Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Duizendknoop | Persicaria amplexicaulis

  De duizendknoop staat bekend vanwege de pittige uitstraling waar deze plant over beschikt. Het is niet een van de bekendste tuinplanten, maar daar is verandering in aan het komen. Steeds meer mensen ontdekken de pracht van deze vaste plant. De felrode kleuren van de sierlijke bloeiaren zijn een opvallende verschijning in je tuin. Ben je nieuwsgieri Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Persicaria a. 'JS Caliente'

  Persicaria a. 'JS Caliente'

  ✓ Geschikt als bodembedekker of als rotsplant
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 70 cm
  ✓ Bloeiperiode: juli t/m oktober
  Op voorraad
  4,08

  De duizendknoop staat bekend vanwege de pittige uitstraling waar deze plant over beschikt. Het is niet een van de bekendste tuinplanten, maar daar is verandering in aan het komen. Steeds meer mensen ontdekken de pracht van deze vaste plant. De felrode kleuren van de sierlijke bloeiaren zijn een opvallende verschijning in je tuin. Ben je nieuwsgierig of dit de ideale planten zijn om jouw tuin meer uitstraling te geven? Lees dan hier snel verder en laat je verrassen door de unieke kenmerken van de duizendknoop.

  Wat voor plant is de duizendknoop?

  De duizendknoop of Persicaria amplexicaulis ‘JS Caliente’ wordt nog weleens verward met de Japanse variant. De Japanse variant staat erom bekend dat deze enorm woekert, maar dat is met de Persicaria amplexicaulis ‘JS Caliente’ niet het geval. Je kunt deze dus zonder zorgen in je border planten en alleen maar genieten van de voordelen die deze plant je te bieden heeft. Hij kenmerkt zich door zijn lange lancetvormige bladeren en hoog opgaande bloemaren. Je hebt lang plezier van de oranje en rode bloemen. De duizendknoop staat namelijk vanaf juli in bloei en deze periode kan zich uitstrekken tot en met oktober. In de winter verliest hij zijn bladeren. Het is van oorsprong een bergplant die heel goed bestand is tegen allerlei invloeden. Kortom, het is een mooie en opvallende plant die best weleens perfect in jouw tuin zou kunnen passen.

  De vele voordelen van de Persicaria amplexicaulis

  De felrode of oranje kleur van de bloemen van de duizendknoop spreken veel mensen meteen aan, net zoals de lange bloeiperiode. Een ander voordeel is dat deze planten goed winterhard zijn. Ze verliezen in de winter wel hun bladeren, maar in het voorjaar bloeien deze vaste planten gemakkelijk weer op, waardoor je in de zomer weer volop kleur in je tuin hebt. Wat ook leuk is, is dat de bloemen veel vlinders en bijen aantrekken. Op die manier draag jij een beetje bij aan de biodiversiteit van onze planeet. Woon je bij druk verkeer of industrie? Geen probleem, want deze plantjes laten zich niet kisten door luchtvervuiling. Of ben je misschien op zoek naar een plant die goed bestand is tegen de zeewind? Ook dan zit je met een duizendknoop goed. Daarbij hebben deze planten nauwelijks last van ongedierte of ziektes.

  Tips voor een optimale groei en onderhoud

  Deze niet-woekerende duizendknoop wordt maximaal 70 cm hoog. Je kunt hier dus een mooie volle en kleurrijke border mee creëren. Voor een optimale groei raden we je aan om de Persicaria amplexicaulis in de volle zon of in de halfschaduw te zetten. Het is een plant die van de zonnestralen houdt en daarbij bovendien ook goed droogte kan doorstaan. Let er wel op dat de bodem goed water doorlaat. Voor een optimale groei is een iets vochtige bodem ideaal.

  Daarnaast doen ze het goed in vrijwel elke soort tuingrond. Om ze bij het aanplanten nog een extra impuls te geven, raden we je aan om een organische bodemverbeteraar toe te voegen. Dan weet je zeker dat je planten alle voedingsstoffen krijgen om uitbundig te bloeien. Verder heb je eigenlijk geen onderhoud aan een duizendknoop. Wat je wel kunt doen, is de oude verdorde delen in het voorjaar terugsnoeien tot 5 à 10 cm boven de grond. Door dit pas aan het einde van de winter of vroege lente te doen, verminder je het risico op schade door vorst.

  Hoe wordt deze plant gebruikt in tuinen?

  We vertelden hierboven al dat deze planten ideaal zijn als borderplanten, maar ze komen in nog veel meer soorten tuinen goed tot hun recht. Het is bijvoorbeeld ook een uitstekende plant als bodembedekker. Denk eens aan die lege plekken in je tuin, waar je graag een onderhoudsvriendelijke oplossing voor wenst? In dat geval is de duizendknoop ideaal. Het is praktisch én het ziet er in de zomer fantastisch uit.

  Of wil je misschien een rotstuin aanleggen? Ook dan is de Persicaria amplexicaulis een mooie verrijking voor je tuin. Een andere manier waarop deze plant vaak wordt gebruikt, is als onderdeel van een ‘wilde plantentuin’. Je kunt een duizendknoop bijvoorbeeld mooi combineren met wuivende siergrassen of planten als de Echinacea purpurea Magnus, oftewel de zonnehoed. Er is van alles mogelijk! Wil je meer tips voor het combineren van vaste plant soorten? Neem dan gerust contact op met de specialisten van Flowbo.

  Tuinplanten bestellen zonder gedoe

  Bij Flowbo ben je aan het juiste adres voor tuinplanten bestellen zonder gedoe. Dat kan hier gewoon heel gemakkelijk online. Neem eens een kijkje in het uitgebreide online assortiment en ontdek de mooiste tuinplanten voor het verfraaien van jouw tuin. Het zijn stuk voor stuk met zorg gekweekte planten, die door de specialisten van Flowbo goed worden onderhouden. Plaats je bestelling online en binnen enkele dagen staat de bezorger aan de deur met jouw nieuwe planten, waaronder de bijzondere duizendknoop.