Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Pampasgras | Cortaderia

  Wat dacht je van je tuin verfraaien met pampasgras als siergras? Dat is een uitstekend idee! Dat gaat vooral op als je in de herfst ook een mooie tuin wilt hebben. Er bestaan heel wat mooie voorjaar- en zomerbloeiers, maar hoe zorg je dat je tuin er ook in de herfst aantrekkelijk uitziet? Dat is waar siergras om de hoek komt kijken. We zetten hier Toon meer

  Prijs

  -
  1 Product
  Pampasgras - Cortaderia Selloana

  Pampasgras - Cortaderia Selloana

  ✓ Grote bloempluimen
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 200 cm
  ✓ Bloeiperiode: augustus t/m november
  Op voorraad
  3,68

  Wat dacht je van je tuin verfraaien met pampasgras als siergras? Dat is een uitstekend idee! Dat gaat vooral op als je in de herfst ook een mooie tuin wilt hebben. Er bestaan heel wat mooie voorjaar- en zomerbloeiers, maar hoe zorg je dat je tuin er ook in de herfst aantrekkelijk uitziet? Dat is waar siergras om de hoek komt kijken. We zetten hier het bijzondere siergras ‘pampasgras’ in de kijker en we vertellen je graag wat meer over hoe je deze vaste planten op een esthetische wijze kunt toepassen in je tuin.

  Weetjes over pampasgrassen

  Pampasgras behoort tot de vaste planten uit de Poaceae familie en ze maken onderdeel uit van het geslacht Cortaderia. Er bestaan verschillende soorten van dit siergras. In het assortiment van Flowbo vind je bijvoorbeeld de Cortaderia Selloana. Dit gras groeit rechtop en kan een hoogte bereiken van wel twee meter. Vanaf augustus tot en met november kun je genieten van de aanblik van prachtige en grote pluimen, die zilverwit zijn van kleur. Zo heb je tot laat in de herfst echte eyecatchers in de tuin. In de winter verdorren de bladeren en worden ze geel van kleur. Je laat de bladeren in de winter beter wel gewoon aan de plant zitten, want ze bieden bescherming tegen vorst.

  Cortaderia: dromerig siergras

  We geven je hier graag wat meer tips over hoe je siergrassen als pampasgras mooi in je tuin kunt toepassen. Je kunt met dit siergras een border verfraaien door er groepjes van de planten in te zetten. Daarentegen, kun je deze vaste plant ook uitstekend als een solitaire plant in je tuin zetten, bijvoorbeeld midden in een gazon. Daarnaast wordt pampasgras ook veel aangeplant langs vijvers; het heeft namelijk ook wel een beetje wat weg van riet. We zien ook steeds vaker dat mensen dit siergras naast een terras planten. De wuivende stengels en hoge pluimen zijn prachtig om naar te kijken en geven een ontspannende en dromerige sfeer. Heb je geen plek in de tuin of zoek je naar een mooi natuurlijk element voor op een terras of balkon? Dan is het ook mogelijk om de Cortaderia in een pot te zetten.

  Attentiepunten bij het aanplanten

  Wist je dat pampasgras een zonliefhebber is? Geef dit siergras daarom een mooi plekje in de volle zon of eventueel in de halfschaduw. Houd er in ieder geval rekening mee dat dit siergras minimaal drie uur per dag in de zon moet staan. Plaats hem wel iets beschut tegen de wind om te voorkomen dat de bladeren beschadigd raken bij harde wind. Verder houdt pampasgras van een voedzame en kalkrijke bodem. Wat ook van belang is, is dat de grond goed het water doorlaat.

  Na het planten van de Cortaderia geef je meteen een flinke scheut water. Dit helpt om de aarde goed tussen de wortels te laten zakken en zorgt hiernaast voor een goede inworteling. Deze tuinplant kan een drogere periode goed doorstaan. Bij lang aanhoudend warm en droog weer kun je af en toe wat water geven. Voor deze siergrassen is het beter om niet elke dag een kleine hoeveelheid water te geven. Bewater de planten liever minder vaak, maar in grotere hoeveelheden. Wil je graag deze vaste planten bestellen? Dat kan online bij Flowbo.

  Zo snoei je pampasgras

  Deze siergrassen mogen met recht gerekend worden tot de onderhoudsvriendelijke vaste planten. Dat maakt deze tuinplant ook zo ideaal! Wel zou je het pampasgras in het voorjaar iets terug kunnen knippen als je geen vorst meer verwacht. Kort de stengels dan bijvoorbeeld 25 tot 30 cm in met behulp van een heggenschaar. Je kunt dan tegelijkertijd ook de verdorde bladeren verwijderen. Let op: draag wel handschoenen bij het uitvoeren van deze werkzaamheden, want de bladeren kunnen scherp zijn. Het snoeien van de stengels van pampasgras zorgt ervoor dat nieuwe stengels en bladeren de kans krijgen om in het voorjaar fris en gezond weer uit te groeien. Hierdoor houd je je planten gezond.

  Plaats hier je bestelling en verfraai je tuin met siergras

  Die fiere lange stengels met wuivende witte pluimen; wie wil ze pampasgras nu niet in zijn of haar tuin hebben?! Siergrassen zijn niet veeleisend, je hebt er tot laat in het jaar veel plezier van en ze geven een natuurlijke en dromerige touch aan je tuin. Daarbij zijn ze ook nog eens heel betaalbaar. Voor borders raden we je aan om één plant per vierkante meter te planten. Heb je nog vragen of wil je nog meer tips van de plantenkenners van Flowbo? Dan kun je ook gewoon contact opnemen voor meer informatie. Heb je in de online shop alles gevonden wat je nodig hebt, dan kun je gemakkelijk direct je bestelling plaatsen. Binnen 6 werkdagen ontvang je alles thuis en kun je het pampasgras in je tuin zetten om er met volle teugen van te genieten!