Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Flowbo - Maandag 4 April 2023

  Wanneer loopt een olijfboom uit?

  Het is belangrijk om precies te weten wat je kunt verwachten wanneer je een olijfboom hebt aangeschaft. Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat voor soort verzorging een olijfboom nodig heeft, maar het is natuurlijk ook handig dat je weet wanneer een olijfboom uitloopt, zodat je hier de juiste voorbereidingen voor kunt treffen. We vertellen je graag meer.

  Wanneer loopt een olijfboom precies uit?

  Olijfbomen lopen uit in het begin van de lente. Om precies te zijn in de maanden maart en april. Tijdens deze periode hebben deze bomen dan ook behoefte aan extra voedingsstoffen en wordt het dan ook aangeraden om de planten extra te bemesten. Dit bevordert namelijk het herstelproces na het snoeien en door in de olijfbomen in deze periode extra voeding te geven kunnen deze planten uitgroeien tot gezonde volwassen olijfbomen.

  Wat als mijn olijfboom niet uitloopt?

  Op het moment dat je merkt dat je olijfboom niet optimaal groeit kunnen hier verschillende oorzaken ten grondslag aan liggen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je te weinig voeding en water geeft en het is dan ook altijd belangrijk om het voorgeschreven advies in de hand te nemen. Ook is het belangrijk om de standplaats te controleren en te bekijken of de olijfboom wel genoeg zonlicht ontvangt. Merk je dat deze twee onderdelen in orde zijn? Bekijk dan ook zeker even of té koude temperaturen (kouder dan -7 graden Celsius) niet de oorzaak zijn. Daarnaast komt het regelmatig voor dat olijfbomen hun pot ontgroeien, waardoor de daadwerkelijke groei van de olijfbomen achterblijft dan normaal. In dit geval zal je olijfboom moeten verpotten in een grotere pot, zodat de wortels uit kunnen breiden.

  Hoeveel groeit een olijfboom?

  Op het moment dat je olijfbomen zijn uitgelopen zullen ze aan de groeifase beginnen. Olijfbomen groeien zowel in de breedte als de lengte. Qua lengte is het mogelijk dat olijfbomen tot wel 8 meter hoog worden, maar natuurlijk is een goede verzorging in dit geval van groot belang. In de omtrek zullen olijfbomen zo’n 1 centimeter per jaar groeien. Aan deze omtrek is de leeftijd van de olijfbomen dan ook af te lezen.

  Een ander belangrijk weetje is dat olijfbomen pas vanaf de leeftijd van 4 tot 5 jaar olijven kunnen produceren. Eerder dan dit is niet mogelijk en het is dan ook belangrijk om dit in achterhoofd te houden wanneer je olijfbomen koopt voor de productie van olijven.

  Ontdek de olijfbomen van Flowbo

  Wist je dat het binnen de webwinkel van FLowbo mogelijk is om te kiezen uit een brede selectie van olijfbomen? We raden je dan ook zeker aan om ons beschikbare assortiment te ontdekken en vervolgens een keuze maken die het beste past binnen je tuin. Natuurlijk is het mogelijk om ons voor advies te vragen en in dit geval kan je er dan ook voor kiezen om contact met ons op te nemen.

  De klantenservice van Flowbo

  Het spreekt natuurlijk voor zich dat we bij Flowbo beschikken over een uitstekende klantenservice die in staat is om al je vragen te beantwoorden. De vraag “Wanneer loopt mijn olijfboom uit?” hebben we door middel van dit blogartikel in ieder geval zo goed als mogelijk proberen te beantwoorden. Maak je in ieder geval geen zorgen als je olijfboom eind maart nog niet is uitgelopen, aangezien de start van de bloeiperiode ook nog in april kan zijn. Wij hebben er in ieder geval alle vertrouwen in dat je met volle tevredenheid kan genieten van olijfbomen in je tuin en vooral wanneer je deze aanschaft via de webwinkel van Flowbo.

  Flowbo blog

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »