Sluiten

Categorieën

Filters
  Flowbo - Maandag 2 Mei 2023

  Welke planten combineren met olijfbomen?

  Wanneer je een olijfboom in je tuin hebt geplant is het natuurlijk een uitstekend idee om deze te combineren met andere prachtige planten om zo een sierlijk of bijvoorbeeld kleurrijk geheel te creëren. Wij kunnen je dan ook vertellen dat hier meer dan genoeg mogelijkheden voor zijn en in dit blogartikel lichten we deze mogelijkheden graag toe. Na het lezen van dit blogartikel zal jij dan ook precies weten hoe jij je tuin van een nodige opfrisbeurt kunt voorzien door gebruik te maken van olijfbomen en andere planten uit ons assortiment.

  Hoe zorg je voor een goede combinatie met olijfbomen?

  Op het moment dat je olijfbomen wilt combineren zijn er een aantal belangrijke zaken natuurlijk van belang. Uiteraard is het een slim idee om planten en bomen in dezelfde kleur met elkaar te matchen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om hoge en lage planten afwisselen om op deze manier juist een contrast te realiseren.

  Naast de uitstraling is er echter een ander belangrijk onderdeel waar je rekening mee zal willen houden, namelijk de behoeftes van de plant. Hierbij kan je denken aan de waterbehoefte, maar bijvoorbeeld ook aan planten en bomen die een positieve invloed hebben op de omgeving. Zo zijn er verschillende bomen die voedingsstoffen leveren, de productiviteit van gewassen verhogen, maar bijvoorbeeld ook planten en bomen die voor belangrijke schaduw zorgen. Wanneer je dit alles op een goede manier weet te combineren is het mogelijk om iets prachtigs van je tuin te maken en dit is natuurlijk precies hetgeen dat je wenst.

  Leuke opties om olijfbomen mee te combineren

  Olijfbomen zijn te combineren met vele verschillende planten en bomen, maar wat zijn nu precies de verschillende opties waar je uit kunt kiezen. In ieder geval is het belangrijk om te kiezen voor begeleiden planten die in principe vrijwel over dezelfde onderhoudseisen beschikken als olijfbomen. Dit maakt de verzorging van deze planten namelijk eenvoudiger en hierdoor heb je hier dan ook een stuk minder werk aan. Enkele voorbeelden van planten die uitstekend gecombineerd kunnen worden met olijfbomen zijn onder andere:

  • Lavendel;
  • Rozemarijn;
  • Salie;
  • Goudsbloemen;
  • Petunia’s.

  Natuurlijk zijn dit maar enkele voorbeelden en in principe is het mogelijk om iedere planten of bomen met een Mediterraans uiterlijk te combineren met de olijfbomen uit ons assortiment.

  Andere belangrijke punten om rekening mee te houden

  Tot slot is het natuurlijk ook belangrijk om rekening te houden met de plek waar je olijfbomen en de andere planten gaat plaatsen. Natuurlijk is de beschikbare ruimte een belangrijke afweging en uiteraard kunnen wij je hierover adviseren, zodat je uiteindelijk in staat zal zijn om een weloverwogen keuze te maken. In ieder geval hebben wij er alle vertrouwen in dit dat je door middel van een olijfboom in combinatie met andere planten uit ons assortiment de uitstraling van je tuin naar een hoger niveau zal kunnen tillen.

  Neem contact met ons op voor meer informatie

  Voor meer informatie over het combineren van olijfbomen is het mogelijk om contact op te nemen met de klantenservice van Flowbo. Dit is telefonisch mogelijk, maar je kunt er ook voor kiezen om via de e-mail contact met ons op te nemen. In beide gevallen zullen wij er natuurlijk alles voor doen om al je vragen zo spoedig en duidelijk mogelijk te beantwoorden, zodat je vervolgens precies weet hoe je olijfbomen kunt combineren.

  Flowbo blog

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »