Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Leilindes

  Leilindes zijn populaire bomen voor iedere tuin, voornamelijk vanwege hun nostalgische uitstraling. Dat komt vooral, omdat ze tot de oudste soorten leibomen horen. Wil je jouw tuin ook verrijken met deze bomen? Dan vertellen we je hier graag alles over de unieke kenmerken van deze bomen en hun toepassingsmogelijkheden in tuinen. Wil je meer weten o Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Prijs

  -
  1 Product
  Leilinde - Tilia europaea 'Pallida'

  Leilinde - Tilia europaea 'Pallida'

  ✓ 100% privacy
  ✓ Staat prachtig in elke buitenruimte
  ✓ Groeit op iedere grond
  Op voorraad
  98,10

  Leilindes zijn populaire bomen voor iedere tuin, voornamelijk vanwege hun nostalgische uitstraling. Dat komt vooral, omdat ze tot de oudste soorten leibomen horen. Wil je jouw tuin ook verrijken met deze bomen? Dan vertellen we je hier graag alles over de unieke kenmerken van deze bomen en hun toepassingsmogelijkheden in tuinen. Wil je meer weten over het planten en het onderhoud van leibomen? Ook daarvoor ben je hier op de juiste plek. Lees hier meer, zodat er binnenkort ook prachtige leilindes in jouw tuin staan te pronken!

  Waarom is zijn deze bomen zo populair?

  Leibomen werden al sinds vroeger geplant rond boerderijen en statige landhuizen. De bomen zorgden er met hun hoge bladerscherm voor dat de huizen beter beschermd waren tegen het ruisen van de wind of tegen te veel zon. Doordat mensen de leilindes hiermee associëren, hangt er een nostalgische sfeer rond deze bomen. Nog steeds worden deze bomen voor deze doeleinden gebruikt, maar ze staan ook prachtig bij woningen en in tuinen. We zetten hieronder alle mogelijkheden op een rijtje, maar eerst nemen we enkele kenmerken van deze bomen onder de loep.

  Karakteristieken van de leilindes

  Typerend aan leilindes zijn de frisgroene en hartvormige bladeren, die veel mensen aanspreken. Wat ook prettig is aan deze bomen is dat ze snel groeien. De bladeren zijn ook vrij groot, waardoor je snel een dicht scherm hebt. Daarbij hebben deze bomen ook een frisse en zoetachtige geur. De leilinde groeit verder goed op vrijwel alle grondsoorten. Het is een boom die graag een beetje in de wind staat. Zon of schaduw? Dat is allebei prima voor de leilinde. Plaats deze boom echter liever niet in een beschutte tuin, waar het erg broeierig kan worden. De leibomen worden speciaal gekweekt op rekken, waardoor je ze gemakkelijk kunt planten en niet zelf in de weer hoeft met het maken van de schermen.

  Waarop letten bij leibomen?

  Wil je deze boom kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Je moet onder meer rekening houden met de schermgroottes. Bekijk dus vooraf of je genoeg plek hebt voor het plaatsen van deze leibomen. Zo kun je bij Flowbo leilindes bestellen met schermen van 150 cm breed en 120 cm hoog. Daarnaast heb je ook de keuze uit diverse stamhoogtes, namelijk vanaf een stamhoogte van 150 cm tot een stamhoogte van 220 cm. Wat past het beste in jouw tuin? Twijfel je over wat voor jou de beste keus is? Of heb je nog meer vragen over deze soort bomen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een expert van Flowbo. Wij kunnen je voorzien van advies op maat.

  De vele toepassingsmogelijkheden van leilindes

  Eén van de meest gehoorde redenen, waarom mensen voor de leilinde kiezen in hun tuin, is omdat ze meer privacy willen. De schermen van deze bomen zijn dan ideaal. Het dichte bladerdek en de nostalgische uitstraling, bieden de perfecte combinatie. Naast dat de bomen privacy bieden, zijn het tegelijkertijd ook echte blikvangers. Leilindes zijn niet alleen geschikt in landelijke streken en rond boerderijen. Je kunt bijvoorbeeld ook een leilinde plaatsen voor een raam om de inkijk te verminderen. Op die manier staan deze bomen vrijwel overal prachtig. Maar ook als tuinafscheiding bij elke andere soort woning, staan ze schitterend.

  Vragen deze bomen veel onderhoud?

  Bij het kopen van bomen en planten, is het altijd goed om je af te vragen of ze veel onderhoud vergen. Houd je niet van tuinieren of heb je daar maar weinig tijd voor? Dan is het natuurlijk niet handig als het bijhouden van je tuin veel werk geeft. Kies je voor leilindes, dan dien je deze bomen in het voorjaar te snoeien. Om precies te zijn in de maanden maart, april en juni. Op die manier zorg je ervoor dat de vorm van de bomen perfect blijft en je steeds kunt genieten van een mooi bladerscherm. Voordat het echter zo ver is, zal je de leilindes eerst moeten planten. Wil je weten hoe dat werkt? We leggen het je hieronder uit.

  Zo plant je de leilinde

  Voor het planten van de leilinde graaf je een gat dat ruim genoeg is, zodat de wortels voldoende plaats hebben. Daarbij moet je er voor wat betreft de diepte rekening mee houden, dat de bovenkant van de kluit gelijk komt te liggen met de oppervlakte. Kloppen de afmetingen? Dan kun je de boom plaatsen en met de uitgegraven grond het gat dichten. Je kunt de grond vermengen met een bodemverbeteraar om de leilindes een extra impuls te geven. Vervolgens is het belangrijk om de boom te verstevigen met boompalen op 30 tot 40 cm van de kluit. Geef de boom na het planten een emmer water, behalve als de bladeren in de groei zijn.

  Bestel je bomen online

  Bestel hier gemakkelijk al je bomen online. Flowbo zorgt ervoor dat alles keurig netjes binnen 6 werkdagen thuis wordt bezorgd. Heb je hulp nodig met het planten van de bomen? Doe dan een beroep op onze professionele aanplantservice. Ideaal! Waar wacht je nog op? Bestel hier direct de mooiste leilindes online!