Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Flowbo - Maandag 24 April 2023

  Wanneer moet je een olijfboom snoeien?

  Wil jij aan de slag met een olijfboom snoeien? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je precies weet wanneer je dit het beste kunt doen en natuurlijk ook hoe je dit precies moet doen. In dit blogartikel vertellen wij je hier dan ook graag meer over, zodat je met geen enkele vraag meer achterblijft. Lees verder voor meer informatie.

  De beste periode om een olijfboom te snoeien

  Het snoeien van een olijfboom brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo wordt het onder andere mogelijk om de boom voller te maken wat uiteindelijk weer zal zorgen voor een mooiere uitstraling. Ondanks dat het dus geen ‘must’ is om een olijfboom te snoeien kiezen veel mensen hier wel voor. Maar wat is nu precies de beste periode om dit te doen?

  Een olijfboom snoeien doe je het beste in het begin van de lente, dus om precies te zijn in de maanden maart of april. Dit heeft te maken met het feit dat de olijfboom vanaf april weer zal uitlopen, waardoor je snel weer kunt rekenen op nieuwe takken en bladeren. Op olijven zal je iets langer moeten wachten en tijdens mooi en droog weer kunnen de eerste bloemen ontstaan die later voor olijven zullen zorgen.

  Het snoeien van een olijfboom

  Nu dat je dus weet wanneer je het beste aan de slag kunt gaan met een olijfboom snoeien is het vervolgens natuurlijk ook belangrijk dat je weet hoe je aan de slag moet gaan. Het spreekt natuurlijk voor zich dat het mogelijk is om dode takken aan de olijfboom weg te snoeien. Hierdoor maak je weer ruimte voor nieuwe takken die kunnen ontstaan. Verder is het belangrijk om de meeste horizontale takken te laten voor wat het is. Verticale takken aan de andere kant kunnen beter verwijderd worden. Hierdoor zal er namelijk meer zonlicht op de stam van de boom terechtkomen, waardoor de boom in staat is om meer voedingsstoffen op te nemen. Zoals je je wel kunt voorstellen zal dit ten goede komen aan de groei van de olijfboom.

  Daarnaast raden wij het aan om alle takken onder de bladeren weg te snoeien. Deze takken doen namelijk zelden goed aan de vorm én de groei van de olijfboom. Het is mogelijk om deze twijgen keer op keer weg te snoeien en in dit geval maakt het niet uit in welke periode dit is.

  Hoe kan je een olijfboom het beste snoeien?

  Het snoeien van een olijfboom kan worden gedaan op verschillende manieren. Wel zal je al vrij snel kunnen vaststellen dat de boom zal beschikken over wat dikkere en dunnere taken. Voor de dunnere takken is het mogelijk om een snoeischaar te gebruiken. Voor de wat dikkere takken die zich niet lenen voor het snoeien met een snoeischaar kan je een takkenschaar gebruiken.

  Voorzie de boom van voldoende water

  Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de olijfboom na het snoeien beschikt over voldoende water. Dit komt omdat je de plant vrijwel altijd in het voorjaar zal snoeien en dit is dan ook precies het moment dat de olijfboom zal gaan bloeien. Wanneer er sprake is van weinig regen is het dan ook altijd een goed idee om de watervoorraad aan te vullen. Doe dit vervolgens ook nog eens in september, aangezien de olijfboom in dit geval toe is aan zijn tweede groeispurt.

  Meer informatie nodig?

  Mocht het nu zo zijn dat je meer wilt weten over een olijfboom snoeien is het natuurlijk altijd mogelijk om contact op te nemen met de klantenservice van Flowbo. Wij zijn inmiddels een regelrechte expert op het gebied van het verzorgen van een olijfboom en kunnen je dan ook voorzien van alle informatie die je nodig hebt. Hierdoor weet je vervolgens dan ook alles wat je nodig hebt om een olijfboom te snoeien.

  Flowbo blog

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »