Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Dianthus deltoides | Steenanjer

  Eén van de wintergroene planten die ontzettend populair is, is de Dianthus deltoides. Ben je op zoek naar een plant die niet alleen mooi bloeit in de lente en de zomer, maar die ook in de winter charme geeft aan jouw tuin? Dan is deze plant zeker het overwegen waard. Deze vaste plant noemen we ook wel de steenanjer of Zwolse anjer. De witte bloeme Toon meer

  Wintergroen

  Schaduw

  Bladkleur

  Bloeikleur

  Bloeimaand

  Planthoogte

  Prijs

  -
  1 Product
  Dianthus deltoides 'Albiflorus'

  Dianthus deltoides 'Albiflorus'

  ✓ Laagblijvende, wintergroene plant
  ✓ Max. hoogte van de plant ca. 20 cm
  ✓ Bloeiperiode: mei t/m juli
  Op voorraad
  2,11

  Eén van de wintergroene planten die ontzettend populair is, is de Dianthus deltoides. Ben je op zoek naar een plant die niet alleen mooi bloeit in de lente en de zomer, maar die ook in de winter charme geeft aan jouw tuin? Dan is deze plant zeker het overwegen waard. Deze vaste plant noemen we ook wel de steenanjer of Zwolse anjer. De witte bloemetjes zorgen in het voorjaar en in het begin van de zomer voor een speelse en luchtige touch in je tuin. Is dat precies wat je zoekt? Of wil je daar graag meer van weten? Lees dan hier snel verder voor meer informatie over de Dianthus deltoides.

  Meer over de rijkbloeiende steenanjer

  Wanneer je vaste planten gaat uitzoeken, is het een goed idee om er rekening mee te houden dat er in elk seizoen iets moois groeit in je tuin. De Dianthus deltoides is dan een goede start, omdat deze eigenlijk het hele jaar door prachtig is. Het hoogtepunt zijn natuurlijk de maanden mei, juni en juli als deze plant je tuin opfleurt met speelse witte bloemetjes. Het gaat om enkelvoudige bloemen met vijf bloemblaadjes en een gekarteld randje. De witte kleur contrasteert mooi met de donkergroene bladeren. De Dianthus deltoides blijft laag en wordt rond de 20 cm hoog. Daarentegen kan de plant zich wel in de breedte uitspreiden. Verder groeit hij in de vorm van dichte pollen.

  Tips voor de Dianthus deltoides in je tuin

  Doordat de steenanjer niet zo hoog wordt, maar wel mooi in de breedte kan groeien, kun je deze vaste plant heel goed toepassen als een bodembedekker in je tuin. Bij bodemdekkers denken veel mensen vaak aan ‘saaie’ groene planten, maar zoals je ziet is dat helemaal niet nodig. De plant is met zijn vele kleine en gekartelde bloemen juist een prachtig gezicht. Er zijn echter nog meer manieren waarop je de Dianthus deltoides kunt gebruiken in je tuin.

  Ze komen bijvoorbeeld voortreffelijk tot hun recht als schitterende borderplant! Je creëert hiermee op eenvoudige wijze een bloemrijke tuin, zonder dat je er veel onderhoud aan hebt. Deze tuinplanten houden vanwege hun groei in de breedte namelijk het onkruid weg. Daarnaast is de steenanjer, zoals de naam al enigszins verklapt, een geliefde plant voor in rotstuinen. Ook in een dergelijke omgeving voelt hij zich helemaal in zijn element.

  Heb je geen tuin of heb je geen plek meer in je borders, maar ben je wel gevallen voor de charme van deze planten? Dan kun je de Dianthus deltoides ook gewoon in een bloembak planten voor op een terras of een balkon. Denk je erover om een groendak aan te leggen? Dan kun je overwegen om deze planten hieraan toe te voegen. Neem voor meer tips en advies contact op met de experts van Flowbo!

  Waarop letten bij het planten?

  Wil je ook graag zo snel mogelijk kunnen genieten van de pracht van de Dianthus deltoides? Zorg dan in ieder geval voor een luchtige en ruime plek. Daarbij houdt deze plant ervan om volop in de zon te staan. Andere belangrijke vereisten zijn een bodem die goed water doorlaatbaar is, die enigszins vochtig is en ook een kalkrijke bodem is een pre. Door aan al deze eisen te voldoen, kun je in het voorjaar van een optimale bloemenpracht genieten. Als de plant het eenmaal goed doet, kan hij ook best goed droge periodes doorstaan.

  Strenge winters zijn doorgaans ook geen probleem. Hij staat in deze periode daarentegen niet graag voortdurend met zijn wortels in het water. Houd daar dus rekening mee. Verder staat de Dianthus deltoides ook bekend als een tuinplant die in de stad goed tegen luchtvervuiling kan. Of ben je misschien op zoek naar een bloemrijke plant, die tegen de zeelucht kan? Ook dan is deze plant een uitstekende keuze.

  Uitstekend te combineren met vele andere planten

  Let bij het uitdenken van jouw tuinplant op de sfeer die je wilt creëren. De Dianthus deltoides planten is een mooi startpunt. Waar wil je deze planten graag mee afwisselen? Een ander prettig weetje is dat de Dianthus deltoides zich heel goed laat combineren met allerlei andere soorten vaste planten voor in de tuin. Je hebt dus volop de keus. Kies bijvoorbeeld naast deze laagblijvende planten voor wat hogere heesters met bloemen in bijpassende of juist contrasterende kleuren. Ook tuinplanten, zoals de Armeria maritima ‘Splendens’, staan er mooi bij. Of combineer de witte bloemetjes met de paarse bloemenpracht van de Campanula portenschlagiana.

  Plaats online je bestelling

  Droom je van een prachtige tuin met onder meer wintergroene planten en veel bloemen in het voorjaar? Dan ben je bij Flowbo aan het juiste adres om deze droom gemakkelijk werkelijkheid te maken. Hier bestel je de mooiste tuinplanten gewoon online. Ook voor advies en tips staan we voor je klaar. Wanneer je hulp nodig hebt met het planten van de Dianthus deltoides is het tot slot nog mogelijk om een beroep te doen op onze aanplantservice.