Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Cotoneaster dammeri | Dwergmispel

  De Cotoneaster staat bij velen bekend als de ideale bodembedekker. Deze vaste plant kan gemakkelijk één grote en stevige zode vormen, waarmee je ook die lastige plekjes in je tuin een groen uiterlijk kunt geven. Het is bovendien een plant die wintergroen is en zeer onderhoudsvriendelijk is. Ideaal dus! Wil je daar meteen meer van weten? Dan ben j Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Cotoneaster dammeri

  Cotoneaster dammeri

  ✓ Geschikt als bodembedekker
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 15 cm
  ✓ Bloeiperiode: mei t/m juni
  Op voorraad
  2,12

  De Cotoneaster staat bij velen bekend als de ideale bodembedekker. Deze vaste plant kan gemakkelijk één grote en stevige zode vormen, waarmee je ook die lastige plekjes in je tuin een groen uiterlijk kunt geven. Het is bovendien een plant die wintergroen is en zeer onderhoudsvriendelijk is. Ideaal dus! Wil je daar meteen meer van weten? Dan ben je bij de webwinkel van Flowbo aan het juiste adres. Ontdek hier alle voordelen van deze topper onder de bodembedekkers en vaste planten.

  De eigenschappen van de Cotoneaster

  Deze plant behoort tot de rozenfamilie, oftewel de Rosaceae. In Nederland noemen we deze plant ook wel de ‘dwergmispel’. Van oorsprong komt deze plant voor in de gematigde streken van Azië, Noord-Afrika en Europa, maar vooral ook in de Himalaya en in Zuidwest-China. Vandaag de dag is het een graag geziene vaste plant in Nederlandse tuinen.

  Kenmerkend aan de Cotoneaster is dat hij heel laag blijft, namelijk maximaal 15 centimeter. Hij kan als bodembedekker wel uitstekend in de breedte groeien en wordt gemakkelijk 70 tot 80 cm breed. De plant heeft mooie donkergroene bladeren. De bloeiperiode loopt van mei tot en met juni. Er verschijnen dan witte bloemetjes. In de periode daarna beginnen er rode besjes aan de Cotoneaster te groeien, die tot laat in de herfst en vaak nog tot in de winter aan de plant blijven hangen.

  De voordelen van de dwergmispel

  De dwergmispel is een plant met veel voordelen. Zo is het een plant die ook in de wintermaanden groen blijft en dus je tuin ook in die periode kleur geeft. Het is zeker als bodembedekker een zeer geliefde plant. Eén van de grote voordelen van de Cotoneaster is dat hij ontzettend sterk is. De plantjes vormen snel dichte en stevige zoden. Dit zorgt ervoor dat onkruid geen kans krijgt. Het is dus echt een plant die ervoor zorgt dat je veel minder onderhoud aan je tuin hebt. Verder is de dwergmispel zo sterk dat je er gewoon over kunt lopen. Liever niet te veel natuurlijk, maar het zal de planten met hun stevige houten stengels niet meteen beschadigen. Daarbij doet deze plant het op veel plekken goed.

  Tips voor het aanplanten

  Nog zo’n voordeel van de Cotoneaster is dat het weinig eisen stelt aan zijn standplaats. Heb je een plek in de tuin, waar maar niets lijkt te willen groeien? Dan is de kans groot dat dit één van de vaste plant soorten is die het hier wel goed doet. Heb je een vaste plant nodig voor een plekje in de volle zon? Dan kun je de Cotoneaster hier prima neerzetten. Of heb je juist een gedeelte van je tuin dat vrijwel altijd in de schaduw valt? Ook dan zal deze bodembedekker het hier uitstekend doen. Ook voor wat betreft de bodemsoort stelt deze plant weinig eisen. Echter, heeft een humusrijke grond die goed water doorlaatbaar is de voorkeur. Jouw bodembedekker zal dan nog beter groeien en snel voor een dichte laag zorgen. Dat ziet er mooi uit én het is praktisch!

  Welke tuinplanten passen hierbij?

  Heb je interesse in de Cotoneaster dammeri, maar ben je op zoek naar nog meer mooie tuinplanten? Vraag dan zeker eens advies van de experts van Flowbo. Ze denken graag met je mee bij het selecteren van alle planten voor je in je tuin. Zoek je specifiek enkele planten die goed combineren met de Cotoneaster? Dan is een haag van de Taxus baccata zeker een aanrader. Daarnaast past ook een beukenhaag goed bij deze bodembedekker. Neem eens een kijkje in het volledige assortiment aan tuinplanten van Flowbo en laat je inspireren door al het moois dat je hier tegenkomt.

  Tips voor het aanplanten

  We laten je hier niet aan je lot over. Graag leggen we je uit hoe je de Cotoneaster het beste kunt planten, zodat je er gegarandeerd veel plezier van zal hebben. Allereerst haal je de plant uit de pot om de kluit een beetje te ontwarren. Daarmee help je de plant om de wortels breed te laten groeien, zodat ze straks voldoende ruimte hebben in de grond en stevig staan. Graaf vervolgens een gat dat groot genoeg is, zodat de hele kluit er ruim in past. Maak het gat echter niet te diep; de bovenkant van de kluit moet ongeveer gelijk liggen met de oppervlakte van de bodem. Het is een goed idee om de aarde eerst wat te vermengen met een bodemverbeteraar. Daarmee geef je je nieuwe planten nog wat extra groeikracht. Geef de planten direct na het aanplanten water en druk de grond goed aan.

  Zin om aan de slag te gaan?

  Dan bestel je de Cotoneaster snel en voordelig via de webwinkel van Flowbo. Binnen hooguit zes werkdagen worden je tuinplanten thuisbezorgd, zodat je binnen no-time aan de slag kunt. Wil je wel een mooie bodembedekker, maar is tuinieren niet jouw hobby? Of kun je om andere redenen niet zelf je planten in de tuin zetten? Doe dan een beroep op de aanplantservice van Flowbo. Wij planten de Cotoneaster graag voor je in jouw tuin.