Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Calamintha nepeta | Bergsteentijm

  Ben je geïnteresseerd in de Calamintha nepeta, oftewel in de Bergsteentijm? Daar weten we bij Flowbo alles van. Als we het over het verfraaien van tuinen hebben, dan hebben we het vaak over kleuren en vormen. Wat denk je echter van geuren? Vind je het belangrijk om heerlijk geurende bloemen en planten in je tuin te hebben? Dan mag de Calamintha ne Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Calamintha nepeta 'Nepeta'

  Calamintha nepeta 'Nepeta'

  ✓ Sterk geurend blad
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 40 cm
  ✓ Bloeiperiode: juli t/m augustus
  Op voorraad
  2,20

  Ben je geïnteresseerd in de Calamintha nepeta, oftewel in de Bergsteentijm? Daar weten we bij Flowbo alles van. Als we het over het verfraaien van tuinen hebben, dan hebben we het vaak over kleuren en vormen. Wat denk je echter van geuren? Vind je het belangrijk om heerlijk geurende bloemen en planten in je tuin te hebben? Dan mag de Calamintha nepeta niet ontbreken. Daarbij is het ook gewoon een mooie vaste plant met een ruime bloeitijd met mooie bloemetjes! Meer weten? Lees dan hier snel meer.

  Wat is dit voor een plant?

  De Calamintha nepeta is van oorsprong een bosplant, maar heeft zijn weg gevonden naar de Nederlandse tuinen, waar het met veel succes een plekje heeft veroverd. Wat deze plant populair maakt, is dat het om een aromatische plant gaat. De kleine bladeren zijn grijsgroen van kleur, eivormig en licht getand. We noemen hem ook wel in het kort de ‘Bergtijm’ of ‘Bergsteentijm’. Een andere troef van deze vaste planten is de rijke groei. In de maanden juli en augustus staat hij in bloei en prijken er trossen met lichtroze bloemetjes aan. Dit geeft een luchtige en vrolijke uitstraling aan je tuin. Maar dat niet alleen, ook vlinders, hommels en bijen komen hier graag op af, waardoor je kunt genieten van een levendige tuin. Je draagt op deze manier ook bij aan het vergroten van de biodiversiteit.

  Een aromatische plant met veel voordelen

  Nog een reden om een gedeelte van je tuin te verfraaien met de Calamintha nepeta, is het feit dat het hier om een gemakkelijke plant gaat. Hij stelt geen eisen aan de soort grond, waarin hij wordt geplant. Wel is het van belang, dat de grond goed water doorlaatbaar is, om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Ook houdt de bergtijm van een plekje in de volle zon of anders eventueel in de halfschaduw. Strenge winters zijn geen probleem. Woon je dicht bij de kust en heb je vaak problemen met het uitkiezen van tuinplanten vanwege de zeewind? Ook dan is de Calamintha nepeta een goede keus. Daarbij verdraagt hij ook goed verontreinigde lucht.

  Tips voor Bergsteentijm in je tuin

  Er zijn veel leuke manieren waarop je de Calamintha nepeta kunt toepassen in je tuin. Deze plantjes worden doorgaans zo’n 40 cm hoog, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn om vooraan in een border te planten. Vergeet niet dat de standplaats lekker zonnig moet zijn en dat de bodem goed gedraineerd is. Het is een prachtig gezicht als de vlinders en bijen rondom de bloemetjes fladderen en zoemen. Het planten van de Calamintha nepeta is vooral ook een goed idee als je graag een mediterrane sfeer in je tuin wilt creëren. Je kunt deze soort bijvoorbeeld combineren met andere tijmsoorten, kleurige en geurige lavendelplanten en rozemarijn. En hoe zit het met de sterk geurende bladeren van de Bergsteentijm? Kun je die ook in de keuken gebruiken?

  Geur, kleur en smaak!

  Met de Calamintha nepeta breng je geur en kleur in je tuin, maar daarnaast ook smaak. Je kunt de bladeren van deze plant namelijk ook in de keuken gebruiken. De benaming ‘Calamintha’ doet aan munt denken, maar de bloemetjes lijken op die van tijm. We kunnen stellen dat de smaak van dit kruid ergens in het midden zit tussen munt en tijm. Je kunt de bladeren gebruiken om er thee van te trekken of om er salades mee op smaak te brengen. Wil je deze vaste planten bestellen, dan ben je in ieder geval gegarandeerd van zeer veelzijdige planten.

  De mooiste tuinplanten online

  Het aanbod aan tuinplanten is enorm. Ben je naast de Calamintha nepeta op zoek naar nog meer mooie vaste planten? Dan helpt Flowbo je graag verder. Door diverse soorten planten met uiteenlopende kleuren bloemen te combineren, creëer je snel een sfeervolle en kleurrijke tuin. Voor grotere oppervlakte zou je ook eens kunnen denken aan vrolijke bodembedekkers, zoals de Campanula portenschlagiana met zijn opvallende paarse bloemen of aan de Vinca minor ‘Gertrude Jekyll’ die van mei tot en met augustus voor een dek aan witte bloemen zorgt. Het is trouwens ook een goede tip om enkele mooie tuinplanten in je tuin te zetten die in de winter bloeien. Daarmee maak je snel korte metten met een troosteloze, kale tuin in het winterseizoen. Kies daarvoor bijvoorbeeld voor de Helleborus orientalis.

  Bestel vaste planten online

  Je kunt eindeloze ritjes naar tuincentra voortaan achterwege laten. Vanaf nu kun je het aanschaffen van tuinplanten en tuinbenodigdheden anders aanpakken. Bij Flowbo is het namelijk heel gemakkelijk om dit allemaal online te bestellen. Ook de Calamintha nepeta vind je terug in het online assortiment tegen een aantrekkelijke prijs. Binnen maximaal 6 werkdagen wordt alles bij je thuisbezorgd en kan de Calamintha nepeta rijkelijk bloeien in jouw tuin.