Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Flowbo - Maandag 28 Mei 2023

  Wanneer verliest een olijfboom zijn blad?

  Merk je dat jouw olijfboom bladeren aan het verliezen is? Dan is dit natuurlijk bijzonder vervelend, aangezien de uitstraling van de planten hierdoor verloren kan gaan. In dit blogartikel gaan we je dan ook vertellen wat de reden is voor het bladverlies van olijfbomen en wat je hier eventueel aan kunt doen. Lees dan ook zeker even verder voor meer informatie, zodat je precies weet hoe en wanneer je actie moet ondernemen.

  Een veelvoorkomend fenomeen

  Haast iedereen die een olijfboom in de tuin heeft zal op een gegeven moment merken dat deze boom blad zal gaan verliezen. Dit is dan ook een fenomeen wat over het algemeen vaker voorkomt in de winter dan in andere jaargetijden. Dit heeft dan ook alles te maken met een temperatuur onder nul, aangezien vrieskou voor vorstschade kan zorgen, waardoor de olijfboom uiteindelijk zijn blad kan verliezen.

  Hoe kan je bladverlies van een olijfboom oplossen?

  Mocht je dus merken dat jouw olijfboom zijn bladeren aan het verliezen is zijn er gelukkig meerdere dingen die je kunt ondernemen om de olijfboom te laten herstellen. Wacht in ieder geval wel tot het moment dat de temperatuur weer gaat stijgen. Op het moment dat het in dit geval namelijk opnieuw zou gaan vriezen is al je werk voor niets geweest. In ieder geval is het mogelijk om de kale takken twee derde terug te snoeien. Dit zal er namelijk voor zorgen dat de olijfboom opnieuw zal gaan groeien en in dit geval natuurlijk met mooie groene bladeren. Snoei de takken echter nooit helemaal af en laat zo’n 20 tot 25 centimeter over. Wanneer je deze takken te kort afsnoeit kunnen deze namelijk afsterven.

  Geef de olijfboom extra voeding

  Om het herstel van de olijfbomen te bevorderen is het mogelijk om extra voeding of mest te geven. De plant heeft deze voedingsstoffen namelijk nodig om te herstellen en in dit geval is het natuurlijk wel zo handig als de plant ook daadwerkelijk in deze voedingsstoffen voorziet.

  Heb geduld

  Een ander belangrijk puntje om rekening mee te houden is dat het herstel flink wat tijd in beslag kan nemen. Verwacht dan ook zeker geen wonderen en wacht alles gewoon even af. In totaal kan het wel zo’n 3 maanden duren, voordat de olijfboom volledig hersteld is.

  Andere oorzaken van bladverlies van een olijfboom

  Naast bovengenoemde oorzaak zijn er ook nog andere oorzaken die ten grondslag kunnen liggen aan het bladverlies van een olijfboom. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een barst in de stam van een olijfboom, maar bijvoorbeeld ook aan het feit dat de olijfboom aan het uitlopen is.

  Raak niet in paniek

  Mocht je dus zien dat een olijfboom blad aan het verliezen is, is dit absoluut geen reden om in paniek te raken. Er zijn namelijk meer dan genoeg dingen die je kunt ondernemen om de schade te herstellen en in de meeste gevallen zullen deze bomen de schade dan ook zelf grotendeels herstellen. In ieder geval is het een veelvoorkomend fenomeen, waar veel eigenaren van olijfbomen op een gegeven moment mee te maken krijgen.

  Contact opnemen met onze klantenservice

  Mocht je te maken hebben met een bladverliezende olijfboom en hier meer informatie over willen is het natuurlijk ook altijd mogelijk om contact op te nemen met onze klantenservice. Dit kan telefonisch en per e-mail en we zullen we je natuurlijk altijd voorzien van advies op maat over wat je precies nu wel en niet moet doen op het moment dat een olijfboom z’n blad verliest.

  Flowbo blog

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »