Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Hartlelie | Hosta Blue Angel

  Ontdek de Hartlelie wanneer je op zoek bent naar een mooie vaste plant. Deze laagblijvende plant met grote bladeren in de vorm van een hart geven extra charme aan je tuin. Daarbij zijn ook de lichtpaarse bloemen die tevoorschijn komen op de hoge stengels een lust voor het oog. Daar moet je gewoon meer van weten. Je raadt het al, daarvoor ben je hie Toon meer

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Hosta Blue Angel

  Hosta Blue Angel

  ✓ Groot blad
  ✓ Blauwgroen hartvormig blad
  ✓ Licht paarse bloemen
  Op voorraad
  3,66

  Ontdek de Hartlelie wanneer je op zoek bent naar een mooie vaste plant. Deze laagblijvende plant met grote bladeren in de vorm van een hart geven extra charme aan je tuin. Daarbij zijn ook de lichtpaarse bloemen die tevoorschijn komen op de hoge stengels een lust voor het oog. Daar moet je gewoon meer van weten. Je raadt het al, daarvoor ben je hier aan het juiste adres. We lichten hier graag alle bijzondere kenmerken en leuke voordelen van deze plant toe. Je vindt de Hartlelie uiteraard ook terug in het online assortiment van Flowbo.

  Unieke kenmerken van de Hartlelie

  Eén van de redenen waarom veel mensen de Hartlelie in hun tuin planten, is vanwege de prachtige decoratieve bladeren. De naam verklapt natuurlijk al op welke manier deze vaste plant zich onderscheidt van de rest. Maar het zijn niet alleen de blauwgrijze en hartvormige bladeren die in het oog springen, want ook de klokvormige bloemen op de hoge stengels zijn een feest. De bloemen zijn lichtpaars van kleur. In totaal wordt de plant meestal niet hoger dan 50 cm. De Hartlelie wordt gerekend tot de zogeheten Asparagaceae, oftewel tot de Aspergefamilie. Ze groeien van nature in het noordoosten van Azië, maar ze voelen zich ook helemaal in hun element in jouw tuin.

  Hosta Blue Angel: waar kun je deze het beste planten?

  Veel mensen denken nog steeds dat de Hartlelie een echte schaduwplant is. Voorheen zag je deze vaste planten dan ook veel in schaduwtuinen. De Hosta Blue Angel van nu en de exemplaren die je hier bij Flowbo online kunt bestellen, gedijen echter ook uitstekend in de zon of in de halfschaduw. Het is daarom een gemakkelijke plant, waarvoor in elke tuin wel een mooi plekje te vinden is. Ook solitair komt deze plant uitstekend tot zijn recht. Verder staat een Hartlelie bijvoorbeeld ook erg mooi in de schaduw van bomen of in de border voor mooie heesters. Door te variëren met planten en bomen in diverse hoogtes krijg je een speelse tuin, waar van alles te zien en te ontdekken valt. De Hartlelie mag daarin zeker niet ontbreken. In de online shop van Flowbo vind je alles wat je nodig heb als het gaat om tuinplanten kopen.

  Tips voor het aanplanten

  Ben je op zoek naar vaste planten als borderplanten, vakbeplanting of als bodembedekker? Het maakt niet uit, want in al deze gevallen is de Hartlelie, ook wel Hosta Blue Angel genoemd, een perfecte keuze. Hoewel deze versies ondertussen zowel in de schaduw als in de zon of halfschaduw goed groeien, is het wel belangrijk dat de bodem vochtig is. Verder stelt deze vaste tuinplant geen speciale eisen aan de tuingrond. Je zou wel bij het aanplanten een organische bodemverbeteraar door de grond kunnen mengen om de inworteling van de planten te bevorderen en om ze wat extra groeikracht te geven. Wil je meerdere Hartlelies planten, dan kun je het beste zes planten per vierkante meter in de grond zetten. Verder is het ook prettig om te weten dat je er verder geen onderhoud aan hebt. Daarbij zijn het sterke planten die goed winterhard zijn.

  Welke planten combineren mooi

  Misschien ben je wel op zoek naar meerdere mooie vaste planten om je tuin mee op te fleuren. Dan is het leuk om te weten met welke planten je de Hartlelie kunt combineren. Hierboven stipten we al de heesters aan. Neem daarom eens een kijkje in het online assortiment aan heesters of vraag advies van de specialisten van Flowbo. Wat ook mooi combineert met Hartlelies zijn allerlei soorten siergrassen. Denk daarbij onder meer aan zwenkgras (Festuca glauca Elijah Blue), de Liriope muscari ‘Moneymaker’ en de Stipa tenuifolia ‘Ponytails’. Verder kun je de Hartlelie ook mooi combineren met tuinplanten met een oosterse sfeer. Meer weten? Aarzel niet om contact op te nemen met Flowbo.

  Bestel je planten online bij Flowbo

  Nieuwe planten aanschaffen was nog nooit zo eenvoudig. Flowbo stelt je in de gelegenheid om gemakkelijk online je bestelling te plaatsen. Binnen enkele dagen wordt alles probleemloos en in uitstekende staat bij je thuisbezorgd. Je kunt vlot aan de slag. Je tuin opknappen en nieuwe tuinplanten zetten, dat vraagt echter om heel wat werk. Heb je geen tijd of kun je om andere redenen jouw nieuwe planten niet zelf aanplanten? Geen nood. Voor alle planten die je online bestelt bij Flowbo, waaronder de Hosta Blue Angel, kun je een beroep doen op de aanplantservice. Vraag een offerte aan, zodat je precies weet waar je aan toe bent of bestel direct de Hartlelie online.