Sluiten

Categorieën

Filters
  Flowbo - Zaterdag 30 Maart 2023

  Hoe plant je een leiboom?

  Wanneer je jouw oog hebt laten vallen op één van de prachtige leibomen uit ons assortiment is het natuurlijk niet meer dan logisch dat je ook wilt weten hoe je nu het beste aan de slag kunt gaan met een leiboom planten. Hoewel niet bijzonder lastig is, is het wel belangrijk dat je dit op de juiste wijze doet. Dit is dan ook precies de reden dat we dit blogartikel voor je hebben geschreven, zodat je precies hoe en wanneer je een leiboom kunt planten. Lees dan ook zeker snel even verder voor meer informatie.

  Hoe wil je een leiboom planten?

  Zoals we in de introductie van deze tekst al even eerder hebben verteld is het niet heel erg lastig om een leiboom te planten. Toch is niet iedereen hier mee bekend en we leggen dit dan ook graag stap voor stap voor je uit.

  Het begint natuurlijk allemaal met het graven van het gat waarin je de leibomen wilt planten. Wij raden het aan om het gat niet dieper te graven dan 40 cm en probeer het gat ongeveer twee keer zo breed te maken als de wortelbreedte van de leibomen. Dit is van belang, aangezien de wortels hierdoor genoeg ruimte hebben om te groeien en dit zal dan ook een positieve invloed hebben op de groei van jouw leibomen. Een ander belangrijk onderdeel tijdens het bepalen van de positie van de leiboom is om ervoor te zorgen dat er geen onkruid rondom het gat aanwezig is. Probeer hierbij ongeveer een straal van een halve meter aan te houden, aangezien de wortels op deze manier niet in de weg worden gezeten door de wortels van het onkruid.

  Vervolgens is het een kwestie van het vermengen van de ondergrond die je hebt uitgegraven met een bodemverbeteraar. Hierdoor wordt het mogelijk om je leibomen te voorzien van meer dan voldoende voedingsstoffen. Zodra je hebt het gedaan kan je de leiboom gaan planten in de gaten. Het is belangrijk om te controleren of de leibomen recht staan en ook wanneer je meerdere leibomen naast elkaar wilt planten krijg je het mooiste resultaat wanneer je dit in een rechte lijn doet. Probeer dan ook bij iedere leiboom die je plant een afstand van tussen de twee en de drie meter aan te houden. Mocht je tot slot de takken met van de leibomen met elkaar willen verbinden kan je hiervoor gebruikmaken van een raamwerk. Er zijn hier speciale raamwerken voor verkrijgbaar en op deze manier kan je dan ook een prachtige haag realiseren.

  Wanneer een leiboom planten?

  Iedereen boom heeft het beste baat bij een specifieke periode om deze te planten. Een leiboom kan je dan ook het beste planten van half oktober tot april. Mocht je de leibomen in een pot willen plaatsen kan dit gewoon het gehele jaar door, maar wanneer dit niet het geval is kan je het beste de bovengenoemde periode aanhouden voor het beste resultaat.

  Belangrijkste aandachtspunten

  Er zijn enkele belangrijke aandachtspunten waarmee je rekening zal willen houden op het moment dat je aan de slag gaat met een leiboom planten. Probeer in ieder geval altijd te voorkomen dat je de bomen tijdens vorstperiodes plant. Ook is het belangrijk om jezelf in te lezen in welke bodemsoort nu het beste past bij de leiboom die je wilt gaan planten. Natuurlijk kunnen de specialisten van Flowbo je hier altijd meer over vertellen.

  Advies op maat nodig?

  Mocht het nu zo zijn dat je behoefte hebt aan advies op maat met betrekking tot een planten van een leiboom is het natuurlijk geen enkel probleem om contact op te nemen met de klantenservice van Flowbo voor meer informatie. Wij kunnen je alles vertellen over hoe en wanneer je nu het beste een leiboom kunt planten, maar natuurlijk kunnen we ook alle overige vragen voor je beantwoorden.

  Flowbo blog

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »