Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Deschampsia cespitosa | Ruwe smele

  Ontdek hier wat siergras als Deschampsia cespitosa voor jouw tuin kan betekenen. Als er één goede manier is om je tuin op een slimme en onderhoudsvriendelijke wijze te verfraaien, dan is het wel door siergrassen te planten. Je haalt hiermee een stukje échte en wilde natuur in je tuin. Echter, hoef je niet bang te zijn dat deze siergrassoort gaat Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Deschampsia cesp. ‘Goldtau’

  Deschampsia cesp. ‘Goldtau’

  ✓ Zeer compacte groeiwijze
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 70 cm
  ✓ Bloeiperiode: juni t/m augustus
  Op voorraad
  2,34

  Ontdek hier wat siergras als Deschampsia cespitosa voor jouw tuin kan betekenen. Als er één goede manier is om je tuin op een slimme en onderhoudsvriendelijke wijze te verfraaien, dan is het wel door siergrassen te planten. Je haalt hiermee een stukje échte en wilde natuur in je tuin. Echter, hoef je niet bang te zijn dat deze siergrassoort gaat woekeren. De Deschampsia cespitosa ‘Goldtau’ is met recht een verrijking voor elke tuin. We vertellen je hier graag waarom. Lees snel meer of bestel je nieuwe tuinplanten direct online.

  Wat is de Deschampsia cespitosa voor een tuinplant?

  Op de eerste plaats is het een ontzettend interessante tuinplant als je het ons vraagt. Het wordt binnen de hovenierswereld gezien als één van de fijnste en mooiste siergrassen om mee te werken. Wat helemaal leuk is, is dat dit siergras inheems is. Oftewel, het komt gewoon van oorsprong voor in Nederland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Deschampsia cespitosa zich in jouw tuin helemaal thuis zal voelen. We noemen deze plant ook wel de ‘Goldtau’ of Ruwe smele. Deze grassen worden ongeveer 70 cm hoog, dus hun aanwezigheid wordt niet over het hoofd gezien. Ze groeien daarbij ook zeer compact. De bloeiperiode strekt zich uit over de maanden juni, juli en augustus.

  De sierwaarde van de Ruwe smele

  De aren van dit siergras zijn in het voorjaar groen, maar de bloempluimen verkleuren na verloop van tijd. Ze krijgen dan een goudgele kleur. Daarbij kenmerkt de Deschampsia cespitosa zich door zijn zeer compacte en opgaande groei. Verder is de bloeiwijze tegelijkertijd open, waardoor de aren mooi en lichtjes buigen. Ze zijn mooi verdrogend en blijven tot ver in de herfst heel sierlijk. Steeds meer mensen ontdekken deze siergrassen als een mooie toevoeging in borders. Het is vooral ook de nostalgische sfeer van deze plant die veel mensen aanspreekt. Daarnaast zijn er nog meer prettige kenmerken die deze plant populair maken.

  Weinig onderhoud en goed winterhard

  Je houdt van een mooie tuin met een natuurlijke uitstraling, maar je hebt één probleem; je hebt niet de tijd of de mogelijkheid om elk weekend of vrij uurtje in je tuin te werken. Wat nu? Dan is het planten van siergrassen een goed idee, want hier heb je nauwelijks tot geen onderhoud aan. Bovendien is de Deschampsia cespitosa uitstekend winterhard, waardoor je er elk jaar weer opnieuw van kunt genieten. Verder zijn deze siergrassen niet gevoelig voor luchtvervuiling en hebben ze ook geen last van ziektes of plagen. Woon je dicht bij zee? Dan kan het lastig zijn om goede tuinplanten te vinden. De Ruwe smele is dan beslist een goede oplossing, want deze kan namelijk uitstekend tegen de zilte zeewind.

  Het planten van siergras

  Lijkt het je wel wat om de Deschampsia cespitosa in je tuin te planten? Dan ben je bij Flowbo aan het juiste adres. Hier kun je niet alleen online tuinplanten kopen, maar de experts staan ook voor je klaar met advies op maat. We geven je hier graag alvast wat tips mee voor het planten van de Deschampsia cespitosa. Kies op de eerste plaats een adequaat plekje uit; het liefst in de volle zon of in de halfschaduw. Daar is dit plantje helemaal in zijn element. Wat nog beter is, is een zure tot neutrale grond. Ook een humusrijke bodem is aanbevolen. Verder is het belangrijk dat de bodem goed water doorlaat. Heb je dit plekje in jouw tuin gevonden? Dan zal je Ruwe smele mooi groeien.

  Tips voor een natuurlijke tuin

  De donkergroene bladen en luchtige pluimen van de Deschampsia cespitosa zijn een mooi gezicht. Het is helemaal mooi om te zien hoe ze meedeinen op een zacht briesje. Daar word je meteen ontspannen van. Het is nog fijner dat je niet je tuinstoel uit hoeft te komen om ze te snoeien en voor het uitvoeren van andere onderhoudswerkzaamheden. Misschien vind je het wel interessant om nog meer onderhoudsvriendelijke siergrassen te plaatsen? Er zijn namelijk vele soorten, die variëren in hoogte, kleuren en bloeiperioden. Enkele aanraders voor siergras, waarmee je de Deschampsia cespitosa mooi kunt combineren, zijn: Pampasgras, Carex Morrowii ‘Ice Dance’, Miscanthus sinensis ‘Ferner Osten’ en Stipa tenuifolia ‘Ponytails’. Het is zeker de moeite waard om deze tuinplanten eens te bekijken in het online aanbod van Flowbo.

  Siergrassen schaf je gemakkelijk online aan

  Met siergras krijgt je tuin gemakkelijk een nog grotere esthetische waarde, terwijl je er nauwelijks werk mee hebt. Klinkt dat je als muziek in de oren? Schaf dan via de webshop van Flowbo gemakkelijk online siergrassen aan. Je bent er dan van verzekerd dat je binnen 6 werkdagen prachtige exemplaren van de Deschampsia cespitosa ontvangt.