Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Flowbo - Maandag 20 April 2023

  Hoe plant je een olijfboom?

  Op zoek naar meer informatie over het planten van een olijfboom? Dan kunnen we je vertellen dat je in dit geval bij het juiste blogartikel bent uitgekomen. In dit artikel gaan we je namelijk alles vertellen over hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het planten van een olijfboom. Hierdoor zal je dan ook geen fouten maken en ervoor kunnen zorgen dat jouw olijfbomen kunnen uitgroeien tot gezonde volwassen planten. Lees direct verder voor meer informatie.

  Hoe plant je een olijfboom?

  Wanneer het aankomt op het planten van olijfbomen zijn er meerdere opties waar je uit kunt kiezen. Het is namelijk mogelijk om deze bomen zowel in de grond als in een pot te planten. Wanneer je kiest voor de laatste optie zijn er niet te veel aandachtspunten waar je rekening mee zal willen houden. Wel is het bijvoorbeeld belangrijk om een gat in de onderkant van de pot te boren, zodat overtollig water eenvoudig weg kan vloeien.

  Kies je voor het planten van een olijfboom in de grond? Dan zijn er wel enkele belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee zal willen houden. Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het gat dat je graaft groot genoeg is. Als vuistregel kan je aanhouden om een gat te graven dat twee keer zo groot is als de kluit van de olijfboom. Verder is het belangrijk om de grond goed om te spitten. Dit zal er namelijk voor zorgen dat het water eenvoudig richting de olijfboom kan vloeien. Verder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond altijd lichtvochtig, maar niet té vochtig is.

  De beste tijd om een olijfboom te planten

  Olijfbomen kunnen het beste worden geplant in het voorjaar. In deze periode zullen de bomen namelijk het beste groeien, waardoor de wortels een stevige basis kunnen leggen voor het latere groeistadium. Het is belangrijk om een olijfboom nooit in bijvoorbeeld de herfst- of de wintermaanden te planten, aangezien de wortels in dit geval geen kans krijgen om goed te groeien. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van enkele groeibevorderende middelen. Hierbij kan je denken aan koemest en lavakorrels. Probeer ook de wortels van andere planten in de buurt te verwijderen, zodat de wortels van de olijfbomen op geen enkele manier worden belemmerd om te groeien.

  Pluk je eigen olijven

  Naast dat olijfbomen natuurlijk prachtige bomen zijn om te planten is er ook nog een ander belangrijk voordeel aan deze bomen. Na enkele jaren wanneer de bomen volgroeid zijn is het namelijk mogelijk om hier olijven van te plukken. In de meeste gevallen zullen de eerste vruchten na ongeveer 7 jaar aan de bomen verschijnen en in principe is het dan mogelijk om deze op ieder moment te plukken. Niet alle olijven zijn trouwens direct lekker om te eten en je doet er dan ook goed aan om de geplukte olijven eerst vier weken in een kom met water te laten weken. Doe de olijven vervolgens nog een week in zout water (7 eetlepels zout).

  Vragen over hoe je een olijfboom plant?

  Ondanks dat we je in dit blogartikel van zo veel mogelijk informatie hebben proberen te voorzien over het planten van een olijfboom is het natuurlijk altijd mogelijk dat je nog enkele vragen hebt die je graag aan ons zou willen stellen. Twijfel dan ook zeker niet om contact op te nemen met onze deskundige klantenservice. Dit kan telefonisch of per e-mail en we staan je dan ook graag verder te woord om je te voorzien van alle informatie die je nodig hebt over het planten van een olijfboom.

  Flowbo blog

  Recente artikelen