Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Vedergras | Stipa tenuifolia

  Als er de laatste jaren iets populair is in de wereld van tuinieren, dan is het wel vedergras. Steeds meer mensen ontdekken de magie en het gemak van veel siergrassen in hun tuin. In dit artikel schijnen we het licht op het bijzondere siergras vedergras. De luchtige en natuurlijke sfeer die dit siergras aan je tuin toevoegt, is ongetwijfeld een ver Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Stipa tenuifolia ‘Ponytails’

  Stipa tenuifolia ‘Ponytails’

  ✓ Siergras met zeer fijn blad
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 40 cm
  ✓ Bloeiperiode: juli t/m augustus
  Op voorraad
  2,71

  Als er de laatste jaren iets populair is in de wereld van tuinieren, dan is het wel vedergras. Steeds meer mensen ontdekken de magie en het gemak van veel siergrassen in hun tuin. In dit artikel schijnen we het licht op het bijzondere siergras vedergras. De luchtige en natuurlijke sfeer die dit siergras aan je tuin toevoegt, is ongetwijfeld een verrijking. Wil je daar graag meer van weten? Lees dan hier verder voor meer interessante weetjes over deze planten en over hoe je ze het beste in je tuin kunt toepassen.

  De dunne bladeren ritselen in de wind

  Vedergras heeft lange, smalle bladeren. Het zacht ritselende geluid als de wind door de bladeren blaast is enorm ontspannend, maar uiteraard wil het oog ook wat. Dat is geen probleem, want het is prachtig om te zien hoe een briesje de lange en dunne stengels laat golven. Wanneer je veel siergrassen in je tuin plaatst krijg je al snel het gevoel alsof je je in de vrije natuur begeeft. Vedergras is afkomstig uit de Grassenfamilie, die we binnen de hovenierswereld ook wel Poaceae noemen. Binnen deze familie bestaan nog meer mooie siergrassen. Voor de afwisseling is het leuk om meerdere soorten in je tuin te combineren. Bij Flowbo ben je dan op het juiste adres voor een uitgebreid aanbod aan siergrassen. Neem dan ook zeker een kijkje!

  Stipa tenuifolia: wat maakt dit siergras uniek?

  De Latijnse naam voor Vedergras is Stipa tenuifolia. Daarnaast heeft dit siergras ook de bijnaam ‘Ponytails’. Deze tuinplanten kenmerken zich door hun zeer fijne en haarachtige structuur. In het voorjaar zijn de halmen van de dit siergras groen, maar ze verkleuren vervolgens naar geel. Ze krijgen uiteindelijk een zilveren kleur, waarmee ze staan te schitteren in je tuin. In de bloeiperiode in de zomer kun je genieten van pluizige bloemenhoofden, die je tuin een speels en luchtig karakter geven. Een ander belangrijk kenmerk is dat ze doorgaans niet hoger worden dan 40 cm.

  De voordelen van vedergras

  Er zijn veel goede redenen om voor de Stipa tenuifolia te kiezen als de ideale tuinplanten. Vooral als je wel houdt van sierlijke planten, maar niet van urenlang in de tuin werken, zijn siergrassen een goede oplossing. Je hebt er geen snoeiwerk aan. Vroeg in het voorjaar zou je wel eventueel de verdorde stengels tot enkele centimeters boven de grond kunnen afknippen. Verder heeft vedergras geen extra water of bemesting nodig. Dit is echt zo’n plant waar je wel de lusten van hebt, maar niet de lasten. Een ander voordeel is dat de stipa goed winterhard is. Hij kan temperaturen doorstaan tot -20ºC. Echter, bij heel veel regen en sneeuw raden we je aan om de planten extra bescherming te bieden door ze bijvoorbeeld af te dekken.

  De beste standplaats voor dit siergras

  Vedergras is een geliefde plant om op de eerste rij in een border te plaatsen. Doordat het om een redelijk laag en tegelijkertijd ‘luchtig’ plantje gaat zal deze nooit het zicht belemmeren op andere mooie planten in de border. Daarbij is de Stipa tenuifolia ook zeer geliefd als verfraaiing in smalle borders, bijvoorbeeld in kleine tuinen. Hier kun je gemakkelijk met siergrassen toch dat natuurlijke gevoel in de tuin brengen. Deze siergrassen zijn trouwens ook ideaal als bodembedekkers. Heb je er weleens aan gedacht om een rotstuin te creëren? In een dergelijke tuin kun je helemaal losgaan met siergras! Ideaal! Een ander interessant tuinconcept waarin siergrassen als vedergras helemaal tot hun recht komen, is een strandtuin.

  Aan de slag met borderplanten

  Ben je op zoek naar een interessante en fraaie combinatie aan borderplanten? Dan ben je bij Flowbo aan het juiste adres. Veel mensen zien siergrassen nog weleens over het hoofd als ideale aanvulling voor hun borders. Lege plekjes en hoekjes, waar je wel een mooi maar niet te opvallend element wilt, zijn ideaal voor het planten van vedergras. Deze siergrassoort is goed te combineren met bijna alle soorten tuinplanten. Echter, kun je ook juist van dit siergras een pronkstuk maken. Ook solitair komt deze plant uitstekend tot zijn recht in jouw tuin. Wil je graag advies van de echte kenners? Schroom dan niet om de experts van Flowbo te contacteren.

  Bestel planten van hoogwaardige kwaliteit online

  Misschien ben je het nog niet gewend om tuinplanten online te bestellen. Binnen de hovenierswereld is het echter meer regel dan uitzondering geworden. Ook steeds meer particulieren weten hun weg naar het online tuincentra te vinden. Als je kiest voor een gerenommeerde webwinkel als Flowbo ben je verzekerd van planten van hoogwaardige kwaliteit. Je bestelling wordt binnen enkele dagen keurig netjes thuisbezorgd. Het is overigens ook mogelijk om een beroep te doen op de deskundige aanplantservice. Wil je graag siergras in de je tuin? Dan bestel je hier heel gemakkelijk vedergras online.