Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Vrouwenmantel | Alchemilla mollis

  Maak kennis met de Vrouwenmantel wanneer je houdt van veel groen in de tuin. Deze vaste plant heeft een robuuste uitstraling met mooie, waaiervormige bladeren. Maar deze plant heeft nog meer bijzondere kenmerken en voordelen. Je ontdekt hier alles over deze mooie plant. We geven je onder meer tips voor hoe je de Vrouwenmantel het beste kunt toepass Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Alchemilla mollis

  Alchemilla mollis

  ✓ Bladverliezend
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 25 cm
  ✓ Bloeiperiode: mei t/m september
  Op voorraad
  1,55

  Maak kennis met de Vrouwenmantel wanneer je houdt van veel groen in de tuin. Deze vaste plant heeft een robuuste uitstraling met mooie, waaiervormige bladeren. Maar deze plant heeft nog meer bijzondere kenmerken en voordelen. Je ontdekt hier alles over deze mooie plant. We geven je onder meer tips voor hoe je de Vrouwenmantel het beste kunt toepassen in de tuin. Heb je daarna nog vragen of wil je nog meer tips voor het inrichten van je tuin? Dan staan de plantenkenners van Flowbo voor je klaar met advies op maat. Natuurlijk kun je ook gewoon direct de mooiste tuinplanten online bestellen.

  Wat is de Vrouwenmantel voor een plant?

  De botanische naam voor de Vrouwenmantel is de Alchemilla mollis. Deze plant wordt gerekend tot de rozenfamilie, oftewel tot de Rosaceae. Het is een vaste plant, die je tuin op unieke wijze een extra groene touch kan geven. De grootste troef van deze tuinplant zijn voor de meeste mensen de schitterende waaiervormige en geplooide bladeren. Er wordt hierover weleens gezegd dat ze geplooid zijn als een ruimvallende vrouwenmantel. Daarbij wordt ook het robuuste uiterlijk geprezen en het feit dat deze plant goed gedijt in vrijwel elke soort grond. In de lange bloeiperiode, die van mei tot en met september loopt, groeien er pluimen met groengele bloemetjes aan.

  Een ‘must’ voor in elke border

  Heb je veel of grote borders in je tuin? Dan is het soms lastig om deze mooi te vullen. Hoe pak je dat aan? Daar weten WE bij Flowbo wel raad mee. De Vrouwenmantel is één van de borderplanten in ons online assortiment waar veel vraag naar is. Je kunt deze planten namelijk heel gemakkelijk toepassen als siervolle groene borderplanten. Ze geven je tuin meteen een frisse en natuurlijke uitstraling. Zoek je nog een ideale bodembedekker voor een kaal en saai gedeelte van je tuin? Ook dan is de Vrouwenmantel een perfecte oplossing. Plant dan per vierkante meter tussen de 7 en 9 plantjes voor een vol geheel. Het zijn echt van die vaste planten die tot de basisbegroeiing van elke tuin kunnen dienen.

  Eigenschappen van de Alchemilla mollis

  Eén van de fijne eigenschappen van de Alchemilla mollis, die het tot een zeer veelzijdige plant maakt, is dat hij niet hoger wordt dan 25 cm. Dat betekent dat deze plant uitstekend tot zijn recht komt in zowel grote als kleine tuinen. Houdt er wel rekening mee dat het om een bladverliezende plant gaat. Wil je ook in de winter veel groen of kleur in je tuin? Dan kun je de Vrouwenmantel afwisselen met groenblijvende vaste planten. Het is ook mogelijk om daarnaast enkele winterbloeiers in je tuin aan te planten. Welke planten je daar precies voor moet hebben, daar kunnen de plantenexperts van Flowbo je uitstekend mee verder helpen. Enkele suggesties die we je meteen al mee kunnen geven, zijn: de winterbloeiende Helleborus orientalis, de Viburnum tinus ‘Eve Price’ en de Jasminum nudiflorum.

  Hoe verzorg je deze planten het beste?

  De Alchemilla mollis is een plant die snel tevreden is. Hij groeit goed in vrijwel elke tuingrond. Wil je er zeker van zijn dat jouw vaste planten voldoende voeding krijgen bij het aanplanten? Dan bevelen we je aan om een organische bodemverbeteraar toe te voegen aan de aanplantgrond. Ook dit kun je gemakkelijk online bestellen bij Flowbo. Is de Vrouwenmantel eenmaal uitgebloeid dan kun je het beste de plant helemaal terug knippen tot circa 5 cm boven de grond. Vervolgens is het een goed idee om de planten te bemesten. Je zult zien dat de plant keihard aan de slag gaat, zodat je binnen enkele weken weer wordt getrakteerd op verse groene bladeren. Soms kun je daarna zelfs nog genieten van een tweede bloei! Kortom, het is een plant die snel en gemakkelijk groeit.

  Iets voor jou? Bestel direct online

  De tijd dat je af moest reizen naar tuincentra in de omgeving om op zoek te gaan naar een Vrouwenmantel is voorbij. Tuinplanten bestellen doe je vandaag de dag gewoon online bij een gerenommeerd tuincentrum, zoals Flowbo in Lienden. Ons tuincentrum is met de tijd meegegroeid en we maken het je graag zo gemakkelijk mogelijk. Wij zorgen ervoor dat de mooiste exemplaren in optimale staat bij je thuis worden bezorgd. Heb je geen groene vingers? Dan kun je ook een beroep doen op hun aanplantservice. Alle tuinplanten die je bestelt planten we graag op een vakkundige wijze in jouw tuin. Plaats vandaag nog je bestelling en fleur je tuin op met een Vrouwenmantel.