Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Pachysandra terminalis | Dikkemanskruid

  De pachysandra terminalis is een perfecte plant voor als je op zoek bent naar een manier om een onderhoudsvrije tuin te creëren. Houd je wel van een groene tuin met een natuurlijke uitstraling, maar heb je niet de tijd of geen zin om al je vrije uren te steken in tuinieren? Dan zijn groenblijvende en onderhoudsvriendelijke bodembedekkers altijd ee Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Pachysandra terminalis

  Pachysandra terminalis

  ✓ Populaire, groenblijvende bodembedekker
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 20 cm
  ✓ Bloeiperiode: april t/m mei
  Op voorraad
  1,85

  De pachysandra terminalis is een perfecte plant voor als je op zoek bent naar een manier om een onderhoudsvrije tuin te creëren. Houd je wel van een groene tuin met een natuurlijke uitstraling, maar heb je niet de tijd of geen zin om al je vrije uren te steken in tuinieren? Dan zijn groenblijvende en onderhoudsvriendelijke bodembedekkers altijd een goede keus. De pachysandra terminalis is een van de populairste varianten in het aanbod van Flowbo. Deze planten zijn mooi, betaalbaar en onderhoudsvriendelijk.

  Waarom kiezen voor de Pachysandra terminalis?

  Wanneer je op zoek bent naar een bodembedekker, dan zijn er veel goede redenen om voor deze vaste plant te kiezen. Wist je dat we deze plant in Nederland ook wel ‘Dikkemanskruid’ noemen? Een andere bijnaam voor deze plant is ‘Schaduwkruid’. Dat brengt ons meteen bij een van de kenmerken ervan. Deze plant staat namelijk het liefst in de schaduw; op die plek voelt hij zich het prettigst en zal hij het beste groeien. Daarbij is een voedzame bodem ook belangrijk. Je kunt bij Flowbo bijvoorbeeld een organische bodemverbeteraar bestellen om de pachysandra terminalis een goede start te geven in jouw tuin.

  De perfecte onkruidonderdrukker

  Het grote voordeel van bodembedekkers is, dat ze het onkruid in je tuin op een zeer doeltreffende manier tegenhouden. Wat ideaal is aan deze bodembedekker is dat ze ondergrondse uitlopers hebben, waardoor ze extra goed in staat zijn om onkruid tegen te gaan. Je bespaart jezelf hiermee heel wat uren onkruid wieden; je planten doen als het ware het ‘werk’ voor jou. De Pachysandra terminalis plantjes worden doorgaans niet hoger dan 20 cm.

  Verder ben je met deze planten ook meteen voorzien van wintergroen. Daarbij geniet je in april en mei van de witte bloemen die tevoorschijn komen. De rest van het jaar zijn de glanzende groene bladeren van de pachysandra terminalis ook decoratief. Hoewel deze plant zich uitbreidt via ondergrondse uitlopers, zal hij niet gaan woekeren.

  Tips voor het planten en onderhouden van Dikkemanskruid

  We zien dat het Dikkemanskruid op diverse manieren wordt toegepast in Nederlandse en Belgische tuinen. Hij is bijvoorbeeld erg populair voor het opsieren van schaduwrijke borders. Daar voelen deze planten zich helemaal in hun element en zorgen voor een mooie opvulling. Of wat dacht je van die lege plekken onder grote bomen en heesters? Dat ziet er vaak saai en leeg uit, maar welke plant kan daar in de schaduw goed gedijen? Je raadt het al, dat is natuurlijk de Pachysandra terminalis. Als deze tuinplanten te veel zonlicht krijgen, dan krijgen de bladeren een gele kleur en zullen ze aanzienlijk minder goed groeien. Let er ook altijd op dat de grond vochtig genoeg is. Het een aanrader om de planten in het voorjaar te bemesten.

  Waarop letten bij deze planten?

  Zoals we al benadrukten, heb je weinig onderhoud aan de Pachysandra terminalis. Wat ook leuk is om te weten, is dat je het Dikkemanskruid gemakkelijk kunt vermeerderen. Hiervoor kun je de plantjes scheuren. Dat doe je het beste vroeg in de lente of juist laat in het najaar. Je dient de uitlopers dan voorzichtig uit te graven, bijvoorbeeld met een riek. Het is belangrijk dat je hierbij de ondergrondse uitlopers niet beschadigt. Hoewel onkruid wieden bijna niet nodig is, kan het in begin nodig zijn om toch wat onkruid weg te halen als ze nog niet dicht genoeg gegroeid zijn. Let bij onkruid wieden goed op dat je de ondergrondse uitlopers van de Pachysandra terminalis niet raakt. Verder is er eigenlijk niets dat je tegenhoudt om voor deze planten te kiezen. Deze tuinplanten bestellen? Dat doe je snel en voordelig online bij Flowbo.

  Hulp nodig bij het planten?

  Om ervoor te zorgen dat de Pachysandra terminalis het goed doet is het essentieel dat je weet hoe je ze moet planten. Allereerst graaf je een gat dat ruim genoeg is voor de volledige kluit van de plant. Daarbij is het belangrijk dat de grond rondom het plantgat ook goed los is gespit. Dit zorgt ervoor dat de wortels voldoende ruimte hebben en dat er genoeg zuurstof in de grond zit. Let er verder bij het aanplanten op dat de bovenkant van de kluit gelijk ligt met het oppervlak van de bodem. Druk de grond na het planten van de Pachysandra terminalis goed aan en geef meteen voldoende water. Heb je hulp nodig? Dan kun je ook een beroep doen op de aanplantservice van Flowbo.

  Aan de slag

  Heb je interesse in deze prettige bodembedekkers voor in je tuin? Dan kun je er gemakkelijk en snel werk van maken. Je hoeft er niet zelf voor op pad te gaan. Je bestelt je nieuwe tuinplanten gewoon eenvoudig in de webshop van Flowbo, waar je gegarandeerd bent van de beste kwaliteit. Je ontvangt je bestelling binnen maximaal 6 werkdagen thuis. Voor je het weet heb je die kale plekken in je tuin gemakkelijk opgevuld met de Pachysandra terminalis.