Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Camellia | Japanse roos

  Ben je gefascineerd door de camellia en wil je ook graag deze prachtige struik of boom in je tuin? Dan ben je hier op de juiste plek. Deze mooie plant wordt ook wel de Japanse roos genoemd. Wie al bekend is met dit schitterende stuikgewas weet wel waarom deze zo populair is in de tuinen in ons land. Er bestaan echter diverse soorten met elke hun ei Toon meer

  Prijs

  -
  0 Producten

  Dit product staat niet op de webshop maar dikke kans dat we het wel kunnen leveren, neem contact met ons op....

  Ben je gefascineerd door de camellia en wil je ook graag deze prachtige struik of boom in je tuin? Dan ben je hier op de juiste plek. Deze mooie plant wordt ook wel de Japanse roos genoemd. Wie al bekend is met dit schitterende stuikgewas weet wel waarom deze zo populair is in de tuinen in ons land. Er bestaan echter diverse soorten met elke hun eigen bijzondere uitstraling. Daarnaast is het ook belangrijk dat je weet waar je deze struiken het beste kunt planten en hoe je ze verzorgt. Lees hier meer en bestel gemakkelijk de mooiste tuinplanten en overige tuinbenodigdheden online.

  Waarvoor kun je camellia gebruiken?

  De camellia kun je op diverse manieren toepassen voor het verfraaien van je tuin. Het maakt niet uit of je een grote tuin hebt of een kleine tuin. Je kunt de Japanse Roos namelijk klein houden en in een kleinere border plaatsen als een kleurrijk struikgewas. Je kunt hem ook op een ruimere plek planten en uit laten groeien tot een klein boompje. Daarentegen, kun je dit plantje ook op een terras of een balkon perfect tot zijn recht laten komen.

  Eén van de redenen waarom iedereen graag een camellia wil is, omdat deze al vroeg in het jaar begint te bloeien. Je geniet bij de meeste soorten van maart tot en met mei van een prachtige bloei. Daarbij blijft deze tuinplant in de winter mooi groen. Vooral de tropische uitstraling maakt deze plant ontzettend populair.

  Welke soorten zijn er?

  In de online shop van Flowbo vind je diverse soorten Japanse rozen. Wat de beste keuze is voor in jouw tuin hangt vooral van jouw wensen en voorkeuren af. Houd je van heesters met grote, witte roosachtige bloemen? Of wil je juist liever rode of roze kleuraccenten in je tuin? Zo geeft de Camellia japonica 'Nuccio's Gem' van maart tot mei prachtige witte rozen. De bladeren blijven het hele jaar door glanzend donkergroen. Wil je liever een plant met frisse, licht geurende roze bloemen, dan raden we je aan om te kiezen voor de Ack-Scent. Andere mooie exemplaren zijn: de Black Lace, de Barbara Morgan, de 'Cleopatra' en de Wheeler. Wil je deze tuinplanten online kopen? Neem dan gauw een kijkje in de webshop van Flowbo.

  De Japanse roos planten en verzorgen

  Wil je in het voorjaar van een zo optimaal mogelijke bloemenpracht genieten? Plant de camellia dan in een vochtige en iets zure grond. Deze heesters houden van een licht plekje, maar bij voorkeur wel iets in de schaduw. Bij warm weer is het essentieel om de aarde rond de plant goed vochtig te houden. Daarnaast is het een aanrader om midden in de zomer de plant kaliumrijke mest te geven. Nog één van de redenen waarom iedereen een camellia in de tuin wil is, omdat deze plant traag groeit. Je hebt er dus zeker in de eerste jaren geen omkijken naar wat snoeiwerkzaamheden betreft. Vaak is dat pas na een jaar 10 aan de orde. Is het toch nodig om de plant te snoeien? Dan doe je dit altijd pas na de bloei. Snoei alleen de uitstekende takjes van de camellia weg. Voor de rest kun je de plant beter met rust laten.

  Kan deze struik wel tegen vorst?

  Hoewel de Japanse roos redelijk winterhard is en het normaal gesproken goed doet, moet je wel opletten met aanhoudende en strenge vorst. In dat geval kan de plant schade oplopen en mogelijk haar bladeren verliezen. Echter, zullen deze het jaar daarna meestal wel weer gewoon terugkomen. Het kan dan in sommige gevallen een aanrader zijn om de plant te verplaatsen naar een meer beschutte plek. Is er strenge vorst op komst? Dan is het verstandig om de camellia af te dekken met ademend materiaal. In het geval van late nachtvorst kan het gebeuren dat de bloemen bevriezen en/of bruin worden.

  Uitgelicht: de sasanqua ''Cleopatra''

  Een van de bijzondere camellia’s die je bij Flowbo kunt bestellen, is de Camellia sasanqua ''Cleopatra''. Terwijl de overige struiken in de het voorjaar vol in bloei staan, zorgt deze plant ervoor dat je juist in november van een indrukwekkende bloemenpracht kunt genieten. Een ander verschil is dat deze plant kleinere bloemen geeft. Daarentegen, kun je wel rekenen op heel veel bloemetjes. Kenmerkend aan deze bloemetjes is de paarsroze kleur en het gele hart. De sasanqua 'Cleopatra' staat graag in de halfschaduw of op schaduwrijke plekjes. Bij aankoop is je struik 25 tot 30 cm hoog, maar hij kan uitgroeien tot een struik van circa 150 cm hoog. Is dit precies de camellia die je zoekt? Plaats dan meteen online je bestelling bij Flowbo.