Sluiten

Categorieën

Filters
  Flowbo - Maandag 2 Mei 2023

  Kan een olijfboom in een pot geplant worden?

  Voor het planten van olijfbomen beschik je over verschillende mogelijkheden. Zo is het enerzijds mogelijk om de planten in de volle grond te plaatsen, maar daarnaast kan je er ook voor kiezen om ze in een pot te planten. Wel zijn er in dit laatste geval enkele belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee zal willen houden. In dit blogartikel gaan we je dan ook precies vertellen welke aandachtspunten dit zijn. Lees dan ook snel verder voor meer informatie.

  Waarom kiezen voor een olijfboom in pot?

  Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het kiezen voor olijfbomen in potten. Natuurlijk is het mogelijk om in dit geval zelf te bepalen waar je de olijfbomen in de pot gaat plaatsen een andere belangrijk voordeel is dat je deze bomen in dit geval ook eenvoudig kunt verplaatsen. Bijvoorbeeld van buiten naar binnen als het kouder wordt. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen uit vele verschillende potten, zodat je je tuin volledig naar je eigen smaak kunt inrichten. Ook het transport van olijfbomen is natuurlijk eenvoudiger, maar hier zal jij als klant over het algemeen niet te veel mee te maken krijgen.

  Grote variatie in ons assortiment

  Wanneer je kiest voor een olijfboom in pot kan je binnen het assortiment van Flowbo rekenen op een uitgebreide keuze. Hier hebben we dan ook ons best voor gedaan en we zijn dan ook trots op de mogelijkheden die we je kunnen voorschotelen. Hierdoor wordt het mogelijk om je tuin of zelfs je woning volledig in je eigen smaak in te richten. Daarnaast kan je kiezen uit olijfbomen in verschillende afmetingen, zodat je vrijwel iedere hoekje van je tuin of huis kunt inrichten met een sierlijke olijfboom.

  Olijfbomen in pot combineren

  Het mooiste resultaat realiseer je natuurlijk wanneer het lukt om de olijfbomen met andere planten te combineren. Hier heb je dan ook vele verschillende opties voor. We hebben hier dan ook een leuk blogartikel over geschreven, zodat je vervolgens precies weet over welke mogelijkheden je allemaal beschikt. Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om je creativiteit de vrije loop te laten en dit is dan ook zeker iets wat we iedereen over het algemeen altijd aanraden.

  Welke potgrond heb je nodig?

  Voor het planten van een olijfboom in pot kan je gebruikmaken van reguliere potgrond. De olijfboom zal hier uitstekend in groeien, maar wel is het belangrijk om af en toe hier kalk aan toe te voegen, daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen voor een goede afwatering, zodat geen overtollig water in de pot zal achterblijven. Ook is het belangrijk dat je de olijfboom verpot op het moment dat je merkt dat de pot te klein wordt. Hierdoor krijgen de wortels namelijk niet genoeg ruimte om te groeien en worden de olijfbomen in de groei beperkt.

  Behoefte aan meer informatie?

  Mocht het nu zo zijn dat je meer wilt weten over het planten van een olijfboom in pot is het mogelijk om natuurlijk altijd contact op te nemen met de deskundige klantenservice van Flowbo. Dit kan telefonisch of door een e-mail te sturen en in beide gevallen zullen wij je uiteraard zo spoedig en mogelijk helpen. Ook wij worden hier namelijk vrolijk van en we staan dan ook altijd klaar om onze klanten te helpen waar nodig. In ieder geval is het dus meer dan mogelijk om een olijfboom in een pot te planten en veel mensen hebben hier dan ook de keuze voor gemaakt.

  Flowbo blog

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »