Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Flowbo - Maandag 29 April 2023

  Hoe groot worden olijfbomen?

  Olijfbomen kunnen uitgroeien tot metershoge bomen en kunnen zodoende je tuin voorzien van een prachtige mediterrane sfeer. Toch willen veel mensen weten hoe groot olijfbomen nu precies kunnen worden en vandaar dat we dan ook dit blogartikel hebben geschreven. We raden je dan ook zeker aan om even verder te lezen, zodat je precies weet wat je kan en mag verwachten.

  Hoe lang duurt het voordat een olijfboom volgroeid is?

  Voordat we het hebben over de hoogte die olijfbomen kunnen bereiken vertellen we je eerst wat meer over de groei van olijfbomen. De hoogte wordt namelijk bepaald door de omstandigheden waarin de olijfboom groeit. Het is natuurlijk niet meer dan logisch dat de hoogte van de boom wordt bepaald door de bodem, het klimaat, maar bijvoorbeeld ook of er genoeg ruimte aanwezig is voor de wortels om te groeien. Ook de mate van voeding en water heeft natuurlijk een invloed op de uiteindelijk grote van olijfbomen.

  Hoe hoog kan een olijfboom precies worden?

  De grote van olijfbomen kan ver uiteenlopen. Zo zijn er olijfbomen die vijf meter hoog zullen worden, maar zijn er ook varianten bekend die een hoogte van meer dan 20 meter hebben bereikt. De lengte die jouw olijfbomen uiteindelijk zullen bereiken zal hier dan ook tussenin liggen, maar je bent in ieder geval altijd verzekerd van een prachtig hoge plant die zonder twijfel een ware toevoeging zal zijn voor je tuin.

  Helpt snoeien met de groei van een olijfboom?

  Veel mensen vragen zich af of het regelmatig snoeien van een olijfboom zal bijdragen aan een snellere groei. Dit is echter niet het geval. Het snoeien van de olijfbomen zal er namelijk enkel en alleen voor zorgen dat deze voller zullen worden. Vooral de langere takken kunnen op een gegeven moment namelijk wat kaler worden aan de onderkant. Voor de hoogte zal dit dus echter geen verschil maken.

  Zorg voor voldoende ruimte

  Wanneer je ervoor wilt zorgen dat je olijfboom groot wordt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor de wortels om te groeien. Wanneer dit namelijk niet het geval is wordt de groei van de wortels gestagneerd en zal de boom ook niet hoger worden. Mocht je merken dat de huidige pot waarin de olijfboom staat te klein wordt kan je ervoor kiezen om de olijfbomen om te potten, zodat de vervolgens weer door kan groeien.

  Bestel jouw olijfbomen bij Flowbo

  Wil je één of meerdere olijfbomen bestellen? Dan ben je natuurlijk aan het juiste adres binnen de webwinkel van Flowbo. Binnen ons assortiment kan je dan ook rekenen op olijfbomen in diverse soorten en maten. Dit is dan ook precies de reden dat we je aanraden om onze mogelijkheden te ontdekken. Mocht het nu zo zijn dat je er niet helemaal uitkomt of gewoonweg behoefte hebt aan meer informatie is het altijd mogelijk om contact op te nemen met onze deskundige klantenservice.

  Neem contact met ons op

  Wil je meer weten over de grote van olijfbomen of heb je misschien andere belangrijke vragen die je graag aan ons zou willen stellen? Dan is het mogelijk om contact met ons op te nemen. Dit kan telefonisch door onze klantenservice te bellen, maar daarnaast zijn we natuurlijk ook per e-mail bereikbaar. In ieder geval kunnen wij je verzekeren dat we ons uiterste best zullen doen om al je vragen te beantwoorden, waaronder de vraag: “Hoe groot wordt een olijfboom?”. Hierdoor blijf jij met geen enkele vraag achter en weet je precies wat je wel en niet kunt verwachten.

  Flowbo blog

  Recente artikelen