Sluiten

Categorieën

Filters
  Flowbo - Maandag 9 Mei 2023

  Wat is de standplaats van een olijfboom?

  Wanneer je een olijfboom hebt aangeschaft en deze vervolgens in je tuin wilt plaatsen is het belangrijk dat je dit op de juiste wijze doet. Maar wat is nu precies een goede standplaats voor olijfbomen en wat zijn nog andere zaken waar je rekening mee dient te houden? Dat en meer vertellen we je in dit blogartikel. Lees dan ook zeker even verder voor meer informatie, zodat je vervolgens precies op de hoogte bent van alles wat je moet weten.

  Wat is de ideale standplaats van een olijfboom?

  Olijfbomen zijn nu niet de meest lastige planten om te onderhouden, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je weet wat je doet. In ieder geval mag de invloed van de standplaats van olijfbomen niet onderschat worden. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je olijfbomen in de volle zon zal plaatsen. Dit zijn deze bomen namelijk gewend van het klimaat rondom het Middellandse Zeegebied. Het is over het algemeen geen probleem om een olijfboom in de wind te plaatsen, maar houdt er wel rekening mee dat je de boom in de winter zal beschermen tijdens vorstperiodes tegen wind.

  Zorg voor beschutting

  Een andere belangrijke tip die we je willen meegeven is om ervoor te zorgen dat de olijfbomen op een beschutte plaatst worden geplaatst. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken in de buurt van hagen en schuttingen. Dit heeft verschillende voordelen. Ten eerste is de olijfboom hierdoor dus beter beschermd tegen (koude) wind. Daarnaast zullen schuttingen ’s zomers warmte vasthouden en deze vervolgens uitstralen naar de olijfboom, zodat deze altijd op over voldoende warmte zal beschikken.

  Zorg voor droge grond

  Natuurlijk is het belangrijk om een olijfboom voldoende water te geven, maar in vergelijking met andere bomen en planten hebben olijfbomen minder water nodig. Zorg er dan ook zeker niet voor dat je de grond te vochtig maakt, want natte wortels kunnen ervoor zorgen dat de olijfbomen bijvoorbeeld niet meer goed zal kunnen groeien. Dit is dan ook precies de reden dat het belangrijk is om voor goede afwatering te zorgen.

  Wat is de beste planttijd voor olijfbomen?

  Wanneer je een olijfboom gaat plaatsen op de ideale standplaats doe je dit het beste in het begin van de lente. Hierbij kan je denken aan maart en april. Door dit te doen geef je de olijfboom de tijd om zich goed voor te bereiden op deze warmere zomers en de aankomende winter in het najaar. Wanneer je de olijfbomen in het voorjaar plant zullen deze dus al aanzienlijk sterker zijn geworden, waardoor de kans groot is dat ze probleemloos de winter door zullen komen.

  Conclusie van de beste standplaats voor olijfbomen

  Wanneer je een olijfboom koopt is het zoals je kunt lezen dus belangrijk om te zorgen voor een goede standplaats. Kies een plek in de volle zon en als het mogelijk is ook een plek die voorzien is van beschutting. Ook is het belangrijk dat je de grond niet te vochtig staat en in de meeste gevallen is eenmaal water geven per maand dan ook voldoende. Wanneer je er tot slot nog voor kiest om de olijfboom in het voorjaar te plaatsen hebben wij er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen.

  Neem contact met ons op voor meer informatie

  Contact opnemen met de klantenservice van Flowbo is mogelijk wanneer je vragen hebt over bovenstaand blogartikel. Het is zowel mogelijk om te bellen als te mailen en wij helpen je vanaf hier dan ook graag verder met al je vragen. In ieder geval weet je nu precies waar je op moet letten tijdens het uitkiezen van de juiste standplaats voor jouw olijfboom.

  Flowbo blog

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »