Sluiten

Categorieën

Filters
  Dinsdag 30 December 2021

  Zo pak je jouw tuin aan in december

  Tuinklussen die je kunt uitvoeren in december

  December is aangebroken en dat betekent dat we veel meer binnen zitten. De hele dag binnen zitten is uiteraard ook niet goed voor een mens, dus het is niet zo gek dat we ook in de decembermaand af en toe de buitenlucht opzoeken. Dat hoeft niet ver weg te zijn, je kunt namelijk ook gewoon aan de slag gaan in je eigen tuin. Er is namelijk nog genoeg te doen in de tuin in het najaar.

  Wat dacht je bijvoorbeeld van het snoeien van verschillende bomen en struiken. Daarnaast is dit het ideale moment om planten in rust aan te planten of te verplanten. Wil je graag wat veranderen in je tuin? Doe het nu!

  In dit blog vertelt FlowBo je graag over alle tuinklussen die je in december kunt uitvoeren. Wil je meer weten over dit onderwerp en de producten die je daarbij kunt gebruiken? Lees dan snel verder.

   

  Bomen en struiken snoeien

  Een van de eerste taken die je kunt uitvoeren is het snoeien van verschillende bomen en planten in je tuin. In december zijn alle bladeren afgevallen en is de plant in rust. De sapstromen zijn gestopt en je kunt de boom of struik veilig snoeien zonder dat hij gaat ‘bloeden’.

  Het is belangrijk dat je aan de slag gaat met snoeien, want dit is namelijk een ideale manier om de groei van je planten te bevorderen. Daarnaast zorgt het voor een hogere vruchtopbrengst bij fruitbomen en – struiken. Wil je meer weten over het snoeien van planten en hoe je dit het beste kunt aanpakken? Lees dan zeker ons blog over snoeien.

  Nog niet de juiste materialen in huis om aan de slag te gaan? Bestel dan je snoeischaar of takkenschaar gemakkelijk en snel online bij FlowBo.  

   

  Toevoegen van nieuwe elementen in de tuin

  Het is nu ook een uitstekend moment om nieuwe elementen toe te voegen aan je tuin. De bodem is nog warm en niet bevroren, waardoor er goed mee te werken is. Wil je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je planten er de hele lente en zomer goed bij staan? Leg dan een beregeningssysteem aan in je tuin. Bij FlowBo vind je daarvoor materialen die je nodig hebt. Wij zetten er een aantal op een rij:

   

  Daarnaast kun je ook aan de slag gaan met de aanleg van tuinverlichting. Zo zorg je direct voor meer sfeer in je tuin. Bij FlowBo vind je ook alle benodigdheden voor mooie tuinverlichting. Bekijk bijvoorbeeld onze In-Lite en GardenLights lampen.

   

  Aanplanten en verplanten

  De meeste planten in jouw tuin zijn op dit moment in rust. Ze hebben hun bladeren laten vallen en de sapstromen zijn gestopt. Dit is ook een goed moment om nieuwe planten aan te planten of te verplanten. Door het in december te doen, krijgen je planten voldoende tijd om aan te sterken en nieuwe haarwortels te vormen. Zo zorg je voor krachtige, sterke planten voordat het groeiseizoen begint. Let er wel op dat je dit alleen doet bij planten die winterhard zijn en hun bladeren niet meer dragen.

  Producten die onder andere nodig kunt hebben bij het aanplanten of verplanten zijn:

   

   

  Stel je vraag

  We kunnen concluderen dat er nog genoeg te doen is in de tuin in december. Heb je behoefte aan nog meer tips? Of heb je vragen over een product? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bijvoorbeeld bellen of een WhatsApp sturen naar 0344 - 23 44 64. Mailen is ook mogelijk via [email protected]

  Flowbo blog

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »