Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Phlomis russeliana | Brandkruid

  Laat je tuin stralen met bijzondere vaste planten, zoals de Phlomis russeliana. Dit is één van die planten waar iedereen wel bij even bij stil blijft staan. De gele bloemetjes hebben een aparte vorm. Wil je graag meer weten van deze planten? Dan ben je hier op het juiste adres. We vertellen je hier meer over de specifieke kenmerken, op welke plek Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Phlomis russeliana

  Phlomis russeliana

  ✓ Vaste plant met hartvormige, groene bladeren
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 80 cm
  ✓ Bloeiperiode: mei t/m juli
  Op voorraad
  2,04

  Laat je tuin stralen met bijzondere vaste planten, zoals de Phlomis russeliana. Dit is één van die planten waar iedereen wel bij even bij stil blijft staan. De gele bloemetjes hebben een aparte vorm. Wil je graag meer weten van deze planten? Dan ben je hier op het juiste adres. We vertellen je hier meer over de specifieke kenmerken, op welke plek deze planten het beste tot hun recht komen en hoe je ze het beste verzorgt. Iets voor jou? Dan kun je deze planten hier gemakkelijk online bestellen in de webshop van Flowbo.

  Waar komt de Phlomis russeliana vandaan?

  Zoals veel planten heeft ook de Phlomis russeliana een Nederlandse naam. We noemen deze plant ook wel Viltkruid of Brandkruid. Deze planten behoren tot de familie van de Lamiaceae. Daarnaast wordt deze plant vanwege zijn aparte opgaande en polvormende groeiwijze ook etagekruid genoemd. Oorspronkelijk komen deze planten voor in gebieden in het noorden van Turkije, voornamelijk op open plekken in de bossen.

  Wat zijn de kenmerken van deze plant

  In de maanden mei, juni en juli groeien er botergele bloemen aan de Phlomis russeliana, die overigens heerlijk ruiken. Ze worden daarbij maximaal 80 cm hoog. Ook als de bloemen zijn uitgebloeid behouden ze hun decoratieve waarden, vanwege de mooie zaaddozen die achterblijven. De bladeren van de Phlomis russeliana hebben een groene tot zilvergroene kleur en een ovale vorm. Deze plant blijft in de winter groen. Zoek je een vaste plant die in elke seizoen een sierwaarde heeft? Dan zit je met de Phlomis russeliana altijd goed.

  Waar kun je ze het beste planten?

  De Phlomis russeliana mag geschaard worden onder de zonaanbidders. Zoek voor deze vaste planten dan ook een standplaats uit in de volle zon of eventueel in de lichte schaduw of halfschaduw. Ze gedijen het beste in een voedzame grond, die daarbij ook goed gedraineerd is. Je hoeft niet bang te zijn voor vorst, want ze kunnen goed temperaturen doorstaan van tot -20 ºC. Droogte is ook geen probleem. Woon je dicht bij zee? Dan kan het lastig zijn om goede vaste planten te vinden, want veel planten kunnen niet goed tegen de zeewind. Brandkruid is dan een uitstekende keuze, want deze plant is zeewind tolerant. Het zijn uitstekende borderplanten in een tuin op het zuiden en ze kunnen ook dienstdoen als bodembedekker.

  Tips voor mooie combinaties

  Je kunt deze planten ook gemakkelijk combineren met andere vaste planten, zolang ze maar voldoende zon blijven vangen. Houd bij het aanplanten de richtlijn aan van zeven tot negen planten per vierkante meter. We geven je hier ook alvast wat tips voor mooie planten, waarmee je de Phlomis russeliana kunt combineren. Denk bijvoorbeeld aan prachtig siergras, zoals de Deschampsia cespitosa ‘Goldtau’, die we ook wel Smele noemen. Een andere mogelijkheid is de Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’, oftewel het Lampepoetsersgras. Door dit soort planten te combineren creëer je een tuin met een natuurlijke en nostalgische sfeer. Neem gauw een kijkje in het complete online assortiment van Flowbo en laat je inspireren.

  Nauwelijks onderhoud met Brandkruid

  Ben je uit op een onderhoudsvriendelijke tuin? Begin dan met het uitkiezen van vaste planten, die erom bekend staan dat ze om weinig onderhoud vragen. Je raadt het al, want ook de Phlomis russeliana behoort tot deze planten. Het enige wat we je aanraden is om aan het begin van de lente de bloemstengels die zijn uitgebloeid weg te halen. Daarna zal het brandkruid weer fris en vers uitgroeien, zodat je er dit jaar weer opnieuw met volle teugen van kunt genieten. Het is ook mogelijk om de planten te vermeerderen. Daarvoor haal je de wortelstokken uit de grond om ze te delen. Vervolgens zet je de delen meteen weer in de grond. We raden je aan om de grond met compost af te dekken. Je zult dan al snel van nog meer mooie Phlomis russeliana planten kunnen genieten.

  Waar kan ik het beste mijn tuinplanten bestellen?

  Tuinplanten bestellen doe je voortaan online. Je kunt namelijk in de online shop van Flowbo vaste planten van de beste kwaliteit vinden. Al deze planten zijn met veel aandacht en zorg gekweekt en worden perfect onderhouden door de medewerkers van Flowbo. Ook als je graag wat meer informatie wilt of advies nodig hebt kun je rekenen op de plantenkenners van Flowbo. We helpen je graag verder op weg. Hiernaast kun je ook rekenen op een eenvoudige bestelprocedure en een uitstekende bezorgdienst. Jouw nieuwe tuinplanten worden binnen maximaal 6 werkdagen thuisbezorgd. Zo kun je snel van de pracht van de Phlomis russeliana genieten.