Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Woensdag 20 Januari 2021

    5 essentiële ingrediënten voor het inrichten van je tuin

    Tips voor het inrichten van je ideale tuin

    We zitten nog midden in de winter, maar de meeste mensen kunnen niet wachten tot het voorjaar aanbreekt. Helemaal nu we met zijn allen thuis zitten, werken en leren. We dromen van heerlijke warme dagen genietend in ons eigen tuin. Misschien moet het een en ander nog gebeuren aan je tuin, maar dan kun je er ook helemaal voor gaan.

    Sta jij ook in de startblokken om je tuin aan te pakken en te genieten van het aankomende voorjaar en de warme zomer? Dan is dit blog van FlowBo precies wat je nodig hebt. Wij hebben namelijk de 5 essentiële ingrediënten voor het inrichten van je tuin op een rij gezet. Met deze 5 ingrediënten zorg jij voor de ideale tuin waar je de komende tijd volledig kunt ontspannen.

     

    1.    Bestrating

    Een tuin is uiteraard niet compleet zonder een fijn terras waar je de hele zomer door kunt genieten met familie en vrienden. Of dat je hem nu gebruikt om lekker in je eentje te zonnen of een gezellige brunch plant met je gezin, een terras of bestrating in een andere vorm is echt een must.

    Bestrating kan uiteraard ook op een andere manier worden verwerkt in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan een gezellig tuinpad die je door de hele tuin heen leidt of een indrukwekkende oprit voor je auto. De mogelijkheden zijn eindeloos.

     

    2.    Afscheiding

    In onze tuin willen we kunnen doen en laten wat willen, zonder dat voorbijgangers of buren mee kunnen genieten. Daarom is een afscheiding een essentieel ingrediënt voor iedere tuin. Afscheidingen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende vormen. Van een houten schutting, bamboeschutting tot natuurlijk afscheiding met hagen. Voor iedere tuin is er wel een passende afscheiding te vinden.

     

    3.    Hoogte

    Wanneer we inspiratie opdoen voor tuinen en verschillende afbeeldingen bekijken op bijvoorbeeld Instagram of Pinterest, springen tuinen met mooie hoogteverschillen er meestal uit. Door te variëren met elementen van verschillende hoogtes creëer je een sfeervol en interessant beeld. Dus combineer bomen, struiken, vaste lage planten en een groen gazon voor een tuin met een aantrekkelijke uitstraling.

     

    4.    Tuinverlichting

    Ook goede tuinverlichting is echt onmisbaar in iedere tuin. Het brengt een aantal voordelen met zich. Zo kun je ’s avonds langer genieten in je tuin. Brengt het meer sfeer in de tuin en houdt het, niet onbelangrijk, inbrekers en ander gespuis op afstand. Op het gebied van tuinverlichting is er genoeg mogelijk. Bekijk gerust het uitgebreide aanbod van FlowBo met lampen van merken als Garden Lights en In-Lite.

     

    5.    Groen

    Tot slot misschien wel een van de belangrijkste ingrediënten uit ons lijstje, groen. Van indrukwekkende bomen, sfeervolle heesters tot fraai bloeiende vaste planten, er zijn ontzettend veel mogelijkheden om te variëren met groen in je tuin. Speel met kleuren, hoogteverschillen en structuren; zo maak jij je tuin helemaal af.

     

    Laat je tuin ontwerpen door onze specialisten

    Heb jij ook zo’n zin om aan de slag te gaan met je tuin en het helemaal eigen te maken? Of zie je door de bomen het bos niet meer? Dan is het bij FlowBo ook mogelijk om je tuin te laten ontwerpen door onze specialisten. We maken niet alleen een tuinontwerp, zoeken ook de juiste producten uit voor je tuin en hebben contact met de beste hoveniersbedrijven bij jou in de omgeving. Kortom, we kunnen de complete aanleg van je tuin verzorgen en je op deze manier volledig ontzorgen.

     

    Wil je meer weten over deze dienst? Of heb je behoefte aan meer handige tips van onze specialisten? Neem dan contact met ons op via telefoon of Whatsapp 0344 - 23 44 64, [email protected] of het online contactformulier. Tevens is het mogelijk om een offerte aan te vragen en je eigen tuintekening te uploaden.

    Flowbo blog

    Recente artikelen