Sluiten

Categorieën

Filters
  Flowbo - Maandag 30 April 2023

  Welke voeding heeft een olijfboom nodig?

  Op het moment dat je een olijfboom in je tuin hebt geplaatst is het natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat deze ook in een goede conditie blijft het gehele jaar door. Eén van de meest belangrijke onderdelen hiervan is om te zorgen voor goede voeding, oftewel bemesting. In dit blogartikel gaan we je dan ook precies vertellen wat voor soort voeding een olijfboom nodig heeft en wanneer je deze het beste kunt geven. Lees snel verder voor meer informatie.

  De beste momenten om voeding te geven

  Olijfbomen hebben, net zoals de meeste andere planten overigens, er het meeste baat bij wanneer voeding in de groeifase wordt gegeven, om precies te zijn net na het snoeien. Dit is logischerwijs dan ook de periode dat de bomen de voeding het beste kunnen gebruiken, aangezien in deze periode de behoefte voor extra voedingsstoffen het grootst is. De bloeiperiode van olijfbomen begint in de lente en vanaf dit moment is het dan ook mogelijk om de olijfbomen extra te bemesten. Het wordt aangeraden om tot het begin van de zomer meststof te gebruiken dat extra stikstof bevat. In een later stadium, als de olijfboom al wat verder volgroeid is, kan je gebruikmaken van meststof wat meer kalium bevat. Kalium heeft namelijk een positieve invloed op de stam van de plant en zal er dan ook voor zorgen dat deze steviger wordt.

  Van welke voedingsstoffen kan je gebruikmaken

  Zoals je waarschijnlijk wel weet is mest verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten, maar wat is nu de mest die je het beste kunt gebruiken voor het bemesten van olijfbomen? Zoals we in de alinea hierboven al even vertelde hebben olijfbomen het meeste baat bij stikstofmest, aangezien deze beschikt over groeibevorderende eigenschappen. Andere populaire voedingsstoffen voor olijfbomen zijn hoornspaanders. In dit laatste geval gaat het om volledig organische mest waaruit de olijfbomen maandenlang zijn stikstof behoefte kan behalen.

  Toch zijn bovengenoemde meststoffen niet genoeg voor een volledige voeding van olijfbomen. Ook hierbij geldt namelijk dat een eenzijdige voeding niet in de voedingsbehoefte van deze bomen zal voorzien. Het is dan ook zeker aan te raden om tussentijds af te wisselen met bijvoorbeeld citrusmeststof, blauwe korrel meststof, maar hiernaast zijn er ook vele diverse soorten meststof verkrijgbaar die specifiek zijn ontworpen voor potplanten.

  Hoe gaat de bemesting in z’n werk?

  Nu dat je weet wanneer de olijfboom moet bemesten en ook welke mest je hiervoor het beste kunt gebruiken is het nu tijd om de olijfbomen daadwerkelijk te bemesten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de meststof of de compost in de bovenste laag van de potgrond wordt gemengd. Het is belangrijk om de doseringsvoorwaarden zorgvuldig te controleren en hier niet van af te wijken. Eventueel is het mogelijk om de potgrond te voorzien van extra vloeibare meststoffen. Dit kan bijvoorbeeld op het moment dat je merkt dat je olijfbomen niet optimaal groeien en wel extra voeding kunnen gebruiken.

  Bestel jouw meststof via de webwinkel van Flowbo

  Binnen de webwinkel van Flowbo kan je rekenen op een uitgebreid en divers aanbod op het gebied van meststoffen. Je hebt de keuze uit meer dan 20 meststoffen die allen zijn voorzien van unieke en groeibevorderende eigenschappen. Het loont dan ook zeker om even ons aanbod te bekijken en je te laten verrassen door alle mogelijkheden. Mocht je hier nu vragen over hebben kan je er natuurlijk altijd voor kiezen om contact op te nemen met onze deskundige klantenservice.

  Neem contact op met Flowbo

  Onze ervaren medewerkers kunnen je uiteraard meer vertellen over welke mest nu het beste geschikt is voor jouw olijfbomen en kunnen je ook natuurlijk voorzien van advies op maat met betrekking tot het geven van de voeding. Twijfel dan ook zeker niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Dit kan telefonisch of per e-mail. Wij helpen je in ieder geval graag verder met alle informatie die je nodig hebt over de meest optimale voeding van een olijfboom.

  Flowbo blog

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »