Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Perzische slaapboom

  De Perzische slaapboom is werkelijk een plaatje! Als er één boom is waarmee je een grote tuin geweldig kunt opsieren, dan is het wel dit exemplaar. Aan de takken groeien schitterende roze bloemen in de vorm van pluimen. Je kunt er in de maanden juli en augustus van genieten, wanneer je tuin in volle glorie bloeit. Wil je daar meteen meer van wete Toon meer

  Prijs

  -
  1 Product
  Perzische slaapboom - Albizia Julibrissin

  Perzische slaapboom - Albizia Julibrissin

  ✓ Geschikt voor grote tuinen
  ✓ Kan vorst verdragen
  ✓ Sierlijke boom
  Op voorraad
  219,88

  De Perzische slaapboom is werkelijk een plaatje! Als er één boom is waarmee je een grote tuin geweldig kunt opsieren, dan is het wel dit exemplaar. Aan de takken groeien schitterende roze bloemen in de vorm van pluimen. Je kunt er in de maanden juli en augustus van genieten, wanneer je tuin in volle glorie bloeit. Wil je daar meteen meer van weten? Dan ben je bij Flowbo aan het juiste adres. We geven je hier graag meer informatie over deze uitzonderlijk mooie boom en je kunt deze hier ook meteen online bestellen.

  Is de Perzische slaapboom iets voor jou?

  Ben je een liefhebber van mooie tuinen? En wil je er alles aan doen om jouw tuin te laten schitteren met unieke bomen en planten? Dan mag de Perzische slaapboom niet missen in jouw tuin. Een andere benaming voor de boom is de Albizia Julibrissin. Deze soort behoort tot de Vlinderbloemenfamilie. Deze boom mag met recht een blikvanger genoemd worden. Dat geldt dubbel en dwars als deze in de zomermaanden schitterend in bloei staat. Deze sierlijke boom is wel een zeer delicaat exemplaar, die in niet erg winterhard is. Na enkele jaren kan deze boom prima vorst doorstaan tot temperaturen van -15°C.

  Waarop letten bij deze boom planten?

  Om optimaal van deze boom te genieten, zijn er wel een aantal zaken waar je op moet letten. Kies voor deze boom een warm plekje uit; het liefst in de volle zon. De Perzische slaapboom houdt daar wel van. Daarnaast is het ook belangrijk dat hij met zijn wortels in een goed waterdoorlatende grond wordt geplant. Tijdens een strenge winter is het aan te raden om een jonge slaapboom te voorzien van winterbescherming.

  Houdt er rekening mee dat deze boom in de breedte groeit, dus zorg ervoor dat er voldoende ruimte rond de boom is. De Perzische slaapboom komt uitstekend tot zijn recht in grote tuinen of op een ruime patio waar het lekker warm kan worden. De boom wordt niet zo hoog. Doorgaans kun je rekenen op een hoogte van tussen de 3 en 6 meter. Een leuk weetje is dat de bloemen veel mooie vlinders, bijen en hommels aantrekken, waardoor je tuin nog meer sfeer en kleur krijgt.

  Waarom heet deze boom een ‘slaapboom’?

  ‘Perzische slaapboom’ is een opmerkelijke naam. Deze boom noemen we niet voor niets een ‘slaapboom’. De fijne blaadjes die op die van een varen lijken, sluiten zich namelijk elke avond alsof de boom gaat slapen. Hij heeft ook wel wat weg van de mimosa, daar is hij dan ook aan verwant. De mimosa of ‘Kruidje-roer-me-niet’ klapt dicht als je hem aanraakt. Dat is bij de slaapboom niet het geval, hij sluit alleen elke avond zijn dubbel geveerde bladeren.

  Wel of niet snoeien?

  Het is niet nodig om de Perzische slaapboom te snoeien. Heb je de ruimte en groeit hij mooi naar wens, dan kun je hem gewoon met rust laten. Na de schitterende bloemen in de zomer, ontdek je in het najaar peulen met zaden aan deze boom. In warme klimaten verliest deze boom zijn blad niet, maar in ons klimaat zal de Perzische slaapboom in de winter wel zijn blad laten vallen. Wil je de boom graag wat snoeien, dan doe je dat het best in het voorjaar.

  Tips voor het planten van de slaapboom

  Heb je geen of weinig ervaring met bomen planten? Dan geven we je hier enkele tips, waardoor je de Perzische slaapboom op de juiste manier in de grond kunt zetten. Allereerst, graaf je een ruim gat, zodat de wortels van de boom genoeg ruimte hebben om zich wijd te vertakken. Zorg ook dat de grond los genoeg is. Hiermee vermijd je dat de wortels gaan rotten, doordat het water niet goed weg kan. Maak het gat echter niet té diep. De bovenkant van de kluit dient ter hoogte van het oppervlak te komen. Je kunt de Perzische slaapboom helpen met groeien door de grond te vermengen met een organische bodemverbeteraar. We raden je ook aan om de boom vast te zetten aan twee boompalen.

  Hoeveel water heeft de Albizia julibrissin nodig?

  Direct na het planten is het belangrijk om de boom een emmer water te geven, zodat de grond fijn tussen de wortels zakt. Echter, wanneer de bladeren in groei zijn, geef je geen extra water. Daarna is het aanbevolen om de Perzische slaapboom wekelijks 1 of 2 emmers water te geven. Verder hangt het van de weersomstandigheden af of het nodig is om extra water te geven. Alleen als het kwik boven de 25 tot 30 ºC uitstijgt, is het nodig om 3 of 4 emmers water te geven, verspreid over de week. Word het nog warmer? Geef dan dagelijks in de avond een emmer water en besproei de bladeren.

  Bestel deze prachtboom hier online

  Is dit precies de boom die je zoekt om jouw tuin mee te verfraaien? Dan hoef je niet verder te zoeken. Je kunt bij Flowbo heel gemakkelijk deze boom en nog vele andere bomen online bestellen. Binnen 6 werkdagen staat de bezorgdienst met jouw nieuwe Perzische slaapboom voor de deur!