Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Flowbo - Maandag 17 Mei 2023

  Kan een olijfboom in de volle grond geplant worden?

  Ben je aan het twijfelen of een olijfboom in de volle grond geplaatst kan worden? Dan nemen wij deze twijfel graag voor je weg, aangezien dit meer dan het geval is. Wel is het in dit belangrijk om rekening te houden met enkele aandachtspunten, maar natuurlijk vertellen wij je hier graag meer over. Hierdoor weet je precies wat je kan en mag verwachten en weet je bijvoorbeeld ook hoe je aan de slag moet gaan met het planten van een olijfboom in de volle grond.

  Welke grond is geschikt?

  Het is mogelijk om olijfboom in vrijwel iedere grondsoort te planten. Wel is het natuurlijk belangrijk dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat en dat je voldoende, maar ook zeker niet te veel water geeft. Te veel water kan er namelijk voor zorgen dat de plant ‘verdrinkt’ en dus uiteindelijk dood kan gaan. Daarnaast staan olijfbomen er natuurlijk om bekend om goed tegen zonlicht te kunnen en dit is dan ook precies de reden dat olijfbomen zo veelvuldig voorkomen rond het Middellandse Zee gebied.

  Een olijfboom in volle grond tijdens vrieskou

  In Nederland is er natuurlijk geen sprake van de temperaturen die zich vaak voordoen rondom de Middellandse Zee. Ook zal je in de Nederlandse winters regelmatig te maken krijgen met temperaturen onder het vriespunt en in dit geval is het wel belangrijk dat je een olijfboom in volle grond beschermt. Doe je dit namelijk niet dan kunnen de olijfbomen doodvriezen en dit is natuurlijk enorm zonde. Je kunt een olijfboom in de volle grond ’s winters beschermen door deze warm te houden met een warmtekabel, een lichtslang of bijvoorbeeld een luchtdoorlatend vliesdoek.

  Het snoeien van een olijfboom

  Wanneer je een olijfboom in de volle grond plaatst zal je deze op een gegeven moment moeten gaan snoeien. Hoewel die niet persé noodzakelijk is, kan snoeien er wel voor zorgen dat je prachtige en sierlijke vorm kunt behouden. Hier ben je echter wel volledig vrij in en het is dan ook zeker geen vereiste voor een olijfboom in de volle grond. Ook is het natuurlijk mogelijk dat er op een gegeven moment vruchten gaan groeien aan de olijfbomen. Verwacht dit echter niet direct in het eerste of tweede jaar, aangezien bij de meeste olijfbomen pas sprake is van olijven in het vierde of vijfde levensjaar.

  Bekijk onze collectie aan olijfbomen

  Dat je bij Flowbo kunt rekenen op een divers en uitgebreid assortiment van olijfbomen mag inmiddels geen geheim meer zijn. Wij raden je dan ook zeker aan om ons assortiment te ontdekken en vervolgens een keuze te maken. Uiteraard kan je rekenen op deskundig en passend advies van onze specialisten en dit zal je dan ook zeker helpen om de juiste keuze te maken. Contact opnemen met de klantenservice is dan ook op ieder moment mogelijk.

  De klantenservice van Flowbo

  Het spreekt voor zich dat je contact op kunt nemen met de klantenservice van Flowbo op het moment dat je vragen hebt. In dit geval raden wij dan ook zeker aan om contact met ons op te nemen en je vragen te stellen. Natuurlijk zullen wij ons uiterste best doen om deze zo goed als mogelijk te beantwoorden, zodat jij vervolgens alles te weten komt wat je wilt weten. In ieder geval willen we je alvast veel plezier en succes wensen mocht je aan de slag gaan met het planten van een olijfboom in de volle grond.

  Flowbo blog

  Recente artikelen