Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Floris helpt je graag met zoeken!

  Stuur mij een berichtje en ik help je jouw product uit te zoeken en vertel je alles wat je moet weten.

  Help mij kiezen

  Miscanthus floridulus | Chinees reuzenriet

  De Miscanthus floridulus is een enorm interessante najaarsbloeier. Dit hoge siergras met mooie donsachtige pluimen is een bijzonder element voor in je tuin. We vertellen je hier meer over de unieke eigenschappen van dit Chinees reuzenriet en geven je tips voor hoe je deze siergrassen kunt toepassen. Je kunt deze tuinplanten ook meteen online bestel Toon meer

  Prijs

  -
  0 Producten

  Dit product staat niet op de webshop maar dikke kans dat we het wel kunnen leveren, neem contact met ons op....

  De Miscanthus floridulus is een enorm interessante najaarsbloeier. Dit hoge siergras met mooie donsachtige pluimen is een bijzonder element voor in je tuin. We vertellen je hier meer over de unieke eigenschappen van dit Chinees reuzenriet en geven je tips voor hoe je deze siergrassen kunt toepassen. Je kunt deze tuinplanten ook meteen online bestellen in de webshop van Flowbo net als vele andere mooie siergrassen en tuinplanten. Lees hier snel verder en ontdek alle mogelijkheden.

  Zoek je grote siergrassen?

  Dan schiet je hier raak! Bij Flowbo ben je op de juiste plek voor het online bestellen van de Miscanthus floridulus. Wist je dat dit een van de grootste siergrassen is? Dit ‘riet’ kenmerkt zich doordat het tot wel 300 cm hoog kan groeien. Het groeit in een flinke pol, maar wel zonder te woekeren. Het is daarom een siergras dat door niemand over het hoofd wordt gezien. Het maakt een sfeervolle indruk. Luister eens naar het ritselen van het riet in de wind; dat heeft op iedereen een rustgevende uitwerking. Dat zijn echter niet de enige voordelen van deze bijzondere tuinplanten. Ze hebben nog meer fijne kwaliteiten.

  Kenmerken van Miscanthus floridulus

  Van oorsprong groeide Miscanthus floridulus in Papua New Guinea. Hij kenmerkt zich door zijn frisse groene bladeren en door de witte nerf die midden over het hele blad loopt. Als de planten veel zon vangen dan kleuren de halmen bovendien mooi roodbruin. Dat geeft de plant extra karakter. Vanwege de hoogte die de Miscanthus floridulus kan bereiken is hij populair in Nederlandse tuinen. Een ander prettig kenmerk van dit siergras is dat het weinig eisen stelt aan de grondsoort. Daarbij is deze plant goed winterhard. Tijdens de bloeiperiode, gedurende de maanden augustus en september, word je verrast door de donsachtige pluimen van dit siergras. Je kunt dit siergras bestellen in de webshop van Flowbo: snel, gemakkelijk en kwaliteit verzekerd!

  Voordelen van Chinees reuzenriet

  Er zijn veel goede redenen om Chinees reuzenriet in je tuin te planten. Spreken de bovenstaande kenmerken je al aan? Dan kan je rekenen op nog een ander voordeel, namelijk dat de aren van de Miscanthus floridulus na de zomer een schitterende zilveren kleur krijgen. Daarbij blijven ze gedurende de winter mooi staan. Je hebt dus ook in deze periode plezier van de Miscanthus floridulus. Er zijn bovendien veel interessante manieren waarop je dit siergras kunt integreren in je tuin.

  Ben je uit op een eyecatcher voor in een border waar je weinig onderhoud aan hebt? Dan is deze plant een goed idee. Zoek je misschien een plant die je solitair kunt planten? Ook dan is de Miscanthus floridulus een goede koop. Je kunt dit siergras ook perfect gebruiken als een haag en windvanger langs een terras of als afscheiding. Kortom, deze plant kan op allerlei manieren goed tot zijn recht komen in jouw tuin.

  Waarop letten bij het aanplanten?

  Zoals we hierboven al verklapten, is de Miscanthus floridulus heel gemakkelijk te onderhouden. Ook het aanplanten van dit siergras is geen moeilijke klus. Houd er wel rekening mee dat deze planten het liefst in de zon staan, maar halfschaduw of schaduw is ook prima. In welke soort grond je hem plan maakt niet zo veel uit. Het is een goed idee om onder in het plantgat wat voedzame tuinplantengrond te strooien om het Chinees reuzenriet een duwtje in de rug te geven. Je kunt verder vroeg in de lente de stengels tot aan de grond snoeien. Je hoeft dan niet lang te wachten totdat er weer nieuw siergras omhoogschiet. Wil je graag hulp bij het aanplanten van dit siergras en eventuele andere tuinplanten? Dan kan je bij Flowbo rekenen op een vakkundige aanplantservice.

  Eenvoudige bestelprocedure

  Is dit precies wat je zoekt? Dan hebben we goed nieuws, want de Miscanthus floridulus kan binnen enkele dagen in jouw tuin staan zonder dat je daarvoor de deur uit hoeft. Ook voor heesters, klimplanten, hagen, bomen en overige tuinbenodigdheden zit je hier goed. Flowbo is een gerenommeerd tuincentrum in Lienden, maar we beschikken tevens over een bezorgdienst die door heel Nederland en België binnen no-time online bestellingen aflevert. Het is ook mogelijk om contact op te nemen voor vragen of advies. We maken het je graag zo eenvoudig mogelijk. Neem dan ook snel een kijkje in het assortiment aan siergrassen en bestel onder meer de Miscanthus floridulus.