Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Carex morrowii | Japanse zegge

  Heb je er weleens aan gedacht om je tuin te verfraaien met het siergras Carex Morrowii? Veel mensen zien siergras als de perfecte oplossing om mooie borders te creëren in hun tuin. Zeker als je graag een onderhoudsvriendelijke tuin wenst, waar je niet de lasten, maar wel de lusten van hebt, dan moet je eens in het online assortiment van Flowbo kij Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Carex morrowii ‘Ice Dance’

  Carex morrowii ‘Ice Dance’

  ✓ Goede bodembedekker voor vochtige plaatsen
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 40 cm
  ✓ Bloeiperiode: mei t/m juni
  Op voorraad
  2,63

  Heb je er weleens aan gedacht om je tuin te verfraaien met het siergras Carex Morrowii? Veel mensen zien siergras als de perfecte oplossing om mooie borders te creëren in hun tuin. Zeker als je graag een onderhoudsvriendelijke tuin wenst, waar je niet de lasten, maar wel de lusten van hebt, dan moet je eens in het online assortiment van Flowbo kijken. Eén van de siergrassen die we hier graag voor je uitlichten, is de Carex Morrowii.

  Siergras, is dat wel interessant?

  ‘Gras’ klinkt misschien niet heel indrukwekkend, maar vergeet niet dat het hier wel om ‘siergras’ gaat. Deze planten hebben we speciaal geselecteerd vanwege hun sierwaarde. Ze kunnen op een unieke manier een bijzondere twist aan de uitstraling van jouw tuin geven. De Carex Morrowii is bij uitstek interessant als je bijvoorbeeld een erg vochtige plek hebt in de tuin, waar niets lijkt te groeien. De kans is dan namelijk heel groot dat deze siergrassoort hier wel groeit. Deze houdt namelijk juist van een vochtige standplaats. Klinkt dat interessant? We vertellen je hier graag nog meer over de unieke eigenschappen van deze plant.

  Karakteristieken van de Carex Morrowii

  We noemen dit siergras in Nederland ook wel de Japanse Zegge; die naam is wat gemakkelijker om te onthouden. Hij komt oorspronkelijk dan ook uit het midden en zuiden van Japan. Deze plant behoort tot de familie van de Cyperaceae. Het is een kleine en fijne plant met groene bladeren, die meestal niet hoger wordt dan 40 cm. De bloeiperiode is gedurende de maanden mei en juni. Een groot voordeel van de Carex Morrowii is dat hij de hele winter groen blijft. Daarbij is het ook een siergras met weinig eisen; schaduw of een droge grond is geen probleem. Je hoeft ook niet bang te zijn dat deze plant gaat woekeren. Is dit siergras winterhard? Dat is ook een veelgehoorde vraag. We hebben goed nieuws, want deze plant overleeft temperaturen tot -25ºC!

  Waarop letten bij het planten van de Japanse zegge?

  Zoals we al benadrukten, is de Carex Morrowii een siergrassoort die snel tevreden is en waar je jaren plezier van hebt in je tuin. Het belangrijkste waar je op moet letten bij het planten van de Japanse zegge is dat hij niet graag in de nabijheid van een boom staat. De wortels van de boom kunnen de groei van dit siergras belemmeren. Verder is het bij het planten belangrijk dat je een gat graaft, dat iets groter is dan het wortelgestel. Maak de bodem goed los om de plant goed te laten wortelen. Je kunt eventueel een organische bodemverbeteraar toevoegen om de plant extra te ondersteunen. Na het planten van de Carex Morrowii druk je de grond goed aan en geef je een beetje water. Verder hoef je er eigenlijk niet meer naar om te kijken. Gemakkelijker kan niet.

  Hoe pas je dit siergras toe?

  Je kunt de Carex Morrowii op veel mooie manieren in je tuin zetten. Wil je bijvoorbeeld een groene hoek creëren in een tuin, waar je geen onderhoud aan hebt? Plant dan bijvoorbeeld vijf van deze plantjes per vierkante meter en je hebt binnen no-time een mooie groene bodem. Je kunt ook een border of een grote bloembak met deze planten vullen. Wil je ze bijvoorbeeld mooi op een rij planten, dan heb je per strekkende meter twee tot drie plantjes nodig. Snoeien is bij deze planten niet nodig. Is de Carex Morrowii iets voor jou? Dan kun je deze tuinplanten gemakkelijk online bestellen bij Flowbo.

  Nog meer mooie tuinplanten

  Een andere benaming voor de Japanse zegge is de Carex Morrowii ‘Ice Dance’. Er bestaan namelijk verschillende varianten van deze zegge. Uniek aan de Ice Dance is het subtiele gestreepte blad. Het randje van de bladeren heeft namelijk een heel klein lichtgroen tot wit streepje. Er bestaan echter nog meer soorten siergras. Wil je een andere kleur dan groen? Dan is het blauwe zwenkgras misschien meer iets voor jou. Er bestaan ook siergrassen die hoger groeien en waar prachtige pluimen aan zitten die meedansen met de wind. Als je daarvan houdt, dan moet je zeker eens de Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster' en de Pennisetum alopecuroides 'Hameln' (Lampenpoetsersgras) bekijken. Wat vrijwel alle siergrassen met elkaar gemeen hebben, is dat ze nauwelijks om onderhoud vragen.

  Siergrassen online bestellen

  Houd je van gemakkelijke plantjes in de tuin, dan zal het je vast ook aanspreken dat je deze siergrassen ook heel gemakkelijk online kunt bestellen. Binnen enkele dagen wordt het siergras bij je thuisbezorgd. Wil je je handen niet vies maken, dan kun je trouwens ook een beroep doen op onze aanplantservice. Daarna kun je volop genieten van de Carex Morrowii.