Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Winterjasmijn | Jasminum nudiflorum

  Zoek je een vroegbloeiende heester, dan is er geen betere plant dan de winterjasmijn. Het is niet zo moeilijk om een tuin te creëren die in de zomer in volle bloei staat met bloemen in alle kleuren. In de winter is dat een heel ander verhaal. Wil je ook in de winter van bloemen in je tuin kunnen genieten? Dat is helemaal niets te veel gevraagd. De Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Jasminum nudiflorum

  Jasminum nudiflorum

  ✓ Sterke winterbloeiende klimplant
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 300 cm
  ✓ Bloeiperiode: december t/m maart
  Op voorraad
  10,23

  Zoek je een vroegbloeiende heester, dan is er geen betere plant dan de winterjasmijn. Het is niet zo moeilijk om een tuin te creëren die in de zomer in volle bloei staat met bloemen in alle kleuren. In de winter is dat een heel ander verhaal. Wil je ook in de winter van bloemen in je tuin kunnen genieten? Dat is helemaal niets te veel gevraagd. De Jasminum nudiflorum, die we in Nederland ook wel kennen als de winterjasmijn is dan de perfecte oplossing. Lees hier wat je van deze heester kunt verwachten en waar je op moet letten bij het planten ervan.

  Vrolijke, gele bloemetjes in de winter

  Bomen en struiken met kale takken? Daar wordt niemand blij van. Echter, hoeft je tuin er in de winter niet zo troosteloos uit te zien. Bij Flowbo vind je hiervoor de perfecte oplossingen. Eén van de mooie tuinplanten waarmee je je tuin in de winter kunt opvrolijken, is de winterjasmijn. Aan deze struik bloeien in de maanden december en januari namelijk talloze kleine gele bloemen. Opmerkelijk aan deze plant is dat er op dat moment nog geen bladeren aan de takken zitten. De bloemen groeien op de kale donkergroene takken, die overigens een aparte vierkante vorm hebben. Pas daarna komen ook langzaamaan de kleine, donkergroene bladeren tevoorschijn.

  Waarop letten bij de Jasminum nudiflorum?

  De Latijnse benaming voor de winterjasmijn is de Jasminum nudiflorum. Deze plant is afkomstig uit de familie Oleaceae. Van oorsprong groeide de plant in China in gebieden met een rotsachtige bodem en op wel 800 tot 4500 meter hoog. Deze plant is dan ook niet veeleisend als het gaat om de grondsoort. Hij zal echter wel rijker groeien als je hem plant in een voedzame grond en in een bodem die het water goed doorlaat. Hoewel de winterjasmijn uitstekend winterhard is, raden we je toch aan om deze plant op een beschutte plek te zetten. Hiermee voorkom je dat de bloemen strenge vorst niet overleven. Verder groeit de plant traag en kan uiteindelijk circa 300 cm hoog worden.

  Een waterval van bloemen

  Je kunt de winterjasmijn op verschillende manieren toepassen in je tuin. Je kunt met deze klimplant bijvoorbeeld een kale muur of schutting verfraaien. Voor een mooi resultaat is het dan een aanrader om twee tot drie planten per strekkende meter te planten. Om ervoor te zorgen dat de plant de muur mooi gaat bedekken, is het wel nodig om hem goed langs de muur te leiden. Zorg daarom voor een degelijke klimhulp, zoals draden of gaas. Je kunt deze heester ook tegen een pergola of een prieeltje laten groeien. Het voordeel van een muur is dat de warmte van de muur kan voorkomen dat de bloemen bevriezen. Een andere goede tip is om de winterjasmijn over een stenen rand te laten groeien. Zodra de gele bloemetjes aan de takken verschijnen doet dit denken aan een ware waterval van bloemen.

  Winterjasmijn in huis of op het balkon

  We hebben het hierboven alleen maar gehad over de winterjasmijn als een mooie tuinplant, maar er zijn meer mogelijkheden. Je kunt deze plant ook in huis halen door losse takken met bloemknoppen van de struik te plukken. Deze kun je in een vaas zetten en binnen no-time kun je binnenshuis genieten van de gele bloemen. Heb je geen tuin, maar wel een fijn balkon of terras? Dan kun je ook je balkon opfleuren met deze plant. Zet de Jasminum nudiflorum daarvoor in een grote plantenbak en leidt hem dan langs de muur of een pergola.

  Tips voor het planten en snoeien

  Wil je graag deze klimplant bestellen? Dat is een goed idee, want je kunt de winterjasmijn op elk moment van het jaar planten. De enige voorwaarde is dat het niet mag vriezen. Graaf een ruim gat en maak de aarde goed los. Het is een goed idee om de bodem te verrijken met een organische bodemverbeteraar. Zet de plant in het gat, dicht het gat en druk de aarde goed aan. Geef ook direct een flinke scheut water. Om de plant mooi opwaarts te laten groeien, is het nodig om de scheuten te begeleiden en vast te binden aan een draad of hek.

  Een voordeel van de winterjasmijn is dat je er verder weinig onderhoud aan hebt. Doorgaans is om de drie jaar snoeien voldoende. Je knipt dan na de bloei de oudere bruine en elkaar kruisende takken af. Snoei daarbij ook de zijtakken terug tot 5 of 10 cm van de hoofdtak boven de verse knoppen. Op deze manier zorg je ervoor dat de jonge scheuten straks extra goed kunnen groeien.

  Nieuwsgiering naar deze vroegbloeiende heester?

  Bestel deze dan nog vandaag via de webwinkel van Flowbo. Wij hebben de mooiste heesters en tuinplanten voor je klaarstaan. Je plaatst gemakkelijk je bestelling online en je planten staan binnen zes werkdagen voor de deur. Het is daarbij ook mogelijk om een beroep te doen op de aanplantservice. Maak er meteen werk van en geniet komende winter van de bloemenpracht van de winterjasmijn.