Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Leptinella squalida

  De Leptinella squalida is een ideale bodembedekker die lekker laag blijft. Dit is bijvoorbeeld een ideale plant langs een tuinpad, als smalle strook naast een oprit of bijvoorbeeld voor tussen stapstenen. Als er één plant is waar de bekende uitspraak ‘klein, maar fijn’ voor geldt, dan is het wel voor deze vaste plant. We geven je hier graag m Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Leptinella squalida

  Leptinella squalida

  ✓ Geschikt als bodembedekker
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 5 cm
  ✓ Bloeiperiode: juni t/m juli
  Op voorraad
  1,82

  De Leptinella squalida is een ideale bodembedekker die lekker laag blijft. Dit is bijvoorbeeld een ideale plant langs een tuinpad, als smalle strook naast een oprit of bijvoorbeeld voor tussen stapstenen. Als er één plant is waar de bekende uitspraak ‘klein, maar fijn’ voor geldt, dan is het wel voor deze vaste plant. We geven je hier graag meer informatie over de unieke kenmerken van de leptinella squalida en waar je op moet letten bij het bestellen, aanplanten en onderhouden. Lees hier snel verder.

  Vind hier de beste bodembedekkers

  Er bestaan talloze soorten bodembedekkers, daarom is het niet altijd gemakkelijk om de juiste te vinden. Zo zijn er bodembedekkers die uitbundig groeien, met of zonder bloemen, wel en niet-groenblijvend en noem maar op. Ben je op zoek naar een plantje dat op smalle stroken en tussen tegels voor wat groen zorgt, maar tegelijkertijd wel laag blijft? Dan is de Leptinella squalida een goede keus. Er zijn echter ook nog andere fijne toepassingen voor deze tuinplanten. Ben je misschien op zoek naar een onderhoudsvriendelijker alternatief voor een gazon en wil je wel ‘groen’? Ook dan is de Leptinella squalida een uitstekende suggestie. Wil je graag van dit soort vaste planten kopen? Dan ben je bij de webshop van Flowbo aan het juiste adres.

  Wat maakt de Leptinella squalida zo interessant?

  In Nederland noemen we deze bodembedekker en borderplant ook wel het ‘Koperknoopje’. Deze planten behoren tot de familie van de Asteraceae. Veel mensen kloppen bij de webshop van Flowbo aan voor het opvullen van smalle borders, maar bijvoorbeeld ook voor in verhoogde borderbakken. Ze helpen je om je tuin op een eenvoudige wijze een groene uitstraling te geven, zonder dat je er veel werk aan hebt. Eén van de redenen waarom de Leptinella squalida voor veel mensen zo interessant is, is omdat ze maar slechts circa 5 cm hoog worden. Wat ook prettig is, is dat ze in de winter gewoon groen blijven. De bloeitijd loopt van juni tot en met juli. In deze maanden groeien er verspreid tussen het groen gele bloemetjes. De bronsgroene bladeren lijken op varens.

  Een praktische beloopbare bodembedekker

  Geen gras, maar wel groen? Dan is de Leptinella squalida een ware topper. Deze bodembedekkende planten, die van origine uit Nieuw-Zeeland komen, vormen snel dichte zoden. Je kunt deze tuinplanten heel goed gebruiken als een praktisch alternatief voor een gazon. Je kunt bovendien gewoon over de zoden van Koperknoopjes heen lopen. Daar zijn ze namelijk prima tegen bestand. Je creëert met deze bodembedekkers vrijwel een onderhoudsvrij ‘gazon’. Vooral in kleine tuinen en in rotstuinen komt de Leptinella squalida perfect tot haar recht. Zoals we hierboven ook al aanstipten, staan ze ook heel decoratief in plantenbakken, borderbakken of plantschalen.

  Waarop letten bij het aanplanten?

  Ben je nieuwsgierig geworden naar het aanplanten van de Leptinella squalida in jouw tuin? Houd er dan wel rekening mee dat deze planten van een vochtige grond houden en dat ze het liefst in de volle zon staan. Het kan echter geen kwaad als ze in de lichte schaduw staan. Ze kunnen goed tegen vorst. We raden je aan om per vierkante meter tussen de zeven en negen plantjes in de grond te zetten. Omdat het dus zo’n effectieve bodembedekker is, zal je direct veel minder last hebben van onkruid.

  Zijn deze plantjes eenmaal goed geworteld in jouw tuin, dan heb je nog minder onderhoud aan je tuin. Ideaal. Soms kan het gebeuren dat de Leptinella squalida iets te uitbundig groeit. In dat geval kun je er gewoon een keertje met de grasmaaier overheen gaan. Je moet verder oppassen dat deze planten in regenachtige tijden of met sneeuw niet overspoeld worden. Een goede oplossing is om ze bijvoorbeeld in een verhoogde border te plaatsen. Let er ook op dat de grond in de zomer niet te droog is.

  Tips voor nog meer goede bodembedekkers

  Naast de Leptinella squalida zijn er bij Flowbo nog meer goede opties te vinden als bodembedekker. We geven je hier graag alvast wat suggesties. Denk bijvoorbeeld ook eens aan de Waldsteinia ternata en Anemone nemerosa die allebei net iets hoger worden, namelijk tot ongeveer 10 cm. Beide geven mooie bloemen in het voorjaar. Zoek je misschien bodembedekkers die hoger worden en uitbundig bloeien? Dan zal de Campanula portenschlagiana met zijn paarse bloemenpracht je vast aanspreken. Hieraan groeien van juni tot en met september paarse bloemen.

  Koop hier veilig en vertrouwd tuinplanten online

  Wil je graag snel de mooiste nieuwe tuinplanten in je tuin hebben? Dan ben je bij de webwinkel van Flowbo op de juiste plek. Dankzij het uitgebreide assortiment zal je ongetwijfeld slagen. Heb je vragen of wil je meer tips voor het inrichten van je tuin? Dan kun je ook gewoon contact opnemen met de plantenkenners van Flowbo. Bestel vervolgens hier veilig en vertrouwd de Leptinella squalida en andere vaste planten online.