Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Calamagrostis acutiflora | Struisriet

  De beige pluimen van de Calamagrostis acutiflora wuiven je al toe. Het is een prachtig gezicht om dit hoge siergras, dat ook wel struisriet wordt genoemd, in je tuin te hebben. Daarbij bieden deze planten nog veel meer voordelen. Wil je bijvoorbeeld graag een onderhoudsvriendelijke tuin? Dan is dit siergras precies wat je in je tuin wilt hebben. On Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Calamagrostis acutiflora ‘Karl Foerster’

  Calamagrostis acutiflora ‘Karl Foerster’

  ✓ Hoog steil opgaand gras
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 125 cm
  ✓ Bloeiperiode: juli t/m augustus
  Op voorraad
  2,37

  De beige pluimen van de Calamagrostis acutiflora wuiven je al toe. Het is een prachtig gezicht om dit hoge siergras, dat ook wel struisriet wordt genoemd, in je tuin te hebben. Daarbij bieden deze planten nog veel meer voordelen. Wil je bijvoorbeeld graag een onderhoudsvriendelijke tuin? Dan is dit siergras precies wat je in je tuin wilt hebben. Ontdek hier alle bijzondere eigenschappen van deze planten en hoe je ze het beste kunt toepassen in je tuin. Je kunt ze hier ook meteen online bestellen bij Flowbo. Snel een mooie én onderhoudsvriendelijke tuin creëren is dan ook helemaal niet moeilijk/

  De eigenschappen van deze siergrassoort

  De Calamagrostis acutiflora behoort tot de familie van de Poaceae, oftewel de ‘grassenfamilie’. Hij wordt ook wel de ‘Karl Foerster’ genoemd. Het is een hele populaire grassoort binnen de wereld van tuininrichting. Deze soort groeit namelijk heel snel en wordt doorgaans veel hoger dan andere siergrassen. Ze kunnen namelijk tot wel 150 cm hoog groeien. Daardoor zijn ze vaak echte blikvangers in de tuin. Daarbij dansen de grote beige pluimen mee op de wind, waardoor ze nog meer de aandacht trekken. De pluimen blijven tot in de winter aan de planten zitten en de stengels blijven gewoon staan. Je hebt dus het hele jaar plezier van de Calamagrostis acutiflora. Wat ook meespeelt in de populariteit van deze plant is dat hij onderhoudsvriendelijk is.

  Het hele jaar door plezier van siergras

  In elk seizoen weet de Calamagrostis acutiflora karakter te geven aan je tuin. In het voorjaar zorgen de heldergroene smalle bladeren voor een frisse touch. Daarna beginnen de pluimen zich te ontwikkelen. De bloeiperiode van de pluimen loopt van juli tot en met augustus. In deze tijd van het jaar hebben ze een zilveren kleur met een lichtroze gloed. Vervolgens kun je ook na de zomer hier nog van genieten. De pluimen van de Calamagrostis acutiflora krijgen dan een sfeervolle strogele kleur en verfraaien je tuin tot in de winter. Daarbij geven ook de sierlijke gebogen bladeren deze planten een extra gracieuze uitstraling. Kortom, het is ieder seizoen een opvallende verschijning in je tuin.

  Creatief met struisriet

  De sierwaarde van ‘gras’ wordt nog weleens onderschat. Het kan een veel grotere rol spelen, dan alleen als opvulling in je tuin. Dat geldt al helemaal voor de snelgroeiende en hoge stengels van de Calamagrostis acutiflora. Wat dacht je bijvoorbeeld van een border waarin je dit siergras in een rij plant? Dat ziet er meteen indrukwekkend uit. Een andere manier om deze plant op een creatieve wijze toe te passen in je tuin is door deze solitair te plaatsen. Daarnaast kan je er ook een haag mee maken als afscheiding of voor het creëren van wat meer privacy. Wist je dat het ook een leuk idee is om struisriet te planten in een plantenbak voor op een terras of balkon? De wuivende pluimen van de Calamagrostis acutiflora geven overal een speels effect. De tuinexperts van Flowbo kunnen je nog meer advies en tips geven.

  Tips voor het planten en onderhoud

  Wil je graag dit siergras bestellen en gaan planten? Dan helpen we je ook graag op weg met tips voor het planten en het onderhoud van de Calamagrostis acutiflora. Om de planten goed te laten groeien op stevige stengels is een plek in de zon essentieel. Als struisriet te weinig zon krijgt dan kunnen de stengels slap worden. Beginnen vervolgens de grote pluimen te groeien? Dan zal je zien dat ze omvallen. Dat is natuurlijk niet waarvoor je ze aanschaft. Verder hoef je je geen zorgen te maken over de soort grond, want de Calamagrostis acutiflora groeit uitstekend in vrijwel elke grondsoort. Pas er alleen voor op dat hij niet in een te natte ondergrond staat.

  We raden je aan om bij het planten een organische bodemverbeteraar aan de aarde toe te voegen. Ook kun je steeds in het voorjaar de Calamagrostis acutiflora een beetje bemesten. Alleen als het heel droog is, is het nodig om de planten extra water te geven. Verder is het een goed idee om de stengels aan het begin van de lente af te knippen tot circa 15 cm boven de grond. Ook kun je de dode stelen weghalen. De jonge scheuten zullen daardoor beter groeien.

  Bestel de Calamagrostis acutiflora gemakkelijk online

  Het is niet nodig om eropuit te gaan voor nieuwe tuinplanten. De online shop van Flowbo heeft alles wat je nodig hebt voor een schitterende tuin. Je kunt rekenen op de beste kwaliteit planten, die gekweekt en verzorgd worden door echte kenners. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je alles binnen hooguit zes werkdagen thuis. Je kunt bovendien ook een beroep doen op de aanplantservice voor het planten van jouw Calamagrostis acutiflora.