op warme zomerdagen zijn de schitterende pluimen prachtig om te zien. Vervolgens dragen de steeds verder geel- en goudkleurende pluimen bij aan het spektakel van herfstkleuren. Terwijl veel tuinplanten hun glorie verliezen in de winter, blijft dit siergras zijn magie behouden. Het is schitterend om te zien hoe kleine waterdruppels op de dunne en lange stelen rusten of hoe de vorst zich erop vastzet.

  Siergras en tuinplanten bestel je online

  Met een paar muisklikken bestel je siergrassen en tuinplanten. Het plaatsen van een bestelling is eenvoudig en bij Flowbo ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit planten. Alle planten worden met zorg gekweekt, verzorgd en bij je thuis afgeleverd. Heb je hulp nodig? Dan kun je een beroep doen op de aanplantservice. Voor je het weet staat het lampenpoetsersgras te stralen in jouw tuin.