Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Flowbo - Maandag 25 Maart 2023

  Welke leibomen zijn groenblijvend en winterhard?

  Groenblijvende leibomen

  Gelukkig is er op het gebied van variatie bij leibomen geen gebrek. Ook wanneer je op zoek bent naar groenblijvende leibomen is het dan ook mogelijk om een keuze te maken uit meer dan genoeg varianten. We zullen hieronder enkele prachtige leibomen voor je uitlichten, zodat je precies weet welke soorten ’s winters kunnen zorgen voor een prachtig kleurenspel. Ontdek het direct.

  De Glansmispel – Photinia Fraseri (Red Robin)

  Eén van de meest kleurrijke en direct ook één van de meest populaire leiboom uit ons assortiment is de Glansmispel. Zoals we je al eerder vertellen blijven de bladeren van deze leiboom in de winter groen, maar in de zomer zullen de bladeren juist rood kleuren. Dit zorgt natuurlijk voor een prachtig aanzicht dat in geen enkele tuin zal misstaan. Ook zal je in de zomer witten bloemen kunnen zien wat weer voor een prachtig contrast zorgt ten opzichte van de rode bladeren. Ben je dus met andere woorden op zoek naar een kleurrijke leiboom in de zomer en een groene leiboom in de winter? Dan kan je met de Glansmispel werkelijk niet de mist in gaan.

  Leilaurierkers - Prunus l. Caucasica

  Wil je er het hele jaar voor zorgen dat niemand inkijk heeft in jouw tuin en tegelijkertijd zorgen voor een kleurrijke plant in je tuin? Dan kan ook de laurierkers een uitstekende optie zijn. Deze boom behoudt namelijk het gehele jaar haar blad en kleur. In de zomer zijn net zoals bij de Glansmispel het geval is witte bloemen aan de boom. Het is dus ook zeker een mogelijkheid om deze twee bomen met elkaar te combineren.

  Lei-olijfwilg - Elaeagnus Ebbingei

  Hiernaast willen we ook nog een andere leiboom uitlichten die zowel groenblijvend als winterhard is, namelijk de lei-olijfwilg. Dit is dan ook een boom die zich uitstekend leent voor verschillende doeleinden. Of je nu bijvoorbeeld je tuin wilt afschermen van pottenkijkers of extra schaduw en winddichte plekken wilt creëren, in beide situaties zijn leibeuken ideaal.

  Conclusie

  We kunnen dus concluderen dat er meer dan genoeg leibomen zijn die zowel groenblijvend als winterhard zijn en uitstekend tot recht komen in je tuin. Daarnaast is het mogelijk om meerdere leibomen met elkaar te combineren voor een prachtige uitstraling. Tot slot spreekt het dan ook voor zich dat je deze verschillende leibomen kunt aanschaffen via de webwinkel van Flowbo. Toch kan het altijd voorkomen dat je meer over deze bomen wilt weten en in dit geval is het dan ook altijd mogelijk om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

  Neem contact op met de specialisten van Flowbo

  Voor advies of meer informatie over de leibomen of over de andere bomen uit ons assortiment is het mogelijk om direct contact op te nemen met de klantenservice van Flowbo. Uiteraard staan onze specialisten voor je klaar om je te voorzien van alle informatie die je nodig hebt wanneer je leibomen wilt kopen en we kunnen dan ook niet wachten om je verder te helpen. Contact opnemen kan zowel telefonisch als via e-mail en uiteraard zullen wij ons uiterste best doen om al je vragen over groenblijvende en winterharde leibomen te beantwoorden.

  Flowbo blog

  Recente artikelen