0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen je jouw product te vinden

  Ma t/m vri 08:30 t/m 17:00 uur Zaterdag 08:30 t/m 12:00 uur

  Chat nu!

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Prijs

  -

  Groenblijvende leibomen

  Veel gestelde vragen over groenblijvende leibomen

  Welke leibomen blijven groen?

  Er zijn verschillende soorten leibomen die het hele jaar door groen blijven. Dus ook in de winter. Ben je op zoek naar een groenblijvende leiboom? Kies dan bijvoorbeeld voor een: Lei-steeneik - Quercus Ilex, Leilaurier – Leilaurierkers, Lei-Glansmispel - Lei Photinia fraseri Red Robin, Lei-olijfwilg - Elaeagnus Ebingei.

  Waarom een groenblijvende leiboom kopen?

  Het grootste voordeel van een groenblijvende leiboom is dat hij het hele jaar door groen blijft. Ook in de herfst en winter wanneer de meeste bladeren aan de bomen verkleuren en afvallen. Omdat ze groen blijven zorgen ze ook in het najaar nog voor veel beschutting en privacy in je tuin. Daarnaast geven ze je tuin ook nog een beetje kleur in deze grauwe periode.

  Hoe moet ik mijn groenblijvende leibomen snoeien?

  Een groenblijvende leiboom snoei je ongeveer twee tot drie keer per jaar. Dit doe je meestal met behulp van een heggenschaar. Je kunt dit het best doen wanneer er slechts een zeer kleine kans op vorst is, bijvoorbeeld in april of mei. Het is van belang dat je de leibomen niet te rigoureus snoeit. In ongeveer juli en/of september kun je de bomen een tweede of derde keer snoeien. Zo zorg je ervoor dat de boom mooi in vormt blijft. Check vooraf wat de beste snoeiperiode is van jouw soort groenblijvende leiboom. Zo zorg je ervoor dat je boom de gewenste behandeling krijgt.

  Is een groenblijvende leiboom winterhard?

  Groenblijvende leibomen zijn tot een bepaalde temperatuur winterhard. Wel moet je er rekening mee houden dat ze gevoeliger zijn voor kou dan soorten die hun blad verliezen. Bij groenblijvende leibomen verdampt er vocht uit de bladeren. Wanneer er sprake is van een lange periode strenge vorst kan de boom uitdrogen omdat hij geen vocht op kan nemen. Geef de leiboom voordat de vorstperiode aanbreekt daarom voldoende vocht. Hoewel de meeste groenblijvende leibomen goed tegen kou kunnen, is het aan te raden om je bomen bij langdurige vorst goed in de gaten te houden.

  Waar kan groenblijvende leibomen kopen?

  Voor leibomen ben je bij FlowBo aan het juiste adres. Wij hebben een ruim aanbod met verschillende soorten leibomen als de leihaagbeuk, leilinde, lei-moeraseik en lei-amberboom. Bekijk hier direct ons complete assortiment!

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking